Ana SayfaSosyal MedyaGoogle Analytics, YouTube kanallarından analiz toplamayı durduruyor

Google Analytics, YouTube kanallarından analiz toplamayı durduruyor

-

YouTube kanallarımıza eklediğimiz takip kodu ile kanallarımızın analytics verilerini takip etmemize yarayan bağlantı özelliğini Google duyurusunu yapmadan kaldırdı.

1 Şubat 2021 tarihinden itibaren Analytics ve YouTube hesapları arasında bağlantı yapma özelliğini kaldıran Google artık yeni veri toplamayı bıraktı. Önceden toplanan verileri görebileceğiz ancak artık yeni verileri göremeyeceğiz.

2020 Kasım ayında yeni bağlantı yapmayı duyuru veya bilgilendirme yapmadan kaldıran Google artık tamamen bu özelliği sistemlerinden çıkardı. Kasım 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihleri arasında ise önceden bağlantı yapmış kullanıcılar verileri görebiliyordu. YouTube bu özelliğin kalkmasını yardım sayfası aracılığı ile duyurdu.

Youtube’a 24 Saatlik Metrik Geliyor

Neden kaldırıldı?

Yeni YouTube Studio ile analizler derinleşti, detaylandı ve okunulabilir hale geldi. Yenilenen analiz sayfası sayesinde kanal sahipleri kanal analizlerini YouTube Studio üzerinden kolaylıkla yapabilir hale geldi. Bu aracın gelişmesi ile Google Analytics aracına ihtiyaç kalmadığı söylenebilir. Kullanıcı sayısı da oldukça az olan bu iki servis arasındaki bağlantı özelliğini yitirmişti.

Kullanımı kolay YouTube Studio

Analytics ne kadar başarılı bir analiz aracı olsa da her kullanıcının tam anlamı ile kullanabileceği bir araç değil. YouTube Analytics ile video içeriği üreticilerinin anlayabileceği ve kullanımı kolay bir araç geliştirildi. YouTube Studio panelinde analizlerinize kolayca erişebileceğiniz bir bölüm ile daha fazla detaya ulaşabiliyorsunuz.

YouTube Analytics bize neler sunuyor;

Genel Bakış : İzlenme süresi, görüntülemeler ve aboneler gibi kanalınız için temel analizleri içerir.

Erişim : İçeriğinizin genel erişimini gösterim ve tıklama sayısı ile gösterir. Bu bölüm, trafik kaynağı türleri, harici kaynaklar, gösterimler ve arama kelimeleri için raporlar oluşturur.

Etkileşim : İzleyicilerinizin ne izlediğini gösterir ve toplam izlenme dakikası ile temsil edilir. 

Kitle : Kanalınızın izleyici kitlesini bu bölümden analiz edebilirsiniz. İzleyicilerin hangi videolarınızı ne kadar izlediği gibi bilgileri edinebilirsiniz. Bu bölüm, hedef kitlenin konumu, demografisi ve izledikleri diğer kanallar gibi raporları içerir.

Gelir : En can alıcı analiz bölümü ise burası bazen anlık verilerde kayma olsa da kazançlarınızı bu bölümden takip edebiliyorsunuz. Bu sekme yalnızca YouTube İş Ortağı Programı’ndaki içerik üreticileri tarafından kullanabiliyor.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

0
Marka konumlandırma, markanın kullanıcısı için sunduğu benzersiz ve etkili değeri ifade eder. Bu, markaların kullanıcı açısından rakipler yerine sizi tercih etmesine sebep olan unsurdur....