Ana SayfaPazarlama2019'da Mobil Pazarlama Trendleri Neler Olacak?

2019’da Mobil Pazarlama Trendleri Neler Olacak?

-

Mobil teknolojinin gün geçtikçe gelişmesi ile birlikte, pazarlama trendleri de buna doğru orantılı olarak değişti. Peki, 2019’da Mobil Pazarlama Trendleri neler olacak?

2019 Mobil Pazarlama Trendleri

Yapay Zeka (AI)

2019 Mobil Pazarlama Trendleri - Yapay Zeka (AI)

Yapay zeka (AI) güvenlik sistemlerini kurmada ve korumada daha yaygın kullanıldığından, mobil uygulamalarda kendine daha fazla kullanım alanı bulmaktadır. Bu teknoloji, güvenlik açıklıkları meydana gelmeden tahmin edebildiğinden dolayı ödeme ve ödeme güvenliğini geliştirildiği e-ticarette özellikle kullanılır.

Sadece uygulama dışında değil, içinde de bir çok yerde hizmet verebilir. Uygulamayı açtığınızda önceden aldığınız kararlara göre sizi yönlendirir, sesli komutların verimliliğini artırır.

Yapay zekanın gelişmesi ile mobil uygulamalarda 2019 ve sonrasında daha fazla yaygınlaşacak. Hayatımızda olan Google Asistant, Siri ve Amazon Alexa gibi dijital asistanlar bunu şimdiden gösteriyor. Her geçen gün robotların günlük hayatımızdaki etkisi giderek artıyor.

Artırılmış Gerçeklik (AR)

2019 Mobil Pazarlama Trendleri - Artırılmış Gerçeklik (AR)

Çıkardıkları telefon üzerinde AR (artırılmış gerçeklik) şovları yapan Apple, Samsung ve Google gibi büyük firmalar AR’ın 2019’un oyunu olacağının birer kanıtı. AR teknolojisi, sadece mobil platformda değil, iş için kullanılan diğer platformlarda da geliştirilmeye devam edecek. Buna örnek olarak, holografik sunumlar ve interaktif seminerler diyebiliriz.

Real Strike ve Pokemon Go mobil oyunlar, AR tabanlı oyunların potansiyelini büyük ölçüde gösterse de bu daha başlangıç. Gelecek yılın başında VR/AR tabanlı uygulamaların toplam sayısı 5 milyarın üzerine çıkması bekleniyor.

Apple’ın artırılmış gerçeklik reklamlarından biri;

Bulut Tabanlı Uygulamalar

2019 Mobil Pazarlama Trendleri - Bulut Tabanlı Uygulamalar

Teknolojinin gelişmesi, Internet’in hayatımızdaki kullanım alanın artması ile birlikte bulut teknolojisi hayatımıza girdi. Buna doğru orantılı olarak da uygulama geliştirmelerinde de gerekli bir teknoloji haline geldi. Yapay zeka, makine öğrenimi ve IOT (Nesnelerin İnterneti) uygulamaları, büyük hacimlerde depolama alanı gerektiriyor. Pratik ve masrafsız çözüm ise bulut depolama.

Buluttan veri alan uygulamalar sayesinde, telefonumuzun belleğinde çok küçük yerler ayırarak, büyük hacimli uygulamaları dahi kullanabiliyoruz.

Yeni Güvenlik Trendi: Blockchain

2019 Mobil Pazarlama Trendleri - Blockchain

Dünya ve teknoloji giderek daha atraksiyonlu bir hale geliyor ve bu da şirketlerin kendi güvenliği için yeni yöntemler aramasına sebebiyet veriyor. Telefonlarımızda sakladığımız kişisel ve özel bilgilerin çalınmaması adına güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyarız. 2019’da geliştiriciler, mobil uygulamalarda yerleşik güvenlik önemleri alacak ve güvenliği sağlayan ve kullanıcı bilgilerini koruyan ana teknoloji, blockchain şifrelemesi olacak.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Web Tasarımda Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Web Tasarımda Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

0
Web sitesi güvenliği, kullanıcıların verilerini korumak ve siber saldırılara karşı alınan önlemlerin tümüdür. Bu önlemler, web sitenizin bütünlüğünü, gizliliğini ve kullanılabilirliğini sağlar. Web sitesi güvenliği,...