Ana SayfaSEOYazar otoritesi Google sıralama kriteri mi?

Yazar otoritesi Google sıralama kriteri mi?

-

Google, web sitelerde içeriklerin kimler tarafından yazıldığını önemsediği gibi kullanıcı deneyimi için de bunun net bir şekilde gösterilmesi gerektiğini söyler. Bu nedenle de yazıları yazan kişilerin kimler olduğu, sosyal medya hesapları ve yazar hakkında sayfaları kullanıcı deneyimini geliştiren faktörler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte Google arama sıralamaları söz konusu olduğunda yazar otoritesinin ne kadar etkili olduğu bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Google tarafından bugüne kadar yapılan değerlendirmelerde ve 2021 yılında gerçekleştirilen son etkinlikte, yazarların siteler ve arama sonuçlarındaki etkilerine yönelik önemli bilgiler sunuldu.

.edu uzantılı backlinkler, Google arama sıralamasına etki ediyor mu?

Google yazar otoritesini dikkate alıyor mu?

Yazar otoriteleri söz konusu olduğunda Google cephesinden gelen bilgiler, sınırlı. Bugüne kadarki süreç içerisinde;

2011 yılında rel=author kavramı önem kazanmaya başladı.

2014 yılında ise araştırmalarda bu durumun kullanıcılar için etkili olmadığı görüldüğü için yazarlık işaretlemesi kaldırıldı.

2016 yılında ise yazar sisteminin benimsenmediği ancak Google’ın sayfaları tarayarak yazar bilgilerini alabildiği ifade edildi.

2018 yılında ise John Mueller tarafından yapılan açıklamalarda, yazar otoritesinin Google arama kriteri olarak kullanılmadığı belirtildi.

Tüm bu gelişim içerisinde eskiden zaten etkisi olmayan yazar otoritesinin 2021 yılında da Google için bir anlam taşımadığı net bir şekilde görülebiliyor. Bu çoğu zaman EAT ile karıştırılan bir durum olduğundan dolayı yazar otoritesinin tek başına ele alınması ve EAT ile karıştırılmaması gerekiyor. Gerçek şu ki, Google’ın Kalite Değerlendirici Yönergelerinde yapılan güncellemelerle içerik yazarlarının kim olabileceğini belirlemede giderek daha iyi hale geldiğini biliyoruz. Ancak sıralama faktörlerini desteklemek için bunu neden veya nasıl kullandıklarını bilmiyoruz. Kesin olarak bildiğimiz bir şey, Google’ın makale şemasında ise yazarın URL’sinin eklenmesinin herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağı gibi içeriklerin kullanıcılar için çok daha dikkat çekici hale geleceği vurgulanıyor.

Sonuç olarak yazar otoritesi, organik arama sıralamalarınızı doğrudan etkilemese de içerik performansınızı iyileştirmek için Google’ın Kalite Değerlendirici Yönergelerini takip etmek akıllıca bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?

0
SWOT, bir kişi ya da işletmelerin güçlü ve zayıf yönlerini,  fırsat ve tehditlerini geniş çaplı değerlendirmeler yapmanızı sağlayan bir analiz aracıdır. İşletmelerin karşılaşabileceği fırsatları...