Ana SayfaPazarlamaDijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

-

Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük kullanımda, üretimde ve ekonomide etkisini gösteren bu gelişmelere 2024 yılında yenileri eklenmeye devam ediyor.

Artırılmış Gerçeklik

2024 yılında, pazarlamacıların dijital ve fiziksel dünyaları birleştiren fırsatlarından yararlanarak Artırılmış Gerçeklik (AR) ile pazarlama stratejilerini şekillendirmeye devam edeceklerini göreceğiz. AR pazarının 2023’te 25,1 milyar dolar seviyelerinden 2028’de 71,2 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. 2024’te markaların AR teknolojisini kampanyalarına entegre etme eğiliminin artacağını tahmin edebiliriz.

Yapay Zeka Teknolojileri

2024’te içerik için sadece yapay zekaya (AI) güvenmek yeterli değildir. Markalar bağlantı kurabilmek, potansiyel müşteriler oluşturabilmek ve hikayelerini anlatabilmek istiyorsa yapay zeka işin yarısından daha azına yardımcı olabilirken insan tarafından yazılan içeriğin etkisi, bağlantısı ve dönüşümü gereklidir.

Sosyal kanıt çağında, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik paha biçilmez bir araç olarak ortaya çıktı. Hedef kitleniz arasında Z kuşağının yanı sıra Y kuşağı da varsa, 2024 için izlenecek yol insanlar tarafından oluşturulan içerikler olacaktır.

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?
Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Yapay Zeka Odaklı Konuşmaya Dayalı Pazarlama

Tüketicilerin doğrudan iletişim kurabildikleri bir şirketten alışveriş yapma olasılıklarının daha yüksek olduğu bir gerçektir. Bu verimlilik düzeyi, insanların hızla yanıt ve çözüm beklediği günümüz dünyasında vazgeçilmez hale geldi.

2024’e girerken, yapay zeka odaklı etkileşimli pazarlama artık sadece geçici bir trend değil, gerçek bir oyun değiştirici haline gelmiştir. Müşteri hizmetleri stratejilerine yapay zekayı entegre etmeyi planlayan şirketler, son dijital pazarlama trendlerini takip etmekle kalmıyor, aynı zamanda müşteri ihtiyaçlarını da karşılıyorlar. Yapay zeka destekli sohbet robotları, işletmelerin müşterilerle etkileşim kurma biçimini yeniden şekillendiriyor, sorun çözümünü kolaylaştırıyor ve değerli zamandan tasarruf sağlıyor. Bu sohbet robotları, sorguları akıllıca ele alıp yanıtlayarak, müşterilerin memnuniyetini ve sadakatini artırarak, genellikle karmaşık süreçleri basitleştiriyorlar.

Tahmine Dayalı Analitik

Tahmine dayalı analitik, çoklu tarihsel veriyi taramak için yapay zekanın gücünden yararlanır. Bu analitik beceri, işletmelere gelecekteki tüketici davranışlarını hayal bile edilemeyecek bir doğruluk oranıyla tahmin etme gücü verir.

Amaç ister satışı tahmin etmek, ister potansiyel kayıp yüzdelerini belirlemek veya bir sonraki önemli pazar eğiliminin nüanslarına uyumlanmak olsun, tahmine dayalı analitik, işletmelerin pazarın öngörülemeyen dünyasında gerekli bir unsurdur.

Video Pazarlama Hakimiyeti

2018’den bu yana çevrimiçi video izleme süreleri neredeyse iki katına çıktı ve 2023’te insanlar haftada ortalama 17 saat çevrimiçi video tüketiyorlar. Bu artışta, YouTube’un kısa videoları ve Instagram Reels gibi platformların popülerlik kazanması etkili oldu. Kısa biçimli video içeriği, 2024’te de hakim olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kısa videolar, dikkat aralıklarının azalması nedeniyle günümüz izleyicileri için en uygun seçenek haline geldi. Önümüzdeki yıl, markaların bu trendi benimseyerek marka hikayelerini anlatmak, ürünleri tanıtmak ve hatta müşteri referanslarını paylaşmak için kısa video formatını daha fazla kullanacaklarını göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Google E-A-T’in SEO için Önemi Nedir?

Google E-A-T’in SEO için Önemi Nedir?

0
E-A-T, yani "Uzmanlık, Yetki ve Güvenirlik," internet sitelerinden toplanan verilerin arama sonuçlarının kalitesini artırmak amacıyla, Google tarafından kullanılan bir değerlendirme kriteridir. Bu kavram, web...