Ana SayfaSEOHosting Çeşitleri Nelerdir?

Hosting Çeşitleri Nelerdir?

-

İnternet dünyası ile ziyaretçileri bir araya getiren dosya barındırma sistemleri olan hosting tanımını yapmıştık. Şimdi tanımlamasını yaptığımız Hosting Çeşitleri hakkında biraz daha bilgi vermek istiyoruz. Kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı seçenekler ve bu seçenekler özelinde uygulama Hosting Çeşitleri detaylarına göz atalım.

Hosting Çeşitleri

  • Shared Hosting (Paylaşımlı): Hosting türleri arasında en uygun fiyata alabileceğiniz, kullanıcılar arasında en çok tercih edilen hosting türüdür. Paylaşımlı hosting hizmetini firmalar bir bilgisayara (bilgisayarın özellikleri, paketin özellikleri ve verilen taahhütlere göre değişiklik gösterebilir) 100-200 hesap olacak şekilde sunulan hizmettir. Paylaşımlı hosting kiraladığınız zaman hostinginiz ile ilgili tüm güvenlik, yönetim hatta yedekleme işlemleri hizmeti sunan firma tarafından yapılır. Size düşen sadece websitenizi hazırlamak ve yayınlamaktır.
  • Co-Location (Sunucu Bulundurma): Sunucu bulundurma hizmetinde ihtiyacınız olan hizmeti sunucu bant genişliği ya da trafik, varsa elektrik ücreti, talep ediliyorsa kurulum ücreti olarak temin edebilirsiniz. Kurulacak tüm yazılım ve kullanılacak lisansların da ücretleri anlaşmaya bağlı olarak sizin karşılamanız gereken ücretlerdir, bunun dışında fiziksel olarak sunucuyu çalışır durumda data centera teslim etmek durumundasınız.
  • Reseller Hosting(Bayi): Paylaşımlı hostingin birden çok site için hesap açabileceğiniz versiyonu olarak özetleyebiliriz burada fark size ait bir limit dahilinde bir den fazla hosting hesabını kendi panelinizden kendi kendinize açabilmenizdir. Bayi olarak adlandırılmasının sebebi her websitesi için oluşturduğunuz web site hesabı bir diğerinden bağımsız çalıştığından reseller hosting alıp hosting satabilirsiniz yani toptan alıp perakende şekilde hosting satabilirsiniz.
  • Dedicated Hosting (Kiralık Sunucu): Dedicated Sunucu kiralama, tüm detaylarıyla gerçekten bir sunucu kiralama işlemidir diyebiliriz. Size bir sunucu tahsis edilir. Genelde hosting satışı yapmak için bu tür bir hosting alınır. Reseller hostingden farklı olarak kapasiteleri daha yüksek olan web siteleri barındırılmaktadır. Dedicated hosting gerektirecek kadar yoğun websitesi sayısı oldukça azdır.
  • Cloud Hosting (Bulut Sunucu): Çok sayıda sunucunun birbiri ile bağlanmasından oluşan bir hosting servisidir. Hizmet veren sunucuların aynı veri merkezi içinde olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bir network ile birbirlerine bağlı olmaları yeterlidir. Cloud hosting işinde ise müşterinin tek sorumluluğu kendi uygulamasını kodlamak ve hosting ile ilişklendirmektir. Müşteriye herhangi bir sorumluluk kalmaz. Web sitesinin veya uygulamanın hangi sunucu üzerinde çalışacağını, hangi SQL veritabanını kullanacağını, işletim sisteminin ne olacağını müşteri tarafından belirlenmez ve bilinmez. Müşteri hosting firmasına yalnızca war (ROOT.war) dosyasını emanet eder.
İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SEM stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

SEM Stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

0
SEM, arama motorlarını aktif olarak kullanmakta olan kullanıcılar için internet üzerinden çevrimiçi ürünler satmayı ve bunların satış oranlarını arttırmayı hedefler. Çeşitli platformlardan internet kullanıcılara sunulan...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?