Ana SayfaSEODaha İyi Blog Yazıları Yazmak İçin Bilmeniz Gereken 20 İçerik Pazarlama Aracı

Daha İyi Blog Yazıları Yazmak İçin Bilmeniz Gereken 20 İçerik Pazarlama Aracı

-

Hepimizin amacı daha iyi içerikler üretmek, daha fazla kişiye ulaşacak ve etki edecek hatta viral etki yaratacak içeriklere sahip olabilmek için hep bir arayış içindeyiz. Gündemi sıkı takip etmek, trendlere hakim olmak, kullanıcıların ilgili alanlarının uç noktalarında yer almak ve takip eden süreçte site üzerinde teknik çalışmaları da doğru yapmak gibi zincirleme pek çok yapılması gereken iş var başarıya ulaşmak için.

Daha İyi Blog Yazıları Yazmak İçin Kullanabileceğiniz İçerik Pazarlama Araçları

Konumlandırma (Concepting)

İçerik pazarlaması, kitle ve anahtar kelime araştırması ile başlar. Bundan sonra, bu araştırmayı tekil paylaşımlar için asıl kavramlara çevirmektir. İşte size yardımcı olacak 5 araç.

#1  HubSpot

HubSpot ufak veya büyük farketmeksizin basit fikir üretimi için altın değerinde bir araçtır. 3 adete kadar başlık girebilirsiniz ve bu araç onları birleştirerek size basit başlıklar oluşturacaktır. Bu öneriler, HubSpot’un bünyesindeki inanılmaz başarılı bloguna dayanıyor. Biraz genel kalabilirler ancak onlar iyi bir başlangıç noktası.

#2  Portent

Bir anahtar kelime girin, basit bir başlık elde edin. Bu basit ve ufak bir üretici ancak bir yanı ile diğer araçlardan ayrılıyor: bu bir öğretim aracı. Başlığın her parçası kendi küçük gerekçelerini ediniyor.

#3 TweakYourBIZ

İlk ikisinden farklı olarak, bu üretici, paylaşımın türüne göre düzenlenmiş birden fazla fikir listesi oluşturuyor. Bir çeşitlilik eksikliğini fark edebilirsiniz ancak mevcut olan bol sayıdaki seçenekler size yeterince yardımcı olacaktır.

#4  Built Visible

Bu araç benzersiz bir küçük canavar. Tamamen Google E-Tablolar ile entegre olarak hazırlanan bu araç, XML komutları ve JSON kodlarını düzinelerce kaynaklardan bilgi çekmek için kullanıyor. Bu araçta bir konuyu yazarsanız, internetteki popüler yazıları elde edersiniz. Onu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

#5  Buzzsumo

Bazen kendi konunuzda en iyi performansları gösteren yazıları görmek size en iyi ilham kaynağını oluşturur. Bunun için Buzzsumo muazzam bir araçtır. Bir konu girerek tüm zamanların veya geçen yılın, son altı ayın, ayın ya da son haftanın en çok paylaşılan paylaşımlarını görebilirsiniz. Hatta hangi paylaşımların çok büyük sükse yaptığını da öğrenebilirsiniz. Ücretsiz hali, yeterli miktarda işlevselliğe sahiptir. Aylık 99$’dan başlayan pro hesabıyla da diğer birçok özelliği sizlere sunuyor.

Başlık Optimizasyonu

İçerik üreticileri konulara nasıl yaklaşmanız gerektiğiyle ilgili güzel fikirler verir. Bu araçlar da insanların ilgisini çekecek başlıklar yazmanızda size yardım eder.

#6  CoSchedule

Bu araç, TopRank Pazarlama ofisinin favori araçları arasında yer almakta. Kullanımı kolay, bilgilendirici ve öğretici.

#7 Sharthrough

Bu araç, CoSchedule’a benzer işlevselliğe sahip ama sonuçları doğrulamaya değer. Daha çok, başlıkların duygusal hislerine odaklanıyor ve bu nedenle CoSchedule’dan alamadıklarınızı size sunabilir.

#8  KingSum

Başlıklarınızı analiz ve optimize ettikten sonra, bu WordPress eklentisi sizin adınıza A/B testlerini otomatik olarak gerçekleştirebilir. Paylaşım yaparken 3 farklı başlık alanını doldurursanız, o başlıkları rastgele ziyaretçilere sunacak ve sosyal paylaşımlarını izleyecek. Zamanla da size düzenli olarak en iyi performans gösteren başlıkları tespit etme imkanı verecek.

Taslak Hazırlama

İşte şimdi zor ancak eğlenceli kısmına geldik: taslakları gerçekten hazırlamak. Sizin adınıza yazılar hazırlayacak pek çok araç yok. Ancak işin doğru yapılmasına odaklanmanız için size yardım edecek araçlar mevcut.

#9 Freedom

Freedom, özelleştirilebilen bir dikkat dağıtıcıları engelleme aracıdır. Bu araç, istediğiniz gibi oluşturabilme ve engellemek istediğiniz siteleri, bildirimleri, uygulamaları dâhil edebilmenize imkân sağlar. Zaman sınırlamalarını seçin, gününüzü organize edin ve üretkenliğinizi geri getirin. Ücretsiz deneme imkanı da var, satın almak isterseniz 2.42$/aylık başlayan fiyatlara sahip.

#10 FocusWriter

Bu program aslında sadeleştirilmiş bir kelime işlemcisidir. O, bütün menülerini ve ıvır zıvırı kaldırır ve böylece sizinle ekrana yazdığınız kelimeler arasında hiçbir şey olmaz. Yarı saydam bir zeminde yumuşak gri metinle göz yorgunluğunu önlemeye de yardımcı olur. Ücret; 5$.

#11 StayFocusd

Eğer Google chrome kullanıyorsanız, bu verimlilik görev yöneticisi tam size göre. Zaman kaybı olan sitelerin listesini oluşturun ve onları, sizin belirlediğiniz bir zaman süresince tamamen engelleyin. Ayrıca, nükleer seçenek adında bir özellikle blok listenizde bulunan tüm siteleri, sizin tanımladığınız süre boyunca engeller. Bu acımasız ancak bu yazarların tam da ihtiyacı olan şey.

#12 Zen-Cast

İncelemeler bir miktar ortam gürültüsünün odaklanma ve üretkenliğe yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu web sayfası oldukça basit, şaşırtıcı derecede özelleştirilebilir doğa sesi üreticisi. Deniz kıyısında, yağmurda veya bir şelalenin altında, böcekler ve kuşlarla beraber saatler harcayın.

Temizlik

İlk taslağınız hazır ancak ilk taslağın son değil başlangıç olduğunu biliyorsunuz. Buradaki araçlar içeriğinizin kalitesini düzenlemenize yardım eder.

#13 Word2CleanHTML

Eğer Word üzerinde taslak hazırlıyor ve ardından CMS’inize yüklüyorsanız, bu ufak araç sizin için kurtarıcı mahiyetinde. Boşlukları kaldırır, tescilli etiketleri standart HTML etiketleri ile değiştirir ve özel karakterleri evrensel olanlara dönüştürür.

#14 The Hemingway Uygulaması

Hemingway App, yazışınızda kıvrık cümleleri, pasif sesleri ve zarfların aşırı kullanımını denetler. Hatta sizin hangi seviyede yazdığınızı da söyler. Cümle uzunluklarıyla ilgili önerilere şüpheyle yaklaşın çünkü çok fazla kısa cümleler kullanmak yazınızı biraz düzensiz algılanmasına neden olur.

#15 Okunabilirlik Test Aracı

Hemingway uygulamasına benzer olarak, bu testi bir URL veya testinizi kopyalayıp yapıştırarak besleyin ve detaylı bir analiz elde edin. Hemingway’den birazcık daha fazla kriterle değerlendirme yapıyor ve ortalama cümle uzunluğu, karmaşık cümlelerin yüzdesi ve dahası hakkında faydalı istatistikler sunuyor.

Görseller

Doğru görseller, yaptığınız şeyler için cezbedici bir görsel başlık olabilir. Aşağıdaki araçlar, doğru görselleri bulmanıza ve onları özelleştirebilmenize yardımcı olur.

Görsel bulmak için:

#16 Pixabay

Bu araç, yüz binlerce fotoğraf ve gerçekten yararlı sonuçlar verebilecek sağlam bir arama motoruna sahiptir. Ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

#17 Stocksnap

Keşif için harika bir arayüze sahip, faydalı resimler bulmanızı sağlayan başka bir araç. Pixabay ile bazı noktaları ortak ancak onlarca orijinal içeriğe de sahiptir.

#18 rgbstock

Diğer ikisinden daha az kabiliyetli bir etiketleme sistemine sahip ve gösterdiği sonuçlar her zaman en iyileri değil. Ancak diğer iki sitede olmayan resimlere sahip ve taze, yeni fotoğraflar edinmek için bakılması gereken bir yer.

Görsel düzenleme için:

#19 Pixlr

Bu şaşırtıcı derecede zengin özelliklere sahip ücretsiz web uygulaması, profesyonel yazılımlarla yarışacak işlevselliğe sahiptir.

#20 Canva

Sosyal medya resimleri yaratma da yıldız oyuncu Canva’dır. O, basit, sezgisel ve iyi gözüken şeyler üretmesi oldukça kolay olan bir araç. Ücretsiz bir hesap açın ve sınırsız yükleme ve yüksek kalitede ve web için optimize edilmiş görseller bulun. Ayrıca, birkaç dolara alabileceğiniz devasa bir hazineye sahip.

KAYNAK: http://www.toprankblog.com/2016/08/20-content-marketing-tools-blog-posts/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?