Ana SayfaSEOGoogle Knowledge Graph nedir? Nasıl Doğrulanır?

Google Knowledge Graph nedir? Nasıl Doğrulanır?

-

Bir çok arama motorlarında bulunan Google Knowledge Graph nedir? Nasıl Doğrulanır? 2012 yılında sunulmaya başlayan Knowledge Graph bir çok dil desteğini sunuyor.

2012 yılında sadece İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce dillerine destek veren “Knowledge Graph” özelliği yapılan güncelleme ve yenilikler ile birlikte Lehçe, Türkçe ve Çince gibi dilleri de desteklemeye başlamıştır.

Google Knowledge Graph nedir?

İngilizce isme sahip Google özelliği, Türkçe karşılığında “Google Bilgi Grafiği” anlamına geliyor. Bir çok kaynaklarda toplanan bilgilerle Google arama motoruna ait sonuçların geliştirilmesi için Google ve Google Search hizmetlerinin kullanıldığı, veri akışı olan bir tabandır.

Kullanıcı için bir çok kolaylık sağlayan Knowledge Graph özelliği neler sunuyor?

Knowledge Graph nasıl kolaylıklar sağlar?

  • Başka sitelerin verilerine bağlı değil, kendi verilerini kullanıyor. 500 milyon arama sonucu toplanması ile birlikte daha doğru arama sonuçları sunuyor.
  • Google üzerinden yapılan arama sonucuna ait bir özet, sağ tarafta gözükecektir. Genel olarak ünlü kişilerin doğum tarihi, yaşı ve mesleği gibi kısa bilgiler yer alır.
  • Son gelen güncelleme ile birlikte sadece sağ tarafta değil sayfa başında yatay bir çizgi de gözüküyor.
Knowledge Graph nasıl kolaylıklar sağlar?
Knowledge Graph nasıl kolaylıklar sağlar?

Google Knowledge Graph neden var?

Google Knowledge Graph, kullanıcıya direkt ve net bilgi vermek için tasarlanmış bir grafik tablosudur. Bu nedenle bu tablonun kendine göre hedefleri vardır.

  • Kullanıcıya doğru bilgiyi vermek
  • En iyi özeti sunmak
  • Daha fazla bilgi edinmek için daha derin ve geniş olmak

Bilgi grafiği ile kullanıcılara direkt bilgiyi sunmayı hedefleyen Google, daha akıllı sonuçlarla aramalara verilecek sonuçlarda kullanıcılar gibi düşünülmesi için uğraşılıyor.

Google Knowledge Graph Nasıl Doğrulanır?

  1. Temsilcisi olduğunuz bir siteyi arama yapın,
  2. Ekranı aşağıda kaydırdıktan sonra “bu bilgi paneli için hak talebinde bulunun” butonuna basın,
  3. Doğrulamayı Başlat butonuna tıklayın,
  4. Twitter, Facebook, YouTube, Search Console gibi platformlar üzerinden doğrulama yapın,
  5. Bu sayfalar yoksa “Google’da doğrulanma” sayfasına yönlendirileceksiniz,
  6. Son olarak sizden belge ve kanıt istenecektir, bunları girerek Google Knowledge doğrulama işlemini tamamlayabilirsiniz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Emirkan Damar
Emirkan Damar
SEO alanında yazılar yazan Emirkan, iki yılı aşkın İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyor. 20 Yaşındayım, Nişantaşı Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisiyim, okuluma ek olarak İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Pazarlama alanında çalışmalar yapıyorum. Kişisel bloğumda da kendi deneyimlerimi ve dijital gelişmeler hakkında tecrübelerimi ve güncellemeleri sizlerle paylaşıyorum.

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Nöropazarlama Nedir

Nöropazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Nöropazarlama beyindeki satın alma algılarını inceleyerek; insan davranışlarının, karar alma süreçlerinin ve tüketici tercihlerinin anlaşılmasında nörobilimsel tekniklerin kullanılmasını içerir. Nöropazarlama, tüketicilerin beynindeki aktiviteleri inceleyerek,...