Ana SayfaSEODaha iyi içerik üretmek için yardımcı olan Google Search Console Analizleri (Search...

Daha iyi içerik üretmek için yardımcı olan Google Search Console Analizleri (Search Console Insights) nedir?

-

Google, Search Console Analizleri (Search Console Insights) adlı yeni bir deneyim, site sahiplerinin içeriklerini iyileştirmelerine yardımcı olacak veriler sağlamaya başlıyor.

İçerik oluşturucular ve yayıncılar için özel olarak tasarlanmış yeni bir deneyim olan Google Search Console Insights, şimdi seçkin kullanıcılarla test ediliyor.

Google Search Console Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Google Search Console Analizleri / Google Search Console Insights nedir?

Google Search Console Analizleri (Search Console Insights), içerik oluşturucuların, Search Console‘un normal sürümünde bulunanların çok ötesine geçen yeni verilere erişmesini sağlar. Site sahipleri, içeriklerinin kullanıcılar arasında nasıl etkileşim aldığını daha iyi anlamak için buradaki verileri kullanabilir. Veriler daha sonra site sahiplerinin içeriği iyileştirme konusunda daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir.

Yeni bir açılış sayfasında Google, Search Console Insights‘ın aşağıdaki açıklamasını sağlar:

“İçerik oluşturucular ve yayıncılar için tasarlanan yeni bir deneyim olan Search Console Analizleri, bu kişilerin hem sitelerinin içeriğini kitlelerin nasıl keşfettiğini hem de okuyucularına neyin hitap ettiğini anlamalarına yardımcı olabilir. Bu yeni deneyim, hem Search Console hem de Google Analytics’ten verilerle desteklenmektedir.”

Google Search Console Analizleri / Search Console Insights

Search Console Analizleri içeriği geliştirmeye nasıl yardımcı olacak?

Search Console Insights’ta bulunan verilerle içerik oluşturucular ve yayıncılar aşağıdaki soruları yanıtlayabilecektir:

  1. En iyi performans gösteren içerikleriniz hangileri?
  2. Yeni içeriklerinizin performansı nasıl?
  3. Kullanıcılar web’de içeriğinizi nasıl keşfediyor?
  4. Google Arama’da sitenizle ilgili en çok yapılan ve trend olan sorgular neler?
  5. Başka hangi siteler ve makaleler sitenizin içeriğine bağlantı veriyor? Herhangi bir yeni bağlantı aldınız mı?

Search Console Insights’a erişebilen site sahiplerinin sayısı şu anda oldukça sınırlı. Google’ın yeni aracı şu anda bir grup site ile kapalı bir beta sürümünde test ediliyor.

Beta testine katılmak üzere seçilen kullanıcılar bu konuda bilgilendirildi. Bu, Google tarafından önceden seçilmediğiniz sürece beta sürümüne kaydolmanın bir yolu olmadığı anlamına gelir.

Google, beta testini gelecekte daha fazla kullanıcıya açmanın yanı sıra her kullanıcının Search Console Insights’a ekleyebileceği site sayısını artırmayı umduğunu söylüyor. Beta testine davet edilenler, daha fazla bilgi içeren bir başlangıç ​​e-postası alacaklar.

Google’dan e-posta almamayı seçtiyseniz, “Arama sonuçlarında Arama Konsolu (Search Console in search results)” özelliğine erişerek sitenizin kapalı betaya dahil olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu özelliğe erişmek için, sitenizin sıralandığı bir sorguyu Google’da aramanız yeterlidir.

Ardından sayfanın üst kısmında “Bu sorgu için arama performansı
(Search performance for this query)” başlıklı Google destekli bir sonuç göreceksiniz. Bu sonuç, aşağıda bir örneğini görebileceğiniz, Search Console Insights’a bir giriş noktası içerecektir.

Google Arama’da Search Console Analizleri / Search Console Insights

Seçilen beta test uzmanlarının, Search Console Insights’ın gelecekteki sürümlerini iyileştirmeye yardımcı olabilecek geri bildirimleri paylaşmaları önerilir.

Kaynak: Google

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

0
Marka konumlandırma, markanın kullanıcısı için sunduğu benzersiz ve etkili değeri ifade eder. Bu, markaların kullanıcı açısından rakipler yerine sizi tercih etmesine sebep olan unsurdur....