Ana SayfaSEOGelişmiş Yinelenen İçerik

Gelişmiş Yinelenen İçerik

-

Çoğu SEO uzmanı ve pazarlamacının, yinelenen içeriğin etrafındaki sorunlara aşinalığı vardır ve muhtemelen yinelenen vücut içeriği, başlıkları ve açıklamaları olan sayfaları tanımlamak için zaten DeepCrawl gibi bir araç kullanmaktadır. Ancak, çoğaltılmanın gerçekten ne anlama geldiğini düşünmeye başladığınızda konu siyah beyaz olmayı bırakır ve gerçekten karmaşıklaşır. İleri teknikler kullanarak yinelenen içerik sorunlarını saptama, ölçme ve çözme için gelişmiş teknikler için kılavuzumuz ile Gelişmiş Yinelenen İçerik (advanced duplicate content) hakkında bir paylaşımda bulunacağız.

Yinelenen İçerik Nedir?

Bir yazıyı çoğaltma gerçekten basit bir kavram değil çünkü hiçbir kimse bunu tam olarak aynı şekilde tanımlamaz.

  • Tam yineleme (noktası, virgülü dahil)
  • Benzer yineleme
  • Başlıkları ve açıklamaları yineleme
  • Yazı içeriğini yineleme
  • Arama sonuçlarını için etiket sayfalarını yinelene (sıralı ve sırasız, numaralandırma da dahil)
  • Uluslararası ve Yerel yineleme
  • Paylaşılan kaynak içeriği
  • Hiyerarşi takma adlar, belirsiz kategorizasyon. Örneğin. Yakındaki yerler

Bir sayfadaki yinelenen içerik miktarından daha öneme sahip olan  bir sayfada özgün içerik miktarıdır. Yinelenen içerik bile bir sayfaya değer katar.

Yinelenen İçerik Nasıl Değere Sahip Olabilir?

Yinelenen içeriğe sahip bir sayfa içerisindeki özgün içeriğin veya çoğaltılan içeriğin içerdiği kelimeleri içeren bir arama terimi sıralamasını yapabilirsiniz. Bunun örnekleri: çoğaltılan bir ürün açıklamasına ek olarak benzersiz bir metin listeleyen renkler, sayfanın hem ürün + renk açısından hem de sıralama yapmasına izin verir.

Yinelenen içeriğe bakarken sayfalardaki içeriğin benzersiz yönlerine odaklanın.

İçeriğin orijinal kaynağı değilseniz, yinelenen içeriğin tek başına sıralanmasını bekleyemezsiniz.

Yinelenen İçerik Çeşitliliği

Yinelenen içerik genellikle tek bir web sitesinde bulunur veya birden fazla web sitesi üzerinden yayılır.

Yinelenen içeriği internette herhangi bir yerden algılamak, tüm web içeriğinin küresel veritabanında tarama yapmayı gerektirir. Dahili bir sitede çoğaltılmış içerik bulmak çoğu kez daha kolaydır.

Orijinal İçerik Nedir?

Özgün içeriğin çoğaltılmasının spesifik bir örneği yok
Google, muhtemelen tarama yaptığı zaman ilk keşfettiği bulunan içeriğin orijinal kaynağını olarak belirlemeye çalışır.
Sitenizde, tüm yazılarınız taramaya açık değil ve belirli limitlerden sonrası taranmıyorsa sizin hazırladığınız yazının özgün içerik olarak tanımlanması mümkün değildir.

Gelişmiş Yineleme Tespit Etme Metotları

  • Özgün İçerik Arama

    Bir sayfada özgün içerik oranını ve web üzerindeki diğer kopyaları bulmak için tam bir web taraması gerekir. Bunu yapmanın en iyi aracı CopyScape’tir. Copyscape dijital veri hırsızlığının tespiti için online bir çzöüm yoludur ve sitenizden alıntı yapan veya sizin izinsiz olarak kopyaladığınız verileri içeren sitelerin de tespitini yapar. Bununla birlikte Google Pratik Arama Metrikleri: 67 Adım yazımızda paylaştığımız gelişmiş arama metriklerini de deneyebilirsiniz. CopyScape için birkaç alternatif:
    http://www.techentice.com/best-free-copyscape-alternatives/

  • Yinelenen İçerik Çeşitleri

    Bazen sayfaların farklı başlıklar ve breadcrumb farklılıkları bulunur ancak aynı arama sonuçlarını verir. Bunlar, bazı varyasyonlar içerdikleri için birçok yinelenen raporda görünmez.

    DeepCrawl‘ın yineleme tespit sistemi bazı varyasyonlara izin verir ve yine de kopyalanmış sayfaları algılar ve raporlar. Bununla birlikte, varyasyonun seviyesine ve çoğaltma ayarına bağlı olarak başarı oranı farklılık gösterebilir.

    Tespit etmek için iyi bir yöntem, gösterilen içeriğin tüm ID’lerini kombine etmektir; Ürün sonuç listeleme sayfası olması durumunda ürün ID’lerini belirtin, daha sonra bunu yinelemeleri tespit etmek için kullanın.

    ID’ler sayısal ise, onları bir araya getirin. Bu, aynı sonuçlara sahip diğer sayfaları tanımlamak için kullanılan benzersiz bir anahtar oluşturmanıza olanak tanır.

    Farklı sonuçlar içeriyorsa, iki sayfanın aynı toplam değeri paylaşması pek olası değildir.

    Kimliğini arama sonuçlarından çıkarmak veya web analiz paketinize aktarmak için DeepCrawl özel çıkarma özelliğini kullanın.

    Sayfalarınız hakkında, sonuç sayısı, içerik uzunluğu ve kopya sayfalar tarafından paylaşılan diğer potansiyel özellikler gibi başka boyutları da ayıklayabilirsiniz.

    Bu metriklerin her birine göre bir sayfa listesi sıralarsanız, benzer niteliklere sahip sayfalar bulabilirsiniz, bu da benzer sayfaları vurgulayabilir.

    Bazen içerik birden çok sayfalandırılmış sayfaya kopyalanır, bazen aynı içerik döndürülür, ancak farklı bir sırayla. Bu durumların algılanması daha zordur.

    İlk 10 maddeye baksanız bile, CMS’nizi tüm sonuç kümesindeki bir karmaşık bir veri elde edebiliyor olabilirsiniz. Bu, birden fazla sayfaya yayılan tam sonuç kümeleri için yinelemeyi algılamanızı sağlar.

    Bazen bir site, aynı içeriği hedefleyen, aslında herhangi bir içeriği paylaşmadan, çoğaltılan bir içerik kategorisine veya etiket sayfalarına sahip olabilir. Aynı anahtar kelimeler üzerinde savaşıyorlar. Bunlar genellikle en zayıf sürümleri en kuvvetli hale yönlendirerek sitenin daha güçlü hale getirilmesi sağlanabilir.

  • Düşük İndekslenme

    Yinelenen içeriğin bir diğer işareti ise, Google tarafından dizine eklenmemesidir. Her sayfanın ayrıntılı site haritalarını olabildiğince ayrıntılı bir şekilde gönderirseniz, yinelemenin neden olabileceği düşük indeksleme sorunlarını tespit edebilir sorunun önüne geçebilirsiniz.

Yinelenen İçeriği Önlemek

Yinelenen içerikler, organik trafik ve site sıralaması için yıkıcı sonuçlar ortaya çıkartabilir. Web sitenizin yapısını ve içeriğini DeepCrawl gibi bir araçla taramak, sayfalar, başlıklar ve açıklamalar gibi içerik problem alanlarını yinelenen olarak tespit etmenize olanak tanır.

KAYNAK: https://www.deepcrawl.com/blog/best-practice/advanced-duplicate-content/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SEM stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

SEM Stratejilerini Güçlendirmek İçin İpuçları

0
SEM, arama motorlarını aktif olarak kullanmakta olan kullanıcılar için internet üzerinden çevrimiçi ürünler satmayı ve bunların satış oranlarını arttırmayı hedefler. Çeşitli platformlardan internet kullanıcılara sunulan...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?