Ana SayfaSEOGoogle My Business profili web sitesi nasıl oluşturulur?

Google My Business profili web sitesi nasıl oluşturulur?

-

İşletme profili açan işletmeler için Google tarafından ücretsiz web sitesi oluşturucu hizmeti sunulmaktadır. İsteyen tüm işletmelerin tercih edebileceği ücretsiz web sitesi birkaç basit adım ile yayına alınabilir. Küçük işletmeler için tasarlanmış ücretsiz, tek sayfalık web sitesi oluşturucusu, işletmelerin internette daha iyi yer almasını sağlamaktadır.

Google My Business nedir? Nasıl kullanılır?

Site oluşturma sırasında Google My Business Profilinizdeki bilgiler ve fotoğraflar alındığından dolayı son aşamada kullanıcıların; tema, resim ve ek metinlerle ile özelleştirme yapması web sitesinin hazırlanmasını sağlamaktadır. Üstelik Google İşletme Profilinde yapılan her güncelleme web sitende de otomatik olarak uygulanır. Bu sayede işletme profili sahiplerinin sitelerini güncellemesine gerek kalmaz.

Google My Business profilinden web sitesi nasıl oluşturulur?

Google işletme profili açıldıktan sonra tüm kullanıcılar için web sitesi oluşturma ve yayınlama seçeneği sunulmaya başlanır. Web sitenizi oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • İşletme Profili Yöneticisi’nde oturum açın.
  • Yönetmek istediğiniz profili seçin.
  • Web sitenizi oluşturmak için Web Sitesi menüsüne tıklayın.
  • Ekrandaki talimatları izleyerek sitenizi son halini verin.
  • Düzenlemeler tamamlandıktan sonra yayına alın.

İçeriğin çoğu önceden doldurulacağı için web sitesi öncesinde Google işletme profili üzerinden güncelleme yapılması önerilmektedir. Böylece hazır işletme verileri ile sitenizi daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Site açma sırasında kullanıcılara pek çok özelleştirme seçeneği de sunulmaktadır.

Özelleştirme seçeneklerinde ilk olarak seçilmesi gereken temadır. Önceden ayarlanmış temalar arasından seçim yaptıktan sonra metin alanları, çeşitli buton ve bağlantılar, fotoğraflar, işletme bilgileri, harici sitelere bağlantılar ve menü gibi müşterilerin ulaşmak istediği verilere sitenizde yer verebilirsiniz. Üstelik İstediğiniz sitedeki bu verileri silebilir ya da düzenleyebilirsiniz.

Site yayına alındıktan sonra varsayılan olarak bir domaine sahip olacaktır. “sirketadınız.işletme.siteniz.” şeklinde yer alan domain için URL’yi özelleştirmek istiyorsanız ayarlar üzerinden yeni domain satın alabilirsiniz. Google Domains aracılığı ile sunulan bu hizmet sayesinde sitenizin daha anlamlı bir domain üzerinden hizmet vermesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede sitenin barınması için hosting masrafı yerine sadece domain yenilemeleri ile işletmelerin web sitesine sahip olmasını sağlamak mümkün olmaktadır.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

0
Web sayfanız dizine eklenmemiş veya eklenememişse sayfalarınız Google’da yer almıyordur. Dizine ekleme, genellikle veritabanı yönetimi veya bilgi işlem sistemlerinde sıkça kullanılan bir işlemdir.  Dizine Eklenen...