Ana SayfaSEOTarama hataları Google sıralama kriteri mi?

Tarama hataları Google sıralama kriteri mi?

-

Google tarafından sitelerin taranması sırasında karşılaşılan hatalar, yönetici konsollarında tarama hataları olarak belirtilmektedir. Bu nedenle tarama hataları, arama motorlarının bir web sayfasına erişmeye çalışırken keşfettiği sorunlardır. Bu hatalar, arama motorlarının içeriğinizi okumasını ve dizine eklemesini engeller. Bu nedenle de web sitelerinin Google’da görünebilir olması ve ziyaretçi kazanabilmesi adına bu hataların en kısa süre içerisinde giderilmesi gerekmektedir. Aksi halde tarama hataları olan bir sitenin sıralama olması oldukça zordur.

Tarama hataları, sitenin en önemli teknik durumlarından birisi olduğu gibi sitelerin tarama hatalarının sıralama kriteri olup olmadığı da merak edilmektedir.  Zira pek çok anahtar kelimede iyi sıralama alan bir sitenin tarama hataları almaya başlaması, onun sıra kaybetmesine neden olabilir mi?

John Mueller: Tarama limiti için kıyaslama tablosu yok

Tarama hataları bir sıralama kriteri mi?

Tarama hataları ile ilgili yapılan araştırmalar ve Google açıklamaları, bu verilerin ciddi bir sıralama kriteri olmadığını net olarak ortaya koyuyor. Google tarafından 2009 yılında yapılan bir açıklamada internetteki içeriğin sadece belirli bir yüzdesinin keşfedilebildiği net olarak belirtildi. “İnternet büyük bir yer ve sürekli yeni içerik oluşturuluyor. Google’ın sınırlı sayıda kaynağı var. Bu nedenle, online olarak sunulan sonsuz miktarda içerikle karşılaştığında, Googlebot bu içeriğin yalnızca bir yüzdesini bulabilir ve tarayabilir. Ardından ise taradığımız içeriğin yalnızca bir bölümünü dizine ekleyebiliyoruz.” denilerek duyurulan bu gelişme, taramaya Google cephesinden nasıl bakıldığını da özetledi.

Google rehber ve açıklamalarına göre 1000’den fazla az URL’si olan bir site çoğu zaman verimli bir şekilde taranacaktır. Ayrıca taramanın hızlı ya da yavaş olması da siteler için sıralama avantajı yaratmıyor. Bu açıklamalar asıl konu olarak taramanın ve taramaya bağlı olarak alt kriterlerin (tarama hızı, sıklığı vs.) Google için sıralamada bir kriter olmadığı net olarak ortaya konulmuş durumda.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

0
Marka konumlandırma, markanın kullanıcısı için sunduğu benzersiz ve etkili değeri ifade eder. Bu, markaların kullanıcı açısından rakipler yerine sizi tercih etmesine sebep olan unsurdur....