Ana SayfaSEOUzun kelime grubundan link çıkışı daha mı faydalı?

Uzun kelime grubundan link çıkışı daha mı faydalı?

-

Google’dan John Mueller, uzun bağlantı metnine sahip sayfalara bağlantı ile daha kısa bağlantı metni kullanma arasındaki farkları yorumladığı bir video paylaştı. Paylaştığı videoda “uzun kelime grubundan link çıkışı daha mı faydalı?” sorusunun cevabını vermiş oldu.

Google’ın önemli isimlerinden John Mueller’a göre, bağlantı verilen kelime grubunda çok sayıda kelime kullanmakla daha az kelime kullanmak arasında önemli bir fark var. Çapa metin konusu, yakın zamanda yayınlanan SEO office hours canlı yayınında (eski adıyla Webmaster Central office-hours) ele alındı.

Google, link yeniden değerlendirme isteklerini tartışıyor

Uzun kelime grubundan link çıkışı

John Meuller özellikle aşağıdaki sorular üzerine odaklandı:

“Birçok kelimeyi içeren bağlantı metnini, yalnızca 2 kelime içeren kelime grubundan link çıkışına kıyasla farklı şekilde ele alıyor musunuz?

Demek istediğim, 7 veya 8 kelimelik uzun kelime grubundan link çıkışı ile karşılaştırdığınızda bu iki kelimeye daha fazla değer veriyor musunuz?

Örneğin – “ucuz ayakkabılar” gibi 2 kelimelik bağlantı metni ve 5 kelimelik bağlantı metni “buradan ucuz ayakkabı satın alabilirsiniz.”

Bunu biraz daha açabilir misiniz? “

Karşılıklı Bağlantı (Reciprocal Link) Nedir?

John Mueller’in konuya yaklaşımı

Sıralamalar söz konusu olduğunda, Google daha uzun veya daha kısa link verilen kelime gruplarını farklı şekilde ele almak zorunda değildir.

Bununla birlikte, bağlantı verilen metinde daha fazla kelime kullanmak, Google’a bağlantı verilen sayfa hakkında daha fazla bağlam kurulmasını sağlar. Daha fazla ve daha güçlü bağlam, sıralamaları dolaylı olarak etkileyebilir.

Google’ın bir sayfa hakkında ne kadar çok bağlamı varsa, söz konusu sayfayı alakalı sorgular için o kadar etkili bir şekilde sıralayabilir.

Yani burada anlaşılması gereken en önemli şey, Google’ın tüm link verilen kelime gruplarını okuyup işlemesi ve sayfanın ne hakkında olduğunu anlamak için bu bilgileri kullanmasıdır.

İşte Mueller’in soruya tam olarak yanıtı:

“Bağlantı metnindeki kelimelerin uzunluğuna özel bir şey yaptığımızı sanmıyorum. Bununla birlikte, bu link çıkışı yapılan kelime grupları tek tek sayfalar için ekstra bağlam sağlamanın bir yolu olarak kullanıyoruz.

Bazen bize biraz daha fazla bilgi veren daha uzun bir bağlantı metniniz varsa bunu arklı anahtar kelimelerden oluşan bir koleksiyon gibi değerlendirebiliriz.

Bu açıdan bakıldığında, bunların hiçbirinin daha iyi ya da daha kötü olduğunu söylemek doğru olmayabilir. Özellikle iç linkleme açısından değerlendirince, kullanıcıların bu şekilde tıklarlarsa bulacaklarını nasıl daha anlaşılır hale getirebileceğiniz gibi şeylere muhtemelen daha fazla odaklanmak isteyeceğiniz bir şeydir.

Yani ben burada ona bakma şeklim bu. Daha kısa bağlantı metninin daha iyi veya daha kısa bağlantı metninin daha kötü olduğunu söyleyemem, sadece farklı bir bağlam. “

Site sahipleri için bu ne anlama geliyor?

Site sahipleri bu bilgileri akılda tutmalı ve kelime gruplarından link çıkışını sonradan düşünmek yerine bir araç haline getirmelidir. Google’ın önemli sayfalar hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olmanın kolay bir yoludur.

Bu, her sayfa için uzun kelime gruplarından link çıkışı almak anlamına gelmez ancak özellikle önemli olan URL’ler için uzun bağlantı metni düşünmelisiniz.

Bu tür URL’lerin örnekleri şunlardır:

  • Kendi web sitenizdeki yüksek değerli sayfalar.
  • Diğer sitelere katkıda bulunduğunuz içerik.
  • Web sitenize backlink içeren sayfalar.
  • Sizden veya markanızdan / işletmenizden bahseden sayfalar.
  • Ve bunun gibi.

Yine, uzun kelime grubundan link çıkışı kendi başına bir sıralama faktörü değildir. Yine de Google’ın bir sayfayı hangi tür sorgular için sıralayacağını öğrenmesine yardımcı olmak için kullanılabilir.

Videonun tamamını alağıdan izleyebilirsiniz.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?