Ana SayfaSEOGoogle, "İyi alt metin nasıl olmalı" sorusunu yanıtladı

Google, “İyi alt metin nasıl olmalı” sorusunu yanıtladı

-

Web sitelerinde kullanılan görsellerde alt metin kullanılması oldukça önemlidir. Bu konuda en iyi alt metnin nasıl olması gerektiği merak edilirken Google yaptığı açıklama ile bu konuya açıklık getirdi.

Google Podcast serisinin yeni konusu görsellerdeki alt metinler oldu. Önceki oturumlarda olduğu gibi podcasti Lizzi Sassman ve John Mueller gerçekleştirdi. Alt metin yazmanın detaylı şekilde ele alındığı podcastte John Mueller net ifadeler kullandı.

Görsel alt metinleri Google sıralama kriteri mi?

Google’a göre Alt metin nasıl olmalı?

Mueller’e göre görsellerdeki alt metnin amacı, ekran okuyucuların ve benzer sistemlerin görüntüleri anlamalarıdır.  “Web sayfasını telefonda, sayfayı anlaması gereken birine yüksek sesle okuduğunuzu hayal edin. Bu, görüntülerin (varsa) hangi bilgilere veya işleve sahip olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır. Bilgilendirici bir değeri yok gibi görünüyorsa ve bağlantı ya da düğme değilse, onları dekoratif olarak ele almak muhtemelen güvenlidir.” diyen Mueller erişilebilirliğe vurgu yaptı.

Harika bir kumsal, muhteşem bir köpek gibi ifadelerin alt metin olarak kullanılması önerilmiyor. Bunun yerine görseli açıklayacak, görsel ile uyum sağlayabilecek metinlerin kullanılması öneriliyor. Google Görsel Arama başta olmak üzere görsellerin yer aldığı tüm alanlarda, doğru alt metin ile görsellerin en iyi şekilde kullanılması mümkün olabilir. Görsel ile alt metin arasında doğru bir bağlamın kurulması, görselin SEO dostu olmasını sağlayacaktır.

“Bu resimdir demenize gerek yok”

Alt metinde yapılan en büyük hatalardan birisi de doğru metinlerin yer alması gereken alanda bu bir görseldir gibi ifadeler kullanmak. Bu doğrultuda ise tsunami olduğunu ve tsunaminin sahilde yarattığı etkiyi göstermek istediğinizde sahilin önceki fotoğrafını paylaşarak “Tsunami öncesinde sahil” gibi ifadeler kullanmak doğru bir uygulama olacaktır. Ayrıca bu açıklamalarda hedeflenen anahtar kelimeleri de doğal ve doğru bir şekilde kullanabilmek artı puan kazanmanızı sağlayacaktır.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SEM stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

SEM Stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

0
SEM, arama motorlarını aktif olarak kullanmakta olan kullanıcılar için internet üzerinden çevrimiçi ürünler satmayı ve bunların satış oranlarını arttırmayı hedefler. Çeşitli platformlardan internet kullanıcılara sunulan...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?