Ana SayfaPazarlamaBaşarılı B2B pazarlama için ihtiyacınız olan 4 sosyal medya stratejisi

Başarılı B2B pazarlama için ihtiyacınız olan 4 sosyal medya stratejisi

-

Sosyal medya, diğer işletmelerle etkileşim kurmanın en güçlü yollarından biridir, ancak arasından seçim yapabileceğiniz o kadar çok farklı strateji vardır ki, bazen nereden başlayacağınızı bilmek zordur. Bu nedenle, B2B sosyal medya pazarlamasında en etkili olan belirli stratejilere odaklanmak gerekir.

B2B ve B2C Pazarlama Nedir?

B2B sosyal medya pazarlamanızı optimize etmenin en etkili yollarından dördü:

Orijinal içeriği paylaşın

Pazarlama içeriği oluşturmak için yıllarını harcadıysanız, yeni içerik oluşturmak genellikle sizin için oldukça kolay olacaktır, ancak diğerleri için bir başkasının içeriğini kullanmak cazip gelebilir. Bununla ilgili sorun, işinizle ilgili olmayan genel içerik olması ve sosyal medya kullanıcılarının hangi içeriğin orijinal olduğunu ve hangisinin olmadığını anlayabilmesidir. Bu nedenle, orijinal içerik oluşturmak için zaman harcamak veya sosyal medyanızla ilgilenmesi için birine ödeme yapmak, başka birinin içeriğini kullanmaktan daha etkili olacaktır.

Tutarlılığı koruyun

Sosyal medya stratejinizi geliştirirken tutarlı kalmak da gerçekten önemlidir. Bir güne bir sürü içerik koymak ve ardından haftalarca hiçbir şey koymamak, sosyal medyayı takip etmenin en iyi yolu değildir, bu nedenle gönderileri tutarlı hacimlerde yayınlanacak şekilde planladığınızdan emin olun. Her seferinde içerik yüklemeniz gerekmez, bir sosyal medya aracı kullanarak gönderileri planladığınız tarihlerde yayınlanacak şekilde önceden ayarlayabilirsiniz. Örneğin, marka sesiniz resmi ve gayri resmi arasında atlamamalı olduğundan, kullanacağınız üslup açısından da tutarlı olmanız gerekir.

İçerik ve gönderi süreleriyle denemeler yapın

İçerik göndermeye başladığınızda, daha fazla etkileşim elde ettiğiniz zamanı test etmeniz gerektiğinden, yalnızca belirli bir zamanda göndermeye devam etmeyin. Örneğin, hedef kitleniz saat 21: 00’de sosyal medyada daha fazla zaman geçiriyor olabilir, bu nedenle etkileşim açısından neyin en iyi olduğunu görmek için birkaç alternatif gün ve zaman deneyin. Ayrıca takipçilerinizin en çok hangi tür içeriği beğendiğini de belirlemelisiniz. En iyi neyin işe yaradığını tekrar görmek için video, anketler, sorular vb. gibi farklı içerik türlerini deneyebilirsiniz. İnsanların paylaşmak istediği içerik size daha geniş bir erişim sağlayacaktır, bu nedenle insanların faydalı bulduğu veya başka bir nedenle paylaşmaya değer bulduğu yüksek kaliteli içerik oluşturmaya çalışın.

Konuşmaya katılın

Sadece gönderileri oraya koymak bile insanların yorum yapmasına ve onunla etkileşime girmesine neden olmayacak, içeriğinizi insanların yanıt vermesini sağlayacak şekilde açmalısınız. Bu nedenle, sorular sormak, anketler yürütmek, herhangi bir yoruma yanıt vermek, insanların markanızla daha fazla ilgilenmesine yardımcı olacaktır. Bir sohbete girmek, sosyal medya takipçilerinizle ilişkiler kurmanıza ve markanızı onlar için daha akılda kalıcı hale getirmenize yardımcı olacaktır.

Sosyal medya stratejiniz aracılığıyla işletmelerle etkileşim kurmanın çok daha fazla harika yolu var, ancak bu dördüne bir başlangıç ​​noktası olarak hakim olursanız, doğru yönde ilerliyorsunuz demektir.

Melisa Karadaş
Melisa Karadaş
İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyorum ve sosyal medya yönetimi alanında çalışmalarımı sürdürüyorum. Bir bilgisayar akademi kursunda sosyal medya ve pazarlama uzmanlığı eğitimi aldım. Bu alanı sevdim ve ilerlemek istediğime karar verince İstanbul Kültür Üniversitesin ’de yeni açılan Dijital Medya ve Pazarlama bölümünü yazdım. Son sınıf öğrencisiyim. Hem okuyorum hem de İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Medya alanında çalışmalar yapıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

0
Web sayfanız dizine eklenmemiş veya eklenememişse sayfalarınız Google’da yer almıyordur. Dizine ekleme, genellikle veritabanı yönetimi veya bilgi işlem sistemlerinde sıkça kullanılan bir işlemdir.  Dizine Eklenen...