Ana SayfaPazarlama2018'de Benimsenecek 4 Önemli Pazarlama Kanalı

2018’de Benimsenecek 4 Önemli Pazarlama Kanalı

-

B2B veya B2C pazarlaması ile ilgilenmenizin önemsemeksizin etkileşim halinde olduğunuz kitleniz her zaman hareket halindedir. Değişen cihazlar, ilgi alanları ve davranışlarla hedef kitlenizi elde tutmak zorlaşmaktadır. Aklınızın bir köşesinde sürekli yer alması gereken bir sözü paylaşalım: “Hareket eden bir hedef vurmak daha zordur.”

Hedeflerimize ulaşma şansınızı artırabilmek için, pazarlama stratejimize katkıda bulunması için alternatif kanallar bulmaya çalışıyoruz. Bu yeni kanal arayışının amacı markamızın potansiyelini daha fazla öne çıkmasını sağlamak. Bununla birlikte, bugünün dijital manzarasında her an yeni platformlar ve sosyal ağlar eklenebilir veya yapılan geliştirmeler ile birlikte önem sıralamasında değişiklikler olabilir. Olası değişiklikler sonrası pazarlama kanallarını değerlenidirip strateji değiştirmenize gerek olup olmayacağına karar verebilirsiniz.

Aşağıda maddeler halinde hangi dijital pazarlama kanallarının üzerine emek harcamaya değer olduğuna karar vermenize yardımcı olacak, hedef kitlenizin zihninde kalmanızı sağlayacak yükseliş trendindeki dijital pazarlama kanallarını paylaşıyoruz. Bahsettiğimiz pazarlama kanallarını 2018 pazarlama planınıza nasıl adapte edebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam etmelisiniz 🙂

2018’de Benimsenecek 4 Önemli Pazarlama Kanalı

  1. Mesajlaşma Uygulamaları

    Mesajlaşma Uygulamaları

    Mesajlaşma uygulamalarının şimdiki kullanım oranı sosyal ağların % 20’sinde daha fazla. Bu oran aslında çok kritik, kitlenizi hedefleyebileceğiniz yeni bir kanal varlığından bahsedebiliriz. Buna WhatsAppSlackWeChat ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamaları dahildir. Facebook Messenger tek başına 1.2 milyardan fazla kişinin telefonunda yer alıyor ve internet trafiğinin % 57’sini oluşturan mobil cihazlarda bu uygulamanın olması sizin için önemli bir avantaj, kitlenizin kullandığı mobil uygulamalarda markanızın görünür olması oldukça önemlidir.

    Stratejik reklamcılık ve entegre chatbot’lar sayesinde markanız mesajlaşma uygulamaları yoluyla daha fazla müşteriyle temas edebilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz. Örneğin, bir diyalog başlatmak için geçmişte markanıza mesaj gönderen kişilere sponsorlu, kişiselleştirilmiş mesajlar gönderebilirsiniz. Ardından, iyi tasarlanmış bir bot ile, markanızın kitlenizle olan görüşmelerini ve etkileşimlerini otomatik olarak filtreleyerek bunları dönüşüm sürecine daha yakın hale getirebilirsiniz.

  2. Medium

     

    MediumB2B pazarlamacılarından % 91’i içerik pazarlamacılığını kullandıklarını belirtiyorlar. Halihazırda markanız için önemli içerikler oluşturuyor olmalısınız. İnsanlar “önemli olan şeyleri okuyup yazabilecekleri” bir yayın platformu olan Medium paylaşılan içeriği ilgili ve dikkatli bir kitleyle ulaştırmanıza izin verir. Medium kitlesinde önceliğin kaliteli içerikte olması, kitlenizin mevcut hacmi ve etkileşiminden etkilenmez, diğer yayın sitelerinden ve sosyal ağlardan çok farklı bir yapıdadır.

    Bireyler ve fikirleri için önemli bir platform olan Medium, markanızın düşünce liderlerinin ileri görüşlü fikirlerini paylaştıkları bir yerdir. İçeriği bir iş olarak yayınlamak yerine, markanızın zihinlerinde provoke edici etki uynadıracağı ancak sektörünüz veya işletmenizle doğrudan alakalı olarak hazırlanmış içerik yayınlayı planlamalısınız. Bugüne kadarki 126 milyondan fazla web sitesi ziyareti ile Medium’nın aktif kullanıcıları içeriğinizi öne çıkartacak, etkileşimde bulunacak ve böylece içeriğinizin platformda görünürlüğünü artıracak.

  3. Reddit

    Reddit

    “İnternetin Ön Sayfası” olarak nitelendirilen Reddit, markaların yeni, aktif kitlelere ulaşması için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bugüne kadar 250 milyonu aşkın kullanıcıyla Reddit, kullanıcıların dijital içerik oluşturmasına, paylaşmasına ve tartışmalarına ve sunumlarında oylamasına izin veriyor. Reddit, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip, aktif, sadık ve bağlı bir topluluk oluşturmayı başardı. Aslında bir başka önemli nokta bugüne kadarki 1.69 milyar web sitesinin ziyaretçisinin Reddit’te geçirdiği ortalama ziyaret süresi 10 dakikanın üzerindedir.

    İçeriğinizi paylaşmanız için uygun olan birkaç altreddit (subreddits / belirli konulara ayrılmış konular) seçerek Reddit’e başlayın. Reddit’in reklam özelliklerini, bir alt redditin ön sayfasına sponsorlu paylaşarak da deneyebilirsiniz . Yeteri kadar cesur olduğunuzu hissediyorsanız, Reddit’in size sunduğu bir Q & A oturumuna izin veren bir Reddit üzerinde bir AMA (Ask Me Anything) toplantısı düzenleyebilirsiniz.

    NOT: Reddit’e mesaj atmak mayın tarlasında yürümek gibidir, ne elde edeceğinizi asla bilemezsiniz.

  4. Youtube

    Youtube

    Günümüzde video içerikler tüm internet trafiğinin %74’ünü oluşturur. Hedef kitlenizin vakitlerinin çoğunluğunu internette video izleyerek geçirdiğini söylemek yanlış olmaz. YouTube on yıldan fazla bir süredir internet dünyasında önemli bir yere sahip, B2B pazarlamacıların çoğu inanmadığı için pazarlama stratejisinde yer vermedi, sadece % 30’u videonun içerik pazarlamasında kritik olacağına inanarak pazarlama stratejilerinde yer verdi. Bugün YouTube, dünyanın en büyük ikinci arama motorudur ve en çok ziyaret edilen ikinci sitedir. Bu etkileyici istatistikten yola çıkarsak, Youtube video içeriklerle izleyicilerin ilgisini çekmek için mükemmel bir yerdir.

    Kendi videonuzu üretmek zor gibi görünse de yeni SaaS sunumları ve sofistike telefon kameraları yoluyla video oluşturma daha önce hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. Ayrıca videolarınızın aşırı karmaşık olması da gerekmiyor. Şirketinizin düşünce liderlerini tek bir röportaj, canlı akışı Q & A veya web seminerleri aracılığıyla kitlenizle buluşturun.

    Buna ek olarak, uzmanlığınızı vurgulayabilir ve kitlenizi etkilemek için zor problemleri aşarak kitlenizle derin bir bağ oluşturabilirsiniz.

İçerik Pazarlama Oyununu Geliştirin

Doğru kişilere başarılı olacak doğru içerik pazarlama karmasını bulmak tam olarak bir bilim değildir. Mükemmel dengeyi nasıl bulacağınıza dair daha fazla ipucu ve fikir için, güncel içerik pazarlaması incelemelerini takip edin ve hem iyi hem de kötü yanlarını analiz edin.

KAYNAK: http://www.toprankblog.com/2017/11/emerging-marketing-channels/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Rakip Analizi ile SEO Stratejinizi Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

Rakip Analizi ile SEO Stratejinizi Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

0
Dijital dünyada rekabetin giderek artması, web sitelerinin yalnızca SEO stratejilerini değil, rakiplerinin stratejilerini de yakından takip etmelerini gerektiriyor. Rakip analizi, SEO stratejilerinizi geliştirmek ve...