Ana SayfaPazarlama2023 için en iyi 5 LinkedIn pazarlama stratejileri

2023 için en iyi 5 LinkedIn pazarlama stratejileri

-

LinkedIn, 2003 yılında kurulan, özellikle iş odaklı sosyal medya platformları arasında milyonlarca kullanıcıya ulaşarak profesyonel dünyayı bir araya getirerek fark yaratan bir sosyal medya platformudur.

LinkedIn ile erişim alanınızı genişletebilir, kendinizi bir düşünce lideri olarak konumlandırabilir ve kişisel markanızı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

2023 yılında bu platformdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için etkili bir LinkedIn pazarlama stratejisi oluşturmanız gerekir. 2023 LinkedIn pazarlama stratejilerinizi daha etkili ve güçlü kılmak için neler yapabileceğinizi inceleyelim.

LinkedIn’de Özgün İçerikler Üretin

Tamamen yeni bir gönderi oluşturabilir ya da web sitenizdeki bir gönderiyi yeniden düzenleyerek LinkedIn hesabınızdan paylaşabilirsiniz. LinkedIn hesabınızdan paylaşacağınız özgün ve güncel bilgiler sayesinde sadık bir kitle elde edebilirsiniz.

LinkedIn dışında paylaşılmış bağlantıları ve aynı içerikleri tekrar tekrar paylaşmaktan kaçınmalısınız. Birincisi, sosyal medya platformlarının çoğu kullanıcıları sitelerinde tutmak ister. İkincisi, bu kendi sektörünüzde öncü biri olduğunuzu gösterir.

Platformun nasıl işlediğini anlamak istiyorsanız, sitedeki favori markalarınızı ve kişileri inceleyebilir, ne tür içerikler paylaştıklarını görebilirsiniz. 

LinkedIn size ihtiyacınız olan tüm araçları sunar. Blog gönderileri ve makaleler, canlı oturumlar ve röportajlar gibi video içerikleri, uygulama çalışmaları ve daha fazlası olmak üzere platformda yayınlayabileceğiniz bir çok çeşitli içerik türüne sahiptir. 

LinkedIn’de Kişiliğinizi Gösterin

Önemli bir diğer nokta da pazarlamanın insanileştirilmesidir. Bu sayede başarı ve büyümeye dönüşen özgün ilişkiler kurabilirsiniz. LinkedIn başlangıçta “profesyoneller için sosyal medya” olarak tasarlandı ve elbette hala öyle sınıflandırılıyor. Ancak bu, kendinizi içeriğinizin yavan ve sıkıcı olduğu bir kutuya hapsetmeniz gerektiği anlamına gelmiyor.

Pazarlama stratejinizin etkili olabilmesi için, kitlenizin markanızla kişisel bir düzeyde bağlantı kurabilmeli ve ilişkilendirilebilir bir yaklaşıma sahip olması gerekir. Komik bir tarafa ya da kıvrak bir zekaya sahipseniz bunu gösterebilirsiniz.

Elbette paylaşımlarınızın  pazarlama mesajınızla ve kişisel marka kimliğinizle uyumlu olması gerekir.

LinkedIn Analytics’den Yararlanın

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, LinkedIn size yaratıcı olabilmeniz için bloglar, videolar vb. çeşitli ortamlar aracılığıyla içerik yayınlayabilmeniz için pek çok araç sunuyor.

2023 için en iyi 5 LinkedIn pazarlama stratejileri

Ancak LinkedIn, LinkedIn Analytics aracılığıyla paylaştığınız içeriğin nasıl performans gösterdiğini görmenizi sağlayacak araçlar da sağlıyor. Bir gönderinin ne kadar etkileşim aldığı, farklı zamanların gönderinin performansını nasıl etkilediği, içeriğinizin potansiyel müşteri sağlayıp sağlamadığı ve daha fazlası gibi çok değerli veriye LinkedIn Analytics aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Bu bilgiler sayesinde pazarlama stratejinizin nasıl işlediğini ve doğru yolda ilerlediğini ya da yaklaşımınızı değiştirip yeniden düşünmenin zamanının gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Pazarlama stratejinizin mümkün olduğunca etkili olması için içeriğinizin performansını sürekli olarak değerlendirmeli ve kampanyanız üzerinde geliştirmeler yapmalısınız.

Uygun Gönderi Yayınlama Sıklığınızı Belirleyin

Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi, paylaşım tutarlılığı ve sıklığı büyüme ve başarı için önemli bileşenlerdir. Ayrıca, günün hangi saatinde paylaşım yaptığınız da etkileşimde önemli bir rol oynar.

2023 için en iyi 5 LinkedIn pazarlama stratejileri

Örneğin, düzenli olarak paylaşım yapan markalar, kullanıcılardan en fazla etkileşimi genellikle sabah veya öğleden sonra erken saatlerde gördüklerini söyler. Büyük bir şirketi temsil ediyorsanız haftada birkaç paylaşım yeterli olabilir. Kişisel sayfanızda ise, isterseniz her gün gönderi paylaşabilirsiniz.

Ne olursa olsun doğru paylaşım sıklığını bulmak zaman ve test gerektirecektir.

LinkedIn’deki Kullanıcılarla Etkileşime Geçin

Yoğun olsanız bile sadece içeriğinizi yayınlayıp platformdan çıkmayın. Platformda aktif olmak için içerisinde biraz zaman ayırın. Bu sürede gönderilerinize gelen yorumlara cevap verebilir, tartışmalara katılabilir, topluluğun geri kalanıyla ilgili bilgi ve kaynak paylaşabilirsiniz. Diğer kullanıcılar sizin platformdaki aktifliğinizi fark ettiği zaman size karşılık vermeye ya da sizi paylaşacak değerli bilgileri olan biri olarak hatırlarlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Dünyada Markalaşma İçin Gerekli Olan Unsurlar

Dijital Dünyada Markalaşma için Gerekli Olan Unsurlar

0
Markalar, uç noktalar ulaşabilen, teknolojik yapılar ile müşterileri iyi analiz eden, hızlı ulaşım imkanları sunan ve engelleri kontrol edebilen imkanlarla ilerlemektedir. Marka için ulaşılabilir...