Ana SayfaPazarlamaİçerik Pazarlaması ve 2023 Yılı Trendleri

İçerik Pazarlaması ve 2023 Yılı Trendleri

-

İçerik pazarlaması, hedeflenen belirli bir kitleye bilgi sunmak ve bu kitleyi harekete geçirmek için kullanılan bir stratejidir. Blog yazıları, videolar, fotoğraflar ve e-kitaplar gibi dijital varlıkları ve içeriklerin yaratılması ve bunun hedef kitleye dağıtılmasını içerir. 

İçerik Pazarlamasının Amacı

İçerik Pazarlamasının esas amacı potansiyel müşterilere ulaşmaktır. Bununla birlikte satışları, müşteri ile marka arasındaki etkileşimi, marka imajını ve müşteri sadakatini artırmak için kullanılır.

İçerik Pazarlamasının Çalışma Prensibi

Kullanıcının bir ürüne veya hizmete ihtiyaç duymasının ardından, kullanıcının o ürünü veya hizmeti satın almasına kadar olan süreçte ihtiyaç duyduğu bilgileri, yapılan içerik pazarlaması sayesinde elde eder.

İçerik Pazarlamasında 2023 Yılında Trend Olabilecek Başlıklar

İçerik pazarlamasında kullanılan birçok yöntem ve içerik türü vardır. Nasıl bir içerik yaratılacağı, içeriğe uygun olan kanalların kullanılmasını ve buna uygun bir strateji yürütülmesini gerektirir. Günümüzde trendler ve insanların kullanım alışkanlıkları sürekli olarak ve hızlı bir şekilde değiştiği için bunlara ayak uydurmak gerekir. Örneğin insanların çoğu gelen e-postaları okumak istemez. Bunun yerine hedef kitleye verilmek istenen içerik görsellerle ya da videolarla ulaştırılırsa daha iyi sonuçlar alınabilir.

Bu trendlerden bahsedecek olursak:

Influencerlar

Özellikle son yıllarda influencerlar dijital pazarlamada önemli bir role sahip. Büyümeye devam eden içerik üreticiliği endüstrisi yaklaşık 100 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. İnfluencerlar geniş bir kitleye sahip olmaları ve hedef kitleye ulaştırılmak istenen içeriği kolayca ulaştırabilecekleri için oldukça önemli bir yere sahipler.

Podcastler 

Podcastlerin popülerliğinin biteceği hakkında söylentiler olmasına rağmen, Spotify gibi platformlar sayesinde podcastlere duyulan ilgi de artmış gözüküyor. Bu nedenle podcastler artık bir pazarlama aracı olarak kullanılabiliyor. Podcastleri diğer yöntemlerden ayıran özelliği ise hitap ettiği belirli bir kitle olması. Bu sayede markalar hedeflediği potansiyel kitleye kolayca ulaşabiliyorlar.

 Alışverişe İmkan Veren Canlı Reklamlar

Eskiden televizyonlarda gösterilen ‘’infomercial’’ adında ürünlerin tanıtıldığı reklamlar vardı. Bu reklamlar sayesinde ürün veya hizmetin özellikleri hakkında izleyiciye bilgi verilir ve telefon numarası üzerinden satış yapmak amaçlanırdı. Günümüzde bu durum gelişerek sosyal medya platformları üzerine taşındı. Video ya da canlı yayın sırasında pazarlanmak istenen içerik bir resim şeklinde yerleştiriliyor ve bu şekilde kullanıcılar ürünün satıldığı sitelere yönlendirilmiş oluyor. 

SEO (Search Engine Optimization)

İngilizce karşılığı Search Engine Optimization olan bu terim, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. İnternet sitesi üzerindeki içeriklerin, arama motoru ile uygun hale getirilmesidir. Yapılan SEO çalışmaları sayesinde yapılan arama motorlarında yapılan sorgulamalarda site üst sıralarda gözükmeye başlar ve bu sayede internet sitesi üzerindeki trafiğin arttırılması amaçlanır. SEO ve içerik pazarlama farklı iki konu olmalarına rağmen birbirleri ile ilişkilidir.

İklim Optimizmi

Z kuşağı ile birlikte iklim değişikliğine karşı olan tutum karamsarlıktan optimizme doğru bir geçiş yapmakta. Markalar bu geçişe ayak uydurarak buna pazarlama stratejilerinde yer vererek pozitif eylemlerde bulunuyorlar. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Google Analytics ile Kullanıcı Deneyimi Nasıl Geliştirilir?

Google Analytics ile Kullanıcı Deneyimi Nasıl Geliştirilir?

0
Web sitenize daha fazla trafik çekmek ve web dönüşüm oranını artırmak için kullanıcı deneyimini geliştirmeniz gerekmektedir. Nitelikli bir kullanıcı deneyimi ile web sitenize gelen...
React SEO Nedir?

React SEO Nedir?