PPC Nedir?

-

PPC ( Pay Per Click, tıklama başına yapılan ödeme), reklam veren kişilerin, reklamlara tıklama yapıldığında reklam verenin ödeme yaptığı bir reklamcılık modelidir. 

PPC pazarlamanın avantajları nelerdir?

Her işte olduğu gibi PPC pazarlamanın da dezavantajları vardır. PPC pazarlamanın dezavantajlarından biri de her tıklamaya ödeme yapılması gerektiği olabilir bunun sebebi reklam verenlerin artmasıyla maliyetlerin artmasıdır.  

  • Bir reklamınız onaylanır onaylanmaz hedef kitlesine ulaşabilir. 
  • Reklamları kimin gördüğü ve tıkladığı konusunda yüksek başarı sağlanır.
  • Kampanya başarısı hızlı ve kolay bir şekilde takip edilebilir. 
  • Reklamlar büyük bir kitleye gösterilir fakat sadece reklama tıklayan kişilere ödeme yapılır. 
  • İstenilen saatte anlık olarak reklam gösterilebilir ya da gösterimde olan reklam kaldırılabilir.

Diğer yandan içerik pazarlama ve SEO araçları ile elde edilen başarı uzun süre reklamın yukarıda kalmasına sağlar. Siteye giren ziyaretçiler için arama motorlarına ödeme yapılması gerekmez. Bu bağlamda PPC reklamcılık iyi belirlenmiş bir kitleye hızlı bir şekilde ulaşmanın en iyi yoludur. Google, Facebook ve Instagram gibi platformlar aracılığı ile hızlıca reklamlar üretebilir ve bu reklamları kolayca yönetebilirsiniz. 

PPC Uzmanı Nedir?

Dijital pazarlama uzmanları yani PPC uzmanlarının görevleri, online reklam kampanyası etkinliklerini planlama ve optimize etmektir. Tıklama başına ödeme denince akla genellikle Google AdWords ya da Bing Ads gelse de internetteki tüm ücretli reklamlar için kullanılan bir terimdir. Google ise bu reklam modelini tüm dünyaya yayan ilk şirkettir.

PPC uzmanlarının yaptığı işlerden bazıları şunlardır:

  • Yapılan reklamın hedeflerine uygun detaylı ve kapsamlı performans pazarlama stratejisini geliştirip uygulamaya geçirmek,
  • Dijital platformlarda yayınlanan kampanyaların verimlilik analizlerini yakından takip ederek performansı arttırmaya çalışmak
  • Google, Facebook, TikTok, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının reklamlarından sorumlu olmak,
  • Bütçeyi en iyi şekilde yönetmek ve maksimum kazanç için planlama yapmak,
  • Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek güncel kalmayı sağlamak,
  • Arama motoru pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasından sorumlu olmak,
  • Google Analytics aracılığı ile web sitelerindeki performans takibini sağlamak,

Alanında iyi bir PPC uzmanı ile çalışarak reklamlarınızı en iyi şekilde optimize edebilir ve  dijital pazarlamayı stratejinizin önemli bir parçası haline getirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SEM stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

SEM Stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

0
SEM, arama motorlarını aktif olarak kullanmakta olan kullanıcılar için internet üzerinden çevrimiçi ürünler satmayı ve bunların satış oranlarını arttırmayı hedefler. Çeşitli platformlardan internet kullanıcılara sunulan...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?