Ana SayfaSosyal MedyaEtkili bir LinkedIn profili için bilmeniz gerekenler

Etkili bir LinkedIn profili için bilmeniz gerekenler

-

LinkedIn profiliniz kişisel markanızın temelini oluşturur.  Kişisel olarak yetkinliklerinizi kullanarak oluşturduğunuz bir pazarlama platformu olduğunu söyleyebiliriz. Yeteneklerinizden, becerilerinizden ve motivasyonlarınızdan bahsetmeniz ve hatta bunları geliştirmeniz için siz öneriler sunan bir platform olarak size destek sunmaktadır. Önemli husus ise bu platformda kendinizi nasıl tanıttığınız, aktardığınız  ve uygun parametreleri kullanarak diğer kullanıcılar ile nasıl etkileşime girdiğinizdir. İşte kişisel LinkedIn profilinizi oluştururken dikkat etmeniz gereken hususlar:

1. LinkedIn için doğru profil fotoğrafı seçimi yapın:

Görsel varlıklar olarak profil fotoğrafı kullanıcıların bizimle nasıl tanıştığını gösterirken onlara ön bir izlenim verir. Burada dikkat edilmesi gereken husus fotoğraf sizi yansıtmalı. Bu noktada ise makyajınız, giyiminiz, duruşunuz oldukça önemlidir. Kullanıcılar sizin iletişime açık olduğunuzu anlamalıdır. Gülümsemeyi hatırlayın 🙂

2. Arka plan fotoğrafı ekleyin:

LinkedIn de arka plandaki fotoğrafınız ikinci görsel yapıdır. İnsanlar hesabınıza girdiğinde doğrudan dikkatlerini çeker. Ayrıca, sizin için neyin önemli olduğunu, neyi vurgulayıp dikkatlerini çektiğiniz noktayı hatırlatır. Sayfanızın öne çıkmasında önemli rol oynar. 

Etkili bir LinkedIn profili
Etkili bir LinkedIn profili

3. LinkedIn Profil başlığınızı özelleştirin:

Profilinizi sadece iş ünvanınız ile sınırlandırmayın. Kendinizi nasıl tanıttığınız, yaptıklarınızı veya rolünüzü nasıl gördüğünüz, yaptığınız işi veya etkinliği neden yaptığınızı anlatır. Asıl husus ise sizi hangi konuların harekete geçirdiği hakkında biraz daha özelleştirmek için başlıklar alanını kullanmanızdır. İlham almak için ise kendi alanınızda bulunan ve yetkin şahısların profillerini inceleyebilirsiniz.

4. Ünvanınızı ekleyin:

Eklediğiniz ve özelleştiğiniz alanı eklemeniz, zamirinizi belirtmeniz insanların sizinle iletişime geçerken nelere dikkat edeceği hakkında önemli fikirler sunar. Hatta daha fazla insan ile doğrudan etkileşime geçmenizi sağlar çünkü LinkedIn içinde bunun için özelleştirilmiş algoritmalar mevcuttur.

5. Yaptıklarınızı hikayeleştirerek anlatın: 

Hakkımda kısmını özenli ve dikkatli yazdığınızdan emin olmalısınız. Hakkımda kısmında bahsedeceğiniz becerileriniz, yetenek ve yetkinlikleriniz birlikte çalıştığınız veya çalışabileceğiniz insanlar üzerinde yaratabilecekleri farkındalıkları hayata geçirmeye çalışın. Biraz zaman harcamanız, birkaç taslak denemeniz, ve özetinizi tanıdığınız kişilerinkisiler ile karşılaştırmaktan korkmayın. Bu, sizin kendi markanız ve içerik pazarlamanızın en kişisel parçasıdır ve çabaya değer.

6. Trend sözcükler kullanmaktan kaçının:

Moda sözcükler, LinkedIn başlıklarında ve özetlerinde o kadar sık ​​kullanılan ve neredeyse tamamen anlamının içi boşaltılmış sıfatlardan oluşuyor.. En çok kullanılan trend sözcüklere ilişkin kelimelere bakacak olursak,   ‘uzmanlaşmış’, ‘liderlik’, ‘odaklı’, ‘stratejik’, ‘deneyimli’, ‘tutkulu’, ‘uzman’, ‘yaratıcı’, ‘yenilikçi’ ve ‘gibi terimleri içermektedir. Bunlar elbette önemlidir fakat profiliniz spesifik şekilde eklenen daha belirleyici olacaktır.  Ancak sadece bu kelimeleri kullanmak, insanları bu niteliklere sahip olduğunuza ikna etmeyebilir. Bunları hem kendinizi tanımlama şeklinizi hem de neyle ilgili olduğunu göstermek için LinkedIn profil özelliklerini kullanma şekliniz açısından önem arz eder.

7. Ağınızı genişletin:

LinkedIn ağınızı genişletmenin en kolay ve en iyi yollarından biri, profilinizi e-posta adres ağınız ile senkronize hale getirmektir. LinkedIn’in bağlantı kurabileceğiniz kişileri önermesini sağlamaktadır. Bunun, size ulaşmanız için ilgili kişileri ortaya çıkarmada ne kadar etkili olduğu aşikar derecededir, izniniz olmadan hiçbir bağlantı isteği gönderilmez, böylece tüm potansiyel bağlantıları inceleyebilirsiniz. Bunun ötesinde, toplantıları ve konuşmaları LinkedIn bağlantı istekleriyle takip etme alışkanlığını edinmelisiniz ki ağınızı canlı ve güncel tutmanın harika bir yoludur.

8. Becerilerinizi ve Yeteneklerinizi Listeleyin:

LinkedIn’deki en hızlı kazanımlardan biridir; beceriler listesinde gezinin ve size uygun olanları belirleyin,seçin. Bunu yapmak, Başlığınızdaki ve Özetinizdeki açıklamanın doğrulanmasına yardımcı olurken başkalarının sizi desteklemesi için bir platform sağlayacaktır. Ancak burada önemli olan alakalı kalmaktır. Kim olduğunuzun ve ne yaptığınızın temelini oluşturmayan uzun bir beceri listesi, size özelleştirmesi zor gelmeye başlayabilir. Arada sırada beceri listenizde bahar temizliği yapmak için ve anlamsız gelenleri çıkarmak için zaman ayırın.

9. Onaylayıcı ve Destekleyici sevgi veya tebrik mesajları yayınlayın:

Sizin onayınız diğer üyelerin becerilerini destekler iken, diğer üyelerin onayları becerilerinizi kanıtlar ve güvenilirliğinizi artırmayı sağlar. LinkedIn’de nasıl onaylanırsınız? Başlangıç ​​olarak ağınızı inceleyin ve gerçekten sizin desteğinizi hak ettiğini düşündüğünüz kullanıcıları belirleyin. Bu genellikle insanların yaptığınız  iyiliğinizin karşılığını vermesini tetikleyecektir. Birkaç temel beceri için de onay isteyen kibar bir mesajla dönüş yapabilirsiniz. Ancak hatırlamalısınız ki ‘alaka’ önemlidir. Desteğine gerçekten değer vereceğiniz kişilere ulaşmaya özen gösterin.

10. Öneri istemekten çekinmeyin: 

Onaylar, profilinizi görüntüleyen insanlara, neye değer verdiğinize dair hızlı ve görsel bir fikir verecektir. Öneriler işleri bir adım daha ileri götürür. Bunlar sizinle çalışma deneyimini göstermek için yazılmış kişisel referanslarınız olmaktadır. Profilinizin Öneriler bölümünde, belirli kişilere ulaşmanızı ve öneri istemenizi kolaylaştıran kullanışlı bir açılır menü vardır. Kimden gelecek bir öneriye en çok değer vereceğinizi düşünmek için zaman ayırın ve isteğinizi kişiselleştirirken kimlerden nasıl tepkiler geleceğini ön görebilirsiniz.

Etkili bir LinkedIn profili
Etkili bir LinkedIn profili

11. Öğrenme tutkularını paylaşın:

LinkedIn Learning’de herhangi bir kursu tamamladığınızda LinkedIn profilinize kurs sertifikası ekleme fırsatınız olur. Bunu LinkedIn Learning hesabınızın Öğrenme Geçmişi bölümünden kontrol edebilirsiniz. 

12. Sosyal Medya ve Pazarlama materyallerinizi paylaşın:

Eğer işletmeniz varsa, işletmeniz için üreteceğiniz pazarlama materyalleri de kendi profilinize ekstra bir boyut katacaktır. Örnek olay incelemelerini, teknik incelemeleri ve diğer marka içeriklerini paylaşmak, çalıştığınız işletmenin neyle ilgili olduğunu sunmanızı ve insanların sizi neyin harekete geçirdiğini anlamalarına yardımcı olacaktır. 

13. LinkedIn feed’inizdeki ilgili içeriklerin paylaşımı:

LinkedIn’de bir bağlantı ağına sahip olmanız ve bu ağda aktif bir rolde bulunmanız, bağlantılarınızın LinkedIn akışlarında onlara değer katacak şekilde görünmek etkileşimi arttıracatır. İlgili içeriği ağınızla paylaşmak, bunu yapmanın en erişilebilir yollarından biridir. LinkedIn akışınızı yakından takip ederek ve gerçekten ilgi çekici bulduğunuz ve bakış açınıza uygun içerikleri paylaşarak bir başlangıç ​​yapmak iyi olacaktır.

14. Yorumlar yapın:

Paylaşımlarınıza yorum eklediğinizde, akışta kendinize daha fazla yer verirsiniz ve belirli bir içeriğin neden önemli olduğunu düşündüğünüzü ifade edersiniz. İyi ifade edilmiş yorumlar aynı zamanda daha geniş bir içerik yelpazesi paylaşmanızı sağlar. Örneğin, bir bakış açısına katılmadığınız halde onu yine de ilginç buluyor olabilirsiniz. Bu bakış açısını ifade edebilecek bir yorum, fikrinizi ve düşünce liderliğinizi oluşturmaya başlar. 

15. Sektörünüzdeki ilgili etkileyicileri takip etmek:

LinkedIn’deki ilgili etkileyicileri takip etmek, feed’inize bir dizi ilgi çekici içerik yerleştirmenize yardımcı olacaktır. Değer kattığını veya yarattığını düşündüğünüzde bunları başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca, yaptığınız işe olan tutkunuza dair fikir verirken LinkedIn profilinize kullanıcı kazandırmanıza da yardımcı olur.

16. LınkedIn’i yaratıcı modunu açarak kullanmak:

İçerik Oluşturucu modu, LinkedIn’deki erişiminizi ve etkinizi artırmanıza yardımcı olabilecek bir profil ayarıdır. LinkedIn’de içerik oluşturmanıza ve hedef kitlenizi büyütmenize yardımcı olurken ek araç ve özelliklere erişim sağlamak için yaratıcı modunu kullanmanız faydalı olacaktır.

Etkili bir LinkedIn profili
Etkili bir LinkedIn profili

17. Sunduğunuz hizmetleri öne çıkararak etkileşimi arttırmak:

Danışmanlar, serbest çalışanlar, küçük işletmelerde çalışanlar ve diğerleri sundukları hizmetleri bir LinkedIn Hizmet Sayfası aracılığıyla sergilerler. LinkedIn Hizmet Sayfaları, hizmetlerinizi ve işletmelerinizi ücretsiz olarak sergileyen, istek ve teklif modeliyle çalışan özelleşmiş bir sayfadır.

18. Ortak makaleleri inceleyin ve davet edilirseniz katkılarınızdan bahsedin:

Bu makaleler LinkedIn de yeni bir özelliktir. LinkedIn ekipleri tarafından geliştirilen yapay zeka destekli yazılardır. Profesyonellerden kendi uzmanlık alanlarına ilişkin düşünceleriyle katkıda bulunmaları isteniyor ve sonuçta profesyonel toplulukla ilgili konularda çeşitli bakış açılarını sergileyen bir makale ortaya çıkarıyorlar. Bunları kullanabilirsiniz. 

19. LinkedIn’de işinizi veya işletmenizi büyütmek istiyorsanız Sales Navigator’ı kullanmayı düşünebilirsiniz:

LinkedIn Sales Navigator, en önemli kişilerle daha fazla görüşme yapmanıza yardımcı olan bir özelliktir. LinkedIn Sales Navigator kullanıcıları, kullanmayan üyelerle karşılaştırıldığında LinkedIn’de 4,3 kat daha fazla bağlantı kurmaktadır. Bu  %42 daha büyük anlaşmalar,a %17 daha yüksek kazanma oranlarına ve %15 daha fazla satışa ve etkili bir rekabete yol açıyor. Bu noktada ise Sales Navigator’ü ücretsiz deneyebilir ve etkilerine göre karar verebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Bing AI Nedir, ChatGPT Nasıl Çalışır?

Bing AI Nedir, ChatGPT Nasıl Çalışır?

0
Yapay zekanın günlük hayatımıza etkisi her geçen gün artarken, Microsoft firması, GPT dil modelini içeren Bing Chatbot hizmetini, kullanıma sundu. Bu sayede Bing ChatGPT,...