Ana SayfaSEOSite denetimleri için 18 ücretsiz SEO aracı

Site denetimleri için 18 ücretsiz SEO aracı

-

Sitenin SEO analizini gerçekleştirmek, eksiklerin tespit edilmesini sağlar. Böylece yapılacak yeni planlamalar ile siteler için daha güçlü SEO çalışmaları yapılabilir. Sitelerde SEO için tasarımdan kod yapısına kadar her bir detay önemlidir. Bu nedenle sitelerin bu durumu kontrol edebilmek adına SEO araçlarından yardım alınmaktadır. Her bir araç, siteler için farklı bir eksikliği ortaya çıkaracağından dolayı sitenin SEO çalışmalarında herhangi bir olumsuz etkisi olmaması adına ilk günden itibaren doğru bir analiz yapılması gerekmektedir. Bu içeriğimizde kullanabileceğiniz 18 ücretsiz SEO aracı detaylarıyla birlikte yer alıyor.

En İyi SEO Araçları

Otoriter olmayı başarmış ve web site yöneticilerinin SEO çalışmalarında doğru bir planlama yapmasını sağlayan ücretsiz SEO araçlarını kullanabilirsiniz.

Verileri analiz etmek, araştırma yapmak, kodu doğrulamak ve diğer SEO site denetim kontrollerini geniş ölçekte yürütmek için teknolojinin yardımını alır.

1. Sitechacker

Web sitenizi geliştirmek ve Google’da üst sıralarda yer vermek isteyenler için kontrol listesini size ayrıntılı rapor olarak sunan SEO analizi ile kendinizi geliştirmenize imkan tanıyor.

2. Answer The Public

Oldukça popüler bir araç olan Answer The Public, farklı ülke ve dillerde en çok aranan kelimelerin keşfedilmesini sağlıyor. Anahtar kelimelerinizi girmeniz ile birlikte kimdir, nedir, nerede, ne zaman ve nasıl gibi kategoriler altında anahtar kelime ile ilgili öneriler listeleniyor. Üstelik tüm bu veriler bir grafik ile paylaşıldığından dolayı daha iyi bir analiz yapılmasına da imkan tanınıyor.

3. Ahrefs anahtar kelime aracı

Ahrefs, SEO konusunda en çok tercih edilen araçlardan birisi olduğu gibi anahtar kelime aracını ücretsiz olarak paylaşmaktadır. 

4. Siteliner

Siteliner, ücretsiz bir içerik analiz aracıdır. Benzer içeriklerin keşfedilmesini sağlayan Siteliner, böylece kopya içeriğin önüne geçilmesini de kolaylaştırmaktadır. Ücretsiz sürüm 250 sayfa ile sınırlıdır. 

5 W3C Doğrulayıcı

Worldwide Web Consortium, bir web sayfasında kodlar üzerinden kontrol sağlamaktadır. H1, H2, vb. gibi yapıların doğru yapılandırılıp yapılandırılmadığı W3C ile kolayca kontrol edilebilir.

6. Screaming Frog

Site denetleme araçlarında en popüler yazılım olan Screaming Frog, 500 URL’nin altındaki küçük siteleri denetlemek için ücretsiz seçenek sunuyor. Sitelerinizi tarayarak herhangi bir hata olup olmadığını kolayca keşfedebilirsiniz.  Dış bağlantılarınız, dahili bağlantılarınız, resimleriniz, hata kodları, başlık etiketleri, meta açıklamalar, resimler gibi site dahilindeki her bir detayı özel olarak analiz eder.

7. Netpeak Spider

100.000 URL’ye kadar ücretsiz tarama desteği sunan Netpeak Spider, tercih edilebilecek bir diğer tarama aracıdır.  80’den fazla SEO kriteri üzerinde kontrol sağlar.  Ayrıca rakip araştırması gibi farklı özellikleri de bulunmaktadır.

8. Xenu Link Sleuth

Kırık linklerin tespit edilmesinde kullanılabilecek en eski araçlardan birisi Xenu Link Sleuth’tur.  Tarama sonrasında hem dahili hem de harici kırık linkler için kapsamlı bir rapor sunmaktadır. Üstelik sayfa başlıklarına,  yönlendirmelere ve bulunamayan sayfalara hızlı bakış sağlayan raporuyla dikkat çekiyor.

9. MobilMoxie

MobileMoxie, işlevsel pek çok mobil SEO aracın paket olarak sunmaktadır.  En önemli özelliği mobil sıralamalardaki durumun kontrol edilmesidir. Aracı kullanarak farklı ülke, şehir ve ilçelerdeki kullanıcıların yapabileceği aramaları kontrol etmektir. Böylece yerel SEO’lar için etkili analizler yapılabilmektedir.

10. DNS Propagation Checker Tool

DNS Denetleyici aracı, sitelerin DNS’leri üzerinden kontrol sağlar. Böylece sunucu ayarları, gereksiz yönlendirmeler gibi pek çok konuda bilgi alınmasını kolaylaştırır. SEO için oldukça kritik olan bu veriler, sitelerin en iyi ve en hızlı şekilde açılması için bir yol haritası sunar.

11. MX Toolbox Blacklist Check

Web sitesinin barındığı sunucuların ya da alan adının kara listede olup olmadığının kontrol edilmesini sağlar. Kara listeye alınan bir sitenin Google tarafından öne çıkarılması söz konusu olmadığından dolayı periyodik test edilmesi önerilmektedir.

12. WPScans

WordPress web siteleri için özel olarak geliştirilen WPScans, güvenlik açıklarının bulunmasını sağlar.  Oluşturduğu rapor ile site genelinde güvenlik seviyesi iyileştirilebilir.

13. SSL Labs

SSL Labs Security adı verilen araç HTTPS sertifikasındaki yanlış yapılandırmaların ve güvenlik açıklarının tespit edilmesini sağlar. Bu sayede sertifikaların sorunsuz bir şekilde çalışması için ne yapılması gerektiği öğrenilmektedir.

14. Hacker Target Drupal Security Scanner

Drupal tabanlı siteler için geliştirilen araç, sitelerdeki yaygın sorunları tespit eder.

15. GZip Sıkıştırma Denetleyicisi

GZip sıkıştırma aracı web sitelerinin GZip sıkıştırması kullanıp kullanmadığını kontrol eder. 

16. YSlow Performans Denetimi

Ücretsiz olarak sunulan YSlow Performance Audit, sitelerin kapsamlı bir performans raporunu sunar. 23 metrik üzerinden yapılan değerlendirmeler ile mobil uyum ve hız konusunda yapılması gerek iyileştirmeler öğrenilebilir.

17. GTmetrix

GTmetrix hız ve performans denetimi konusunda dünyanın en iyi araçlarından birisidir. Sitenin eksik yönleri ve daha hızlı olması için yapılabilecekler GTMetrix ile kolayca öğrenilebilir.

18. SEO Ngram Aracı

Hedef kitleye uygun bir içerik hazırlanmadan önce kullanıcıların hangi konularda nasıl aramalar yaptığının keşfedilmesi gerekir. Arama terimlerinin girilerek sorgulanabileceği araç, ücretsiz olduğu kadar özellikle uzun anahtar kelime keşfetmek isteyenlere en iyi seçeneklerden birisini sunuyor. Sorgulama sonuçlarında her bir anahtar kelime için aranma hacmi verileri de eklenmektedir.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?