Merhaba

-

Herkese merhaba!

İlk yazımızda geçtiğimiz ay yayınlanan önemli bir araştırmaya kısaca yer vermek istedik. Amerika’nın Virginia eyaletinde bulunan Borrell Associates adlı araştırma firması, dijital pazarlama hizmetlerinin toplam harcamalarını araştırdı. Borrell’in yayınladığı araştırma raporuna göre ABD’deki şirketler dijital pazarlama hizmetleri için 2016 yılında toplam 613 milyar dolar harcama yapacak. Burada bizim en çok ilgimizi çeken Çevrimiçi Pazarlama Desteği hacmi.

sekil1

Yukarıdaki grafikte yer alan Çevrimiçi Pazarlama Desteği diliminin yaklaşık %87’sinin SEO bağlantılı harcamalar olduğunu belirtiliyor. Yani şirket, 2016 yılında yalnızca ABD’de 65.26 milyar dolar civarında SEO harcaması yapılacağını tahmin ediyor. Aynı araştırmaya göre, 2020 yılında bu rakamın 80 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

sekil2

Yurtdışında arama pazarlaması dev bir sektöre dönüşürken, Türkiye’de de son yıllarda bu alana ilginin arttığını görüyoruz. İçerik ajanslarının açılması, SEO ve SEM ajanslarının gün geçtikçe artması ülkemizin de bu hareketliliğe ayak uydurduğunu göstermekte. Son yıllarda yapılan etkinlikler ve çalışmalar sayesinde arama pazarlaması konusunda ülkemizde de bir bilinç oluşmaya başlıyor. Biz de bu bilincin gelişmesine ve sektörün daha hızlı adımlarla büyümesine katkıda bulunmak için AramaMotoru.com’u açmaya karar verdik.

Bundan sonra haftada en az 5 farklı yazıyla sizlerle olacağız. Arama pazarlamasıyla ilgili haberler, yazılar, incelemeler, bilgiler, röportajlar ve özel dosyalar yayınlamaya çalışacağız. Arama pazarlaması hizmetleri denince akla ilk gelen klasik anlamda SEM ve SEO olsa bile, günümüzde bunlar çok geniş bir alanı kapsıyor. Biz de blogumuzda klasik anlamda arama motoru optimizasyonu ve arama motoru pazarlamasının yanı sıra, içerik pazarlaması, uygulama marketi optimizasyonu, YouTube optimizasyonu, sosyal medya ve tasarım gibi alanlara da yer vereceğiz. Farklı konuları arama motoru özelinde inceleyeceğiz.

Yeni açılan bir site olduğumuz için özellikle başlarda bazı konularımız başlangıç seviyesine hitap edecek. Zamanla oluşturacağımız yazı arşivleriyle, herkesin faydalanabileceği bir kaynak olmayı hedefliyoruz. Sizlerin de desteğini ve bu bilgi birikimine katkı sunmanızı bekliyoruz. Birlikte bu alanda bir boşluğu dolduracağımıza inanıyoruz. AramaMotoru.com hakkında önerilerinizi bize her zaman yorumlar bölümünden yazabilirsiniz.

Kaynak : Searchengineland

Sonraki İçerik
Hasan Yaşar
Hasan Yaşar
İmza İnternet Teknolojileri, yönetici ortağı. 1999 yılından bu yana çeşitli internet projeleri geliştirdi. SEO ve internet konusunda danışmanlık veriyor. 1980 Konya doğumluyum. Konya Karatay Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü bitirdim. Bloğumda girişimcilik konularında yazılar paylaşarak tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. 1999 yılından bu yana internet projeleri geliştiriyorum, halen İmza İnternet Teknolojileri firmasının kurucu ortağı olarak indir.com ve arama motoru projelerini yönetiyorum. Şirket olarak hem kendi projelerimizi yapıyoruz, hem de firmalara başta SEO olmak üzere danışmanlık hizmetleri veriyoruz. 2015 yılında Marmara Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yönetimi “Creativity and Innovation Management” dersleri, 2017 yılında Aydın Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak İnternet girişimciliği dersleri vermeye başladım. Bunun dışında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ve bağımsız olarak SEO Eğitimi vermeye başladım. Aynı zamanda Aydın Üniversitesi VR Lab.’da Danışma Kurulu’ndayım.

23 YORUMLAR

  1. Merhaba,
    Hayırlı olsun.
    Sanırım ben yanlış anlamışım. Türk Arama Motoru bu alan adı ile kullanılacak sanıyordum.,
    SEO üzerine makalelerin yayınlanacağı bir blog olacak. Bu da güzel.

    İlk merhaba yazısında edindiğim bilgiler için teşekkür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

0
Web sayfanız dizine eklenmemiş veya eklenememişse sayfalarınız Google’da yer almıyordur. Dizine ekleme, genellikle veritabanı yönetimi veya bilgi işlem sistemlerinde sıkça kullanılan bir işlemdir.  Dizine Eklenen...