Ana SayfaSEO2017 SEO İpuçları JavaScript Oluşturma Testi

2017 SEO İpuçları JavaScript Oluşturma Testi

-

Alt bölümlük blog serimizin dördüncü yazısı, JavaScript Oluşturma Testi hakkında bilgiler vereceğiz. 2017 yılı için bu en iyi ipuçlarını getirmek amacıyla  aldığımız yaklaşımla ilgili bilgiler için burayı takip edebilirsiniz: 2017 SEO İpuçları

Müşteri Danışma Kurulumuzun (CAB) seçtiği 2017 altıncı SEO ipucu “ JavaScript Oluşturma Testi’!”

JavaScript’in doğru şekilde oluşturulduğunu doğrulamak için test etmek önemlidir. Deepcrawl Müşteri Danışma Kurulu (Customer Advisory Board (CAB)) üyelerinin ‘JavaScript Oluşturma Testi’ hakkında  bazı yorumlarını ekledik.

David Sottimano, Medya Planlama Grubu Stratejist Başkan Vekili

Tepki süresi, mimarisi, meteor ve diğer JS sistemleri web üzerinde oldukça hakim. Google’ın gözünde sitenizin gelişmesi yani hız kazanması için JS tarama ve dizine ekleme yeteneklerine doğru yanıt vermek ve bunları hızlandırmaktan başka seçeneğiniz kalmayacak. Şu anda Google, kaydırma, tıklama vb. gibi birçok etkinliği yürütemiyor. Bunun 2017’de değişmesini umuyorum, Bu değişiklikler için  önemli teknik testlerin SEO uzmanları tarafından yapılması gerekiyor ve geliştirme ekipleri Google arama motoru botlarının JS sayfalarını doğru olarak görüntüleyebilmesini, tarayabilmesini ve indeksleyebilir hale gelmesini sağlamalı.

Kieran Bass, Raost Strateji Direktörü

2016 boyunca, bu özellikle çok karşılaştığım veya tamamen javascript çerçevelerinde oluşturulmuş sitelerin sayısı önemli ölçüde büyüdü. Google’ın Javascript oluşturma yeteneği sürekli gelişmekle birlikte (Uzun süreli düşününce mükemmel değiller) arama uzmanları için bir takım sorunlar sunar. Google’ın gözünden, bir web sitesiyle neler olduğunu göremiyorsak sorunu nasıl bulabilir veya optimize edebiliriz?

Alan Bleiweiss, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Yazar

Google, JS’i değerlendirmeye başladığından beri kritik olan  şey, onların sistemleri ne kadar iyi taradığını anlamak oldu. Göz önünde tutulanlardan biri arama tarayıcıları, algoritmalar ise bir diğeri JS. Eğer JS’in  içerik oluşturulmasını nasıl etkilediğini test etmiyorsanız, SEO için kritik olan bir noktada eksiksiniz, özellikle daha fazla site yalnızca JS tarafından yönlendirilen bir site modeline geçtiğinden beri.

Başarısız uygulanan JS – JSON-LD’nin birkaç örneği burada açıklanmaktadır, ancak ön tanımlayıcı model kullanmazsınız. Eğer ön eleme yapmazsan, JS’i düzgün şekilde işleyemeyen herhangi bir hizmet  (arama motoru veya başka bir şey) için ne olacak?

Bir başka konu – belirli bir varlığın tüm özelliklerini eklediğinizden emin olmamıza rağmen JSON-LD’yi kullanmak. Test etmezseniz, bu başarısızlıktır. Kodunuza eklenen özel karakterler ayrıştırma sorunlarına neden olabilir. Liste uzayıp gidiyor…

Umarız CAB üyelerimizin görüşlerini beğenirsiniz. Önümüzdeki günlerde 2017 için 2 tane daha SEO ipucu yayınlayacağız.

Önceki 2017 SEO İpuçları:

#1 2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

#2 2017 SEO İpuçları: HTTPS’e Geçiş

#3 2017 Seo İpuçları: AMP Sayfaları Oluşturma

Kaynak: https://www.deepcrawl.com/blog/news/2017-seo-tips-javascript-render-testing/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Nöropazarlama Nedir

Nöropazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Nöropazarlama beyindeki satın alma algılarını inceleyerek; insan davranışlarının, karar alma süreçlerinin ve tüketici tercihlerinin anlaşılmasında nörobilimsel tekniklerin kullanılmasını içerir. Nöropazarlama, tüketicilerin beynindeki aktiviteleri inceleyerek,...