Ana SayfaSEOGoogle Arama nasıl geliştiriliyor?

Google Arama nasıl geliştiriliyor?

-

Google, paylaştığı yeni bir videoda arama sonuçlarını iyileştirmek için kullandığı çeşitli teknikleri paylaşıyor ve “Google Arama nasıl geliştiriliyor?” sorusunun cevabını en basit ve anlaşılabilir haliyle anlatıyor.

Google, kendi YouTube kanalında yayınlanan yeni bir videoda arama sonuçlarını nasıl iyileştirdiğine dair başlangıç ​​seviyesinde bir açıklama videosu paylaştı.

Videonun hazırlandığı hedef kitlenin Google Arama’yı ortalama SEO veya web sitesi sahibinden daha az aşina olan bir kitleye yönelik olduğu açıkça görülüyor.

Google bu bilgi seviyesindeki içerikleri “Google” YouTube kanalında yayınlarken, daha gelişmiş içerikleri “Google WebMasters” kanalında yayınlar.

Google’ın Google Arama’yı genel bir kitleye nasıl açıkladığını aslında oldukça ilginç görünüyor. Videoda değinilen farklı noktaların bir özetini aşağıda bulabilirsiniz.

11 Ağustos 2020 Google algoritma güncellemesi

Video özeti: Google Arama sonuçları iyileştirmek için neler yapıyor?

Bazı kişilerin düşündüğünün aksine, Google arama sonuçları sayfalarında tek tek değişiklik yapamaz. Aksine, arama sonuçlarını bir bütün olarak iyileştiren sistemler uygular.

“Hiçbir sistem mükemmel değildir ve bazen bizim sistemimi bazı şeyleri gözden kaçırabilir ve size gerçekten o kadar alakalı olmayan veya en güvenilir kaynaklardan gelmeyen içerik gösterebilir.

Söz konusu arama için sonuçları düzeltebileceğimizi düşünebilirsiniz, ancak her gün yapılan milyarlarca aramayla, herhangi birinin hangi içerik parçalarının diğerlerinin üzerinde sıralanması gerektiğine manuel olarak karar vermesi mümkün değildir.

Bunun yerine yaptığımız şey şu: Aramayı daha iyi hale getirmek.

Bunu, yalnızca güvenilmez veya alakasız sonuçlara yol açan sorgulara değil, aynı zamanda çok çeşitli benzer aramalara da yardımcı olabileceğini düşündüğümüz iyileştirmeler yaparak yapıyoruz. “

Google Arama’da yılda binlerce iyileştirme yapılıyor

Videoyu izlediğinizde Google’ın yalnızca 2019’da Google Arama sonuçlarında 3.620 güncelleme/iyileştirme yaptığını görebiliyorsunuz. Günde ortalama 10 değişiklik demek oluyor.

“Bu değişiklikler, mavi bağlantı web sonuçlarımızı ve otomatik tamamlama, bilgi panelleri ve öne çıkan snippet’ler gibi arama özelliklerimizi sıralamamıza yardımcı oluyor.”

Elbette, bu 3.000’den fazla iyileştirmenin tümü Google algoritma güncellemesi değildir. İyileştirmeler, arama özelliklerinde bilgilerin düzenlenmesini de içerebilir.

Google, tek tek arama motoru sonuç sayfalarında değişiklik yapamasa da, belirli arama özelliklerinde değişiklik yapabilir.

Google, arama sonuçlarında bir yemek tarifi kartında görünen yanlış bilgiler için aşağıdaki gibi bir örnek veriyor.

Google, bu arama özelliklerini dilediği zaman manuel olarak düzenleyebilir, bu genellikle kullanıcılar tarafından hatalar konusunda uyarıldığında gerçekleşir.

“Arada sırada yanlış veya politikaları ihlal eden bilgileri arama özelliklerinden kendimiz çıkarmak zorunda kalıyoruz.

Bazen kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimlerle sorunlar konusunda uyarı alırız. Ardından neyin soruna neden olduğunu araştırır, öğrendiklerimizi alır ve bu tür şeylerin tekrar olmasını önlemek amacıyla sistemlerimizi geliştirmeye devam ederiz. “

Google, hiçbir sistemin mükemmel olmadığını kabul ederek videoyu tamamlıyor. Google bu videoda, insanların aradıklarını bulmalarına yardımcı olmak için her gün iyileştirmeler yapmaya kararlı.

Aşağıdaki videonun tamamına bakabilirsiniz:

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

React SEO Nedir?

React SEO Nedir?

0
React, modern web uygulamaları geliştirmek için yaygın olarak kullanılan bir JavaScript kütüphanesidir. Ancak, React tabanlı web sitelerinde SEO uygulamaları, dinamik içerik yüklemesi ve JavaScript'in...