Ana SayfaSEOSpam Nedir ?

Spam Nedir ?

-

E-posta hem iş hayatımızda hem de kişisel hayatımızda artık olmazsa olmaz bir iletişim yöntemi. Kayıt olduğumuz ilgi alanımızdaki sitelerden, e-ticaret sitelerinden, müşterilerimizden veya arkadaşlarımızdan gün içinde pek çok e-posta alırız. Gelen e-postalar kullandığımız e-posta servis sağlayıcıların yapılarına göre farklı klasörlerde görülebilir. Bu klasörlerden bir tanesi de spam klasörüdür. Peki spam nedir?

Google Analytics’e Gelen Spam Trafikleri Nasıl Engellersiniz?

Spam Nedir?

Spam, istenmeyen ve talep edilmeyen mesajların izinsiz bir şekilde kişiye iletilmesine denir. Spam olarak gönderilen içerikler genellikle ticari reklamlar ve tanıtım mesajlarıdır. Bu makaleyi okuyan çoğu kişinin e-postalarında var olan hiçbir onay yapısından geçmeden alakalı veya alakasız mesajlar bu kategoriye girmektedir. Belki çoğu biz görmeden bir filtreleme sistemi içerisinde spam kutumuza düşse de bazen bu filtreden kaçabilen mesajlar olabiliyor. Bazen bu istenmeyen mesajlar e-posta yerine bir kısa mesaj olarak da gönderilebiliyor.

Google Web Spam Raporu: Arama Sonuçlarındaki Ziyaret Edilen Sitelerin Sadece %1’i Spam

Spam İçeriklerin Yapısı

Spam mesajların amacı kullanıcı düşüncesini umursamadan reklam ve tanıtım amaçlı olarak ticari amaçlarla bir şekilde duyuru yapmaya çalışsa da burada genel olarak kullanıcıyı kandırma ve aldatma üzerine genel bir yapısı bulunuyor. Düşündüğümüzde iyi bir marka veya ürün bu şekilde kullanıcının onayını almadan e-posta veya kısa mesaj veya dijital ortamda bizim dikkatimizi çekebilecek bir yapıda bize gelen mesajlarda ürününü veya hizmetini tanıtım kullanıcının güvenini sarsarak reklam ve tanıtım yapmak ister mi?

Bu durumu genişletmek istersek sosyal medya hesaplarına gelen istenmeyen mesajlar bile artık rahatsız edici bir hale geldi ve belirli filtrelerden geçerek bizlere ulaşıyor. Ve bu istenmeyen mesajlar bazen tanıtım veya reklam amaçlı olmaktan çıkıp kötü niyetli mesajlar bile olabiliyor bazen gelen mesajlara tıkladığımızda sistemimize bulacak bir virüse izin vermiş olabiliyoruz.

Bu durumu yazılım tabanlı olarak genel açıdan çoğu engellenebiliyor. Bu konuda mesaj içeriğinin genel yapısı, belirli tekrarlanan cümleler , mesajın geldiği kaynak ve buna benzer bir çok kriterin bulunduğu filtreler kullanılıyor ancak bu süzgeçten bazı istenmeyen mailler kendilerini kurtarmayı başarıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Facebook Erişiminizi En Üst Düzeye Çıkarmak İçin 5 İpucu

Facebook Erişiminizi En Üst Düzeye Çıkarmak İçin 5 İpucu

0
Facebook, dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip, güçlü bir sosyal medya platformudur. Ancak, bu büyük kullanıcı kitlesine ulaşmak ve etkileşim sağlamak, doğru stratejilerle mümkün olabilir....