Ana SayfaSEOScreaming Frog 15 ile gelen yeni özellikler

Screaming Frog 15 ile gelen yeni özellikler

-

Sitenizi denetim altında tutabilmek için kullandığımız araçların en etkili yardımcılarımızdan birisi olan Screaming Frog programının 15. Sürümü ile yeni özellikler geldi. Yeni gelen özellikler sayesinde geçmiş raporlar ile yeni raporları karşılaştırabiliyoruz. Bu özellik ile önceki rapordan sonra neler değişmiş daha detaylı bir sonuç almamızı sağlıyor.

Screaming Frog nedir?

SEO site içi düzenlemeler ile başlar. SEO çalışmalarına ilk önce site içini analiz ederek hataların giderilmesi ile başlar. Site içi SEO yapılarak arama motorlarının sitenizi ve içeriğini daha iyi anlamlandırmasına yardımcı oluruz. Screaming Frog ise tüm siteyi tarayarak hataları fark etmenizi sağlıyor. Rakip analizi için etkili bir araç olan Screaming Frog ile rakiplerinizin neler yaptığınız sizden ne farkı var veya zayıf yönlerini keşfedebilirsiniz.

Rapor karşılaştırması

Yeni gelen 15. sürüm ile geçmiş raporları yeni rapor ile karşılaştırabiliyoruz. Uzun süredir beklenen özellik ile site içi SEO’da ne kadar yol kat ettiğinizi ve yapılan çalışmaların hangi sayfalarda ne kadar etki ettiğini bu özellik sayesinde öğrenebiliyoruz.

Screaming Frog 15 ile gelen yeni özellikler
Screaming Frog 15 ile gelen yeni özellikler

Tarama karşılaştırması nasıl kullanılır?

Öncelikle yapılan taramaların geçici önbellekte tutulmaması gerekiyor. Tüm taramaların Database modunda yapılması şartı var. Bu moda ise şu adımları izleyerek geçebilirsiniz; Configuration > System > Storage Mode bu adımları izledikten sonra karşımıza çıkan panelden Mode: bölümünden “Database Stroge” seçeneğini seçip “OK” tuşuna basarak ilk adımı gerçekleştiriyoruz.

Tarama karşılaştırmasını kullanmak için bir önceki raporun halen durması gerekiyor Stroge modunda bilgisayarınıza raporları yedekliyor ancak kaybetmemeniz gerekiyor. Daha sonra yeni karşılaştıracağınız taramayı da kaydettikten sonra üst menüden “Mode > Compare” yolunu izleyerek karşılaştırma modunu açıyoruz. Moda geçiş yaptıktan sonra link yazdığımız kısım değişiyor ve onun yerine iki seçenekli alan geliyor. “Current:” kısmına en son raporu “Previous:” kısmına ise yeni raporu seçiyoruz. Seçimleri tamamladıktan sonra “Compare” tuşuna basarak karşılaştırmayı başlatıyoruz.

Karşılaştırma ayarları nasıl olmalıdır?

Settings kısmından işaretlemeniz gereken ayarların ne olduğunu aşağıda bulabilirsiniz;

Indexability: Sayfanın no-index işareti değişimleri
Page Titles: Sayfa başlığındaki değişimler.
Meta Description: Sayfa meta açıklamalarındaki değişimler.
Word Count: Sayfalardaki kelime sayısı değişimi.
Crawl Depth: Tarama derinliğindeki değişim.
Inlinks: İç link değişimi.
External Outlinks: Dış link değişimi.
Unique External Outlinks: Benzersiz dış link değişimi.
Structured Data Unique Types: Yapılandırılmış verideki değişim.

Can YİĞİTEROL
Can YİĞİTEROL
1999 Yılında Çorum'da doğdum. İnternet teknolojileri alanında kendimi okuma yazmayı öğrendiğim zamandan bu yana geliştiriyorum. Uzmanlık alanı olarak SEO ve Dünya'nın en büyük içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 7 yıldır kişisel blog sayfamda düşüncelerimi paylaşıyorum. Arama motoru optimizasyonunun bir sihir olduğuna inanıyorum ve bu beyinde sihire fazlasıyla yer var...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

0
Web sayfanız dizine eklenmemiş veya eklenememişse sayfalarınız Google’da yer almıyordur. Dizine ekleme, genellikle veritabanı yönetimi veya bilgi işlem sistemlerinde sıkça kullanılan bir işlemdir.  Dizine Eklenen...