Ana SayfaPazarlama2023 için en iyi içerik pazarlama stratejileri

2023 için en iyi içerik pazarlama stratejileri

-

İçerik pazarlamasında tek bir geçerli strateji bulunmuyor. Her işletmenin işine yarayacak farklı bir içerik pazarlama stratejisi yer alıyor. İçerik pazarlamasında başarılı olmanın bir kısmı, sektörün en iyi yaklaşımlarını takip etmek ve bu yaklaşımları anlamaktan geçiyor.

2023 yılı için en iyi içerik pazarlamalarına geçmeden önce, tarih fark etmeden yapılması gereken temel içerik pazarlama stratejilerine göz atalım.

İçerik pazarlamasının temel ilkeleri

2023 ve sonraki yıllar için en iyi içerik pazarlama stratejilerini uygulansa bile temel ilkeler olmadan bu stratejilerin işletmeyi geliştirme ihtimali oldukça düşüktür. Bu nedenle işletmelerin mutlaka uygulaması gereken bazı teml içerik pazarlama stratejileri bulunur. 

Hedef Kitleyi anlamak

Her başarılı pazarlama stratejisinin temelinde hedef kitlesinin dikkatle analiz edilmesi yer alır. 

Hedef kitleyi tanımak;

  • doğru içerik yayın kanallarına odaklanılmasına
  • daha etkili bir strateji oluşturmak için hedef kitle ile duygusal bir bağ kurmaya
  • hedef kitlenin problemlerini analiz ederek, problem çözen içerikler oluşturmaya
  • müşterilerin sorun yaşadığı noktalara ulaşarak dönüşüm oranlarının artırılmasına yardımcı olur.

Hedef kitlenin yalnızca ürün ya da hizmeti kullanan kişilerden oluşmadığını da bilmek gerekir. Müşterilerin fikir aldığı kişiler (influencer gibi) ve izin aldığı kişiler de hedef kitlesi içerisinde yer alır. 

Gerçekçi Hedefler ve Uygulama Planı Oluşturmak

Yapılan bir araştırma, B2B pazarlamacılarının %73’ünün bir pazarlama stratejisine sahip olduğunu ve %40’ının bu stratejiyi yazılı hale getirdiğini gösteriyor. 

Gerçekçi pazarlama hedefleri ve ölçümleri tanımlamak zordur. Eğer bunu ilk kez yapıyorsanız, tahminlerinizde bir çok kez hata yapabilirsiniz.

Öncelikle kendinizi kıyasladığınız kişilere dikkat edin. Pazarlama bütçeniz muhtemelen alanınızın en iyilerinden çok daha küçük olacaktır. Onlarla hemen savaşmak yerine, bulunduğunuz kategorinin sadece bir ya da iki seviye üzerindeki şirketleri geçmeyi hedefleyebilirsiniz.

Daha sonra , hedeflerinize ulaşmak için atmanız gereken adımları ana hatlarıyla belirttiğinizden emin olun. Organik trafiği 12 ay içinde %50 artırmak iyi bir hedeftir. Ancak, bu hedefte sabit kalmayın. Hedefinizi parçalara ayırın. Bu hedefe ulaşmak için kaç içerik parçası yayınlamanız ve kaç backlink oluşturmanız gerektiğini belirleyin.

Tüm hedefleriniz için bu startejileri uyguladığınızda çoğu içerik pazarlamacısından bir adım önde olabilirsiniz. 

Temel bilgilerde ustalaşmak  

İçerik pazarlamasını, güven ve farkındalık yaratmak, trafik, potansiyel müşteriler ve müşteriler oluşturmak için içeriği kullanmak şeklinde bu sıralamayla değerlendirebiliriz. 

Bu şekilde yaklaştığımızda içerik pazarlama stratejisinde başarılı olmanın tek yolunun temel bilgilerde ustalaşmak olduğunu görebiliriz.

  • İçerik planlamak (hedef kitle araştırması, anahtar kelime araştırması)
  • İçerik üretimi (doğru içerik türünü seçme, uygulanabilir tavsiyeler içeren iyi yapılandırılmış içerikleri tutarlı bir şekilde üretmek)
  • İçerik optimizasyonu yapmak (seo yapmak)
  • İçerik tanıtımı ve dağıtımını gerçekleştirmek (sayfa dışı SEO, PPC, influencer erişimi, sosyal medya pazarlaması) 

2023 için en iyi içerik pazarlama stratejileri

2023 yılında, dijital dünyanın hızla gelişmesi ve pazarlama sektörünün de giderek daha rekabetçi hale gelmesi nedeniyle işletmelerin içerik pazarlama stratejilerini güçlendirmeleri gerekiyor.

Anahtar Kelime Tabanlı İçerik Stratejileri Oluşturun

İşletmelerin yaptığı en yaygın hatalardan biri, anahtar kelime odaklı bir içerik stratejisine sahip olmamaktır. İşletmeler yalnızca kaliteli içerik oluşturmanın yeterli olduğunu düşünse de durum böyle değildir.

Organik trafiğin potansiyel müşteri ve müşterilere dönüştürerek büyümek istiyorsanız, kapsamlı bir anahtar kelime araştırmasına dayalı bir içerik stratejisine sahip olmanız gerekir. 

İçeriğinizle Ek Değer Sağlamanın Yollarını Bulun

Kaliteli içeriğin değeri her geçen gün daha da anlaşılıyor. Rekabetçi anahtar kelimeler için SERP’lerde en üst sıralarda rekabet etmek istiyorsanız, içeriğinizi daha rahat tüketilebilir ve daha kolay uygulanabilir hale getirerek ek değer sağlamanın yeni yollarını arayın. 

Bunun için:

  • Uzun metinlerin mantıksal olarak düzenlendiğinden ve kolay anlaşılır bir içerik tablosuyla birlikte sunulduğundan emin olmak.
  • Bu geniş ve kapsamlı tavsiyeler yerini uygulanabilir ipuçlarına ve gerçek hayattan örneklere bırakır.
  • Karmaşık kavramları, konunun anlaşılmasını kolaylaştıran adımlar, diyagramlar ve diğer görsel temsilleri içeren özel animasyonlar veya (bilgi)grafiklerle desteklemek.
  • Alanında uzman kişilere ulaşmak ve onların bazı konulardaki düşüncelerini paylaşmak.
  • İçeriği daha etkileşimli hale getirmek için anketler, testler ve hesaplayıcılar eklemek.

Bu kesin bir liste olmasa da yaratıcılığınızı harekete geçirmeniz için iyi bir başlangıç olabilir. 

içsel pazarlama nedir

Tutarlı olun

Kaliteli bir içerik pazarlaması yaparken hedeflerinize ulaşmanın anahtarı tutarlılıktır.

Tutarık olmak için yapmanız gereken:

  • Tutarlı bir şekilde içerik üretmek ve yayınlamak
  • Her içeriğin yayınlanmadan önce karşılaması gereken minimum bir kalite düzeyine sahip olması
  • İçerik yapılan tüm kanallarda tutarlı bir stil ve üslubun benimsenmesi
  • Fark edilebilir bir görsel stil oluşturmak için bir dizi görsel marka rehberine sahip olmak

Eğer yeni başlıyorsanız, bir şeyleri test etmekten korkmayın. İşletmenin stilni bulmanız biraz zaman alabilir. Ama İşletmenin stilini bulduğunuz zaman bir stil kılavuzu oluşturmalı ve tutarlılık için ona sadık kalmalısınız.

Yeterli olmadığınız konularda dışarıdan yardım alın

Tüm sorumluluğu bir ajansa vermek zorunda değilsiniz. Bir ajansla ortak da çalışma yürütebilirsiniz.

Örneğin, konu alanında derinlemesine bilgi sahibi mükemmel içerik yazarlarına sahip birkaç işletmeyle çalışabilirsiniz. Bu durumda editör rolünü üstlenir – içerik özetlerini hazırlar, ana hatları gözden geçirir, özel grafikler ekler ve içeriğin en iyi sayfa içi SEO uygulamalarına uygun olduğundan emin olur.

Bir dereceye kadar dahil olmanın bir başka nedeni de içeriğin marka stilinize ve üslubunuza uyduğundan ve markanızla gerçekten bağlantı kurduğundan emin olmanın yanı sıra potansiyel müşteri yaratma ve paralel olarak yapabileceğiniz diğer tanıtım faaliyetlerini koordine etmektir. 

Analizlerinizden yardım alın

Giderek daha fazla işletme müşterilerin dikkatini çekmek için rekabet ederken, yalnızca içerik pazarlamasına iyi bir stratejik yaklaşım sergileyen işletmeler iyi bir yatırım getirisi elde edebilecek.

Yakın zamanda, iç tasarım alanında yarı tanınmış bir marka ile görüştük. Aylık 500 binin üzerinde organik trafiğe sahiplerdi ancak bu trafiğin çoğu farkındalık aşaması düzeyindeki içerikten kaynaklandığı için dönüşüm oranları oldukça düşüktü.

Bütçelerinin çoğunu zaten iyi performans gösteren sayfalara bağlantılar oluşturmak için harcamak istiyorlardı. Bu muhtemelen işe yarayacak olsa da, daha uygun maliyetli fikir bu bütçeyi 3 parçaya bölmekti. 

İlk kısım, halihazırda bazı potansiyel müşteriler üreten sayfaları güçlendirmeye devam etmek için kullanılacaktı. İkinci kısım ise sitedeki genel dönüşüm oranlarını artırmak için kullanılacaktı.

Şeffaf ve özgün olmaya özen gösterin

Her 10 tüketiciden 9’u hangi markaları seveceklerine ve destekleyeceklerine karar verirken özgünlüğün önemli olduğunu belirtiyor.

Her marka mesajının bir şeyler satmak için tasarlandığı ve her sosyal medya paylaşımının titizlikle planlandığı bir çağda, insanlar manipüle edilmekten ve ne düşüneceklerinin söylenmesinden rahatsızlık duyuyor. Bu nedenle müşteriler markalardan şeffaf ve özgün olmalarını bekliyor. 

Ürününüz, hizmetiniz ve sunabilecekleriniz konusunda müşterilere karşı dürüst olun. 

Sürece Güvenin

İçerik pazarlama kampanyalarının kanıtlanabilir sonuçlar göstermesi için 6 aydan uzun süren tutarlı bir çalışma yapılması gerekebilir.  

Birkaç ay boyunca ciddi bir çalışma yürütüp sonuç alamamak kısa sürede cesaret kırıcı olabilir. Hatta dönüp önemli değişiklikler yapmak istemeniz de normal. Ancak bunu yapmadan önce biraz daha sabırlı olmanız gerekir.

Sektördeki en iyi uygulamaları takip ediyorsanız ve kalite sorunlarını yakalayıp ortadan kaldırabilecek etkili planlara sahipseniz, sabırlı olmalı ve sürece güvenmelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Instagram Reklam Hataları Nelerdir?

Instagram Reklam Hataları Nelerdir?

0
Instagram ve Facebook reklamları aynı panel ve aynı kurallar üzerinden ilerlemektedir. Instagram ve Facebook üzerinden reklam vermek günümüzde, Dijital Pazarlama Stratejilerinin bir parçası haline...