Ana SayfaSEOTekrarlanan İçerikler ve Görseller Nasıl Tespit Edilir?

Tekrarlanan İçerikler ve Görseller Nasıl Tespit Edilir?

-

Sitenizdeki tekrarlanan içerikleri tespit etmenin bir çok yolu var. Biz sizlere en basit şekilde tekrarlanan içerikler ve görseller nasıl tespit edilir onu anlatacağız.

Tekrarlanan İçeriğin Tespiti

Tekrarlanan içeriği tespit etmenin en kolay yollarından biri, içeriği tırnak içerisinde (“örnek”) Google’da aratmak.

Tekrarlanan İçerikler ve Görseller Nasıl Tespit Edilir?

Arattığınız içerik, Google’da çok fazla sonuçta çıkıyorsa, o içerik sıkıntılıdır. Kitap alıntıları, şahıs sözleri gibi değiştirilmesi mümkün olmayan cümleleri Google özel olarak tarıyor ve bu konuda olabildiğince hassas davranıyor. Bu bu sonuçları ayırt ediyor.

>>Duplicate Content Nedir?

Mükemmel İçerik Nasıl Olmalı?

Bir içeriği mükemmel yapan 4 adet unsur var. Bunlar;

  • Benzersiz olması: Revize edilebilir bir konu içeriğini kesinlikle kendiniz oluşturun.
  • Kaliteli olması: İçeriğin görseller ile desteklenmesi ve açıklamaların yeterli olması, içeriği kaliteli yapan unsurlardandır.
  • Kullanıcıyı yeterince tatmin etmesi: İçeriğinizin kullanıcıya gerçekten yardımcı olup olmadığını sorgulayın.
  • Dışa açık olması: Yeterince bilgi veremediyseniz, dış sitelere link vermekten çekinmeyin.

Tekrarlanan Görselin Tespiti

Tekrarlanan görselleri tespit etmek, kopya içerikleri tespit etmek kadar kolay. Tespit etmek istediğiniz görseli, Google’ın görsel aram bölümünde aratın ve sonuçları inceleyin.

Tekrarlanan İçerikler ve Görseller Nasıl Tespit Edilir?

Sıra sonuçları inceleme kısmında;

Tekrarlanan İçerikler ve Görseller Nasıl Tespit Edilir?

Görseli Özgün Kullanmanın Faydaları

>>SEO Uyumlu Resimler

Sitenizde kullandığınız görsellerin özgün olması, sitenizde farklı bir imaj yaratır. Bunun yanında Google görsellerde öne çıkma oranınız artar. İçeriğinizin benzersiz olmasına ne kadar önem veriyorsanız, görsellerinize de bu derece önem vermelisiniz.

Google’ın görsel tarama modülü o kadar mükemmel çalışıyor ki, taradığınız görselde ki karakteri tanımlayıp (varsa) size ismini bile veriyor. Fakat bazı zamanlarda çok alakasız isimlerde çıkabiliyor, buna görsele farklı konulardan ulaşılması sebep veriyor.

Bu işlerin büyük bir çoğunluğunu sizin için yapan bir araç mevcut. Siteliner, web sitenin açılış hızı, tekrarlanan içeriklerin oranı ve başka nerede bulunduğunu, web sitenizdeki kırık linkleri ve daha fazlasını sunuyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Advocacy Advertising Nedir?

Advocacy Advertising Nedir?

0
Advocacy Advertising, kurumların, tüketicileriyle sadece ürün ya da hizmet sunmanın ötesinde, duygusal bir bağ kurmalarını amaçlayan bir reklam stratejisidir. Bu strateji, toplumun gündeminde yer...