Ana SayfaTasarım2019 Web Tasarım Trendleri

2019 Web Tasarım Trendleri

-

2018 yılını henüz yeni uğurlamışken 2019 Web Tasarım Trendleri hakkındaki öngörülere göz atmanın tam da zamanı. Her şeyin bir modası olduğu günümüzde başarı bir arama motoru optimizasyonu için uygulayacağınız SEO kuralları kadar tasarımın da önemi göz ardı edilemez. Bunun için trendleri de takip ediyor ve uyguluyor olmanız rakiplerinizden bir adım öne çıkmanıza yardımcı olacaktır. Peki 2019 web tasarım trendleri olarak bu yıl hangi tasarımların öne çıkacağına birlikte bakalım.

 

Tasarımcılar için SEO İpuçları

 

2019 Web Tasarım Trendleri

 

Hız

 

Kullanıcı tarafında oluşan ilk izlenim için ilk akla gelen etken kuşkusuz sitenizin hızı olacaktır. Bu noktada iyi bir izlenim ve kullanıcı deneyimi için 3 saniyeden daha kısa bir süreniz var. Siteniz bu süreyi aştığında sabırsız olma eğilimindeki kullanıcılar fazla beklemeden sitenizden ayrılabilir. Temmuz 2018 itibariyle Google’un da “Google Hız Güncellemesi” ile takip ettiği site hızları, arama motoru sıralamalarını oldukça etkiliyor. Dolayısıyla 2019 yılında hız konusuna önem vermek şart. Hızınıza olumlu yönde katkı sağlaması için kullandığınız görselleri optimize etmeyi de unutmamalısınız.

3 Adımda Görseller İçin SEO Rehberi

Sade Tasarımlar

 

2017 yılından bu yana trend olan tasarımların sadeliği 2019 yılında da devam ediyor. Hem daha iyi performans için hem de kullanıcı dostu olmasıyla da avantaj sağlıyor. Sade tasarımlar temiz ve minimal olmakla birlikte aynı zamanda şık da olmaları kullanıcıların beğenisini kazanırken, bu sadelik site hızı gibi bazı SEO kurallarına katkı sağlamasıyla da site sahiplerinin gönlünü kazanıyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken sade olmak için uğraşılırken şık bir tasarım olmasına da özen gösterilmeli ve basit görünmekten uzak durulmalı. Her iki taraf için de avantajlar sağlayan bu tarz tasarımlar bir süre daha trend listelerinde yer alacak gibi görünüyor.

 

Mobil Tasarım

 

Google’ın sıralamalarda öncelik verdiği bir diğer önemli nokta da sitenizin mobil uyumluluğu. Siteniz mobil dostu ise bu rakiplerinizde bir adım daha öne çıkabilirsiniz demektir. Değil ise hem 2019 web tasarım trendlerinden geri kalmamak hem de arama motorlarında öne çıkmak için hemen çalışmalara başlamalısınız. Yine bu noktada da minimali ama şık tasarımların seçilmesi önem arz ediyor.

 

Asimetrik Düzenler

 

Hep sadelik ve minimal tasarımlar dedik ama aynı zamanda basitlikten uzak durmak gerektiğini de söyledik. İşte sade tasarımlarınızda fark yaratacak bir trend geliyor. Asimetrik düzenler veya farklı ızgara tasarımları ile web sitenizin sadeliğini bozmadan fark yaratabilirsiniz. Bu tarz tasarımlar ile kullanıcıların ilgisini çekebilir ve akılda kalıcılık sağlayabilirsiniz.

 

Şekiller

 

Asimetrik düzenler yerine şekilleri de tercih etmek son derece trend. Üçgenler, altıgenler, daireler ve daha birçok farklı şekil ile özgün tasarımlar oluşturabilirsiniz. Bu noktada renkleri işin içine dahil etmek kullanıcıların ilgisini çekmek için farklı bir alternatif olacaktır.

 

Tek Sayfa Tasarımı

 

Hız ve minimalizm trendlerini de destekleyecek olan bir diğer 2019 web tasarım trendi sitenizi tek bir sayfada tasarlamak. Geleneksel bir SEO açısından bu çok doğru değil gibi görünse de daha hızlı, daha sade, mobil cihazlar ile kolay uyumlu, daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve arama motorlarında öncelik alma gibi bir çok cezbedici avantajlar sağlayacak seçeneklerden biri.

 

Video Arka Planlar

 

Minimalistlik size göre değilse tasarımlarınızın sadeliğine video arka planlar kullanarak hareket katabilirsiniz. Kullanıcılar her ne kadar sade tasarımları sevse de video arka planları da bir o kadar sevdikleri ölçümlenmiş. Siz de bu şekilde hem trend hem de ilgi çekici bir web tasarıma sahip olabilirsiniz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SEM stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

SEM Stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

0
SEM, arama motorlarını aktif olarak kullanmakta olan kullanıcılar için internet üzerinden çevrimiçi ürünler satmayı ve bunların satış oranlarını arttırmayı hedefler. Çeşitli platformlardan internet kullanıcılara sunulan...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?