Ana SayfaSEOWeb sitenize daha fazla organik trafik çekmek için içeriğinizi nasıl denetlersiniz?

Web sitenize daha fazla organik trafik çekmek için içeriğinizi nasıl denetlersiniz?

-

Yeni bir web sitesi kurduğunuzda ve içeriği doğru almak için çok fazla zaman ve çaba harcadığınızda, göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir şey daha vardır. Web sitenizi düzenli olarak denetlemek. Güncel, güncel içeriğe sahip olmak, işletmenizin güncel eğilimler ve bilgilerle güncel olduğunu gösterir ve sizi uzmanlık alanınızda otorite sahibi bir şirket olarak konumlandırır.

Yaklaşan Haziran güncellemesine Türkiye hazır mı?

Web sitenize daha iyi organik trafik almanızı sağlayacak, içeriğiniz üzerinde yüksek kaliteli denetimleri nasıl gerçekleştireceğinize dair bazı ipuçları aşağıda verilmiştir:

Google Analytics’i kullanma

Başlangıç ​​olarak, bloğunuz da veya web sitenizde Google Analytics’in çalışıyor olması gerekmektedir.

Ardından, en az son 12 aylık verileri almak için tarih aralığını güncelleyin. O dönem için tüm trafik verilerinizi göreceksiniz ve artık verileri daha ayrıntılı analiz etmek için bir elektronik tabloya aktarabilirsiniz.

Trafiğe bakmanın yanı sıra, sayfaların blogların herhangi bir geri bağlantısı olup olmadığı gibi ölçütler de vardır, bu genellikle içeriğin korunmaya değer olduğunu gösterir. Geri bağlantı olup olmadığını öğrenmek için Majestic gibi seo hizmeti veren araçları kullanabilirsiniz.

Denetim e-tablonuzu oluşturun

Gönderilerinizi en yüksek trafikten daha düşük trafiğe doğru sıralayın ve bu denetim sürecinin başlangıcıdır. Sonraki adımlara karar vermenize yardımcı olacak en önemli faktörleri düzenli olarak denetlediğinizden emin olmak için elektronik tablonuza ek sütunlar eklemek iyi bir fikirdir.

Temel eylemler ve dikkate alınması gereken noktalar şunlardır:

  • Gönderi tutarlı trafik alıyor mu?
  • Gönderi, trafikte mevsimsel artışlar alıyor mu? 
  • En popüler konular / temalar / kategoriler hangileridir?

Aşağıdakiler dahil, içeriğinizin kalitesini etkileyebileceklerinden, düzeltilmesi veya güncellenmesi gereken sorunları kontrol etmek için sayfalara da bakmanız gerekecektir:

  • Güncel olmayan / yanlış bilgi içeren herhangi bir içerik
  • Bozuk veya yavaş yüklenen resimler
  • Dağınık / garip görünen biçimlendirme
  • Bozuk bağlantılar

Bu denetim eylemlerinin her birinin üzerinden geçmek, size içeriği saklayıp saklamayacağınıza, sileceğinize veya onunla farklı bir şey yapıp yapmayacağınıza karar vermeniz için temel sağlayacaktır.

Elektronik tablonuzun son sütununda şunları yapıp yapmayacağınızı belirtmelisiniz:

  1. İçeriği olduğu gibi tutun (iyi çalıştığı ve iyi trafik aldığı için)
  2. Saklayın ama güncelleyin veya daha alakalı ve güncel hale getirmek için yeniden kullanın
  3. Tamamen silin (çok az trafik alıyor veya hiç yok)
  4. Silin ve daha kullanışlı bir gönderiye yönlendirin

Bu son alıştırmayı tamamladıktan sonra, gerekli eylemleri gerçekleştirebilirsiniz ve web siteniz veya bloğunuzu daha fazla organik trafikten yararlanmak için hazırlanacaktır. Ayrıca, ileride benzer şekilde popüler içerik oluşturmaya devam edebilmeniz için hangi tür içeriğin iyi çalıştığı konusunda size çok daha iyi bir fikir verecektir.

Melisa Karadaş
Melisa Karadaş
İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyorum ve sosyal medya yönetimi alanında çalışmalarımı sürdürüyorum. Bir bilgisayar akademi kursunda sosyal medya ve pazarlama uzmanlığı eğitimi aldım. Bu alanı sevdim ve ilerlemek istediğime karar verince İstanbul Kültür Üniversitesin ’de yeni açılan Dijital Medya ve Pazarlama bölümünü yazdım. Son sınıf öğrencisiyim. Hem okuyorum hem de İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Medya alanında çalışmalar yapıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

0
Marka konumlandırma, markanın kullanıcısı için sunduğu benzersiz ve etkili değeri ifade eder. Bu, markaların kullanıcı açısından rakipler yerine sizi tercih etmesine sebep olan unsurdur....