Ana SayfaSEOGoogle meta açıklamaların yüzde 70'ten fazlasını kendi seçiyor

Google meta açıklamaların yüzde 70’ten fazlasını kendi seçiyor

-

Yapılan bir çalışma, Google arama sonuçları sayfasının ilk sayfasındaki sonuçların meta açıklamalarının %70’ten fazlasının değiştirildiğini ettiğini tespit etti. Yani Google meta açıklamaları kendi seçiyor.

30.000 anahtar kelime için arama sonuçlarını inceleyen yakın tarihli bir araştırmaya göre, Google arama sorgularının sonuçlarında yer alan sayfaların % 70’inden fazlası için sayfaların meta açıklamalarını yeniden yazıyor.

Mutlaka Bilinmesi Gereken Basit HTML Etiketleri

Google meta açıklamaları kendi seçiyor

Portent, Google’ın meta açıklamalarını mobil cihazlarda% 71 ve masaüstünde %68 oranında yeniden yazdığını bulmak için analiz etti.

Verilere dayanarak, Google’ın bir sayfanın belirlenmiş olan kendi meta açıklamasını yaklaşık %30 oranında kullanacağını düşmek mantıklıdır.

Arama konumuna göre meta açıklama yeniden yazma oranı

Çalışmadan elde edilen veriler, öne çıkan snippet’ler hariç, öncelikle organik arama sonuçlarının ilk sayfasını içermektedir.

Portent, Google’ın bu sonuçların alaka düzeyini artırmaya çalışmasından kaynaklanıyor olabilecek, 4’ten 6’ya kadar olan konumlardan meta açıklamaların yeniden yazma oranında bir artış olduğunu belirtiyor.

“1. ve 3. sıralar arasında yer alan konumlar en fazla tıklama oranını elde ettiğinden, Google’ın kullanıcılar sayfadan ayrılmadan veya başka bir şey aramadan önce daha fazla tıklama elde etmek için 4-6 için alaka düzeyini artırmaya çalışabileceğini düşünüyorum.”

Dolayısıyla, sayfaların sıralamasına bağlı olarak meta açıklamaların daha sık yeniden yazılması muhtemeldir.

Arama hacmine göre meta açıklama yeniden yazma oranı

Yeniden yazma hızı ile arama hacmi arasındaki ilişki incelenirken trendler gözlendi.

Özellikle arama hacmi ne kadar yüksekse, Google’ın meta açıklamayı yeniden yazma olasılığı o kadar azdır.

Portent: “SEO uzmanlarının en çok aranan anahtar kelimeler için meta açıklamalar yazmaya öncelik vermesidir. Öyleyse neden bu ilişkiyi görüyoruz? Sanırım bunun nedeni, SEO uzmanlarının uzun kuyruklu terimlerden çok kült terimler için meta açıklamalar yazmaya odaklanma eğiliminde olmaları…

Muhtemelen ayda 10 aramaya aşırı odaklanmıyorsunuz ve muhtemelen herhangi bir açıklamayla hedeflenemeyecek kadar çok değişiklik gösteriyorlar.”

Meta açıklama görüntü uzunluğu

Masaüstü Bilgisayar

Meta açıklamalar söz konusu olduğunda değişebilecek bir başka faktör, Google’ın göstermeyi seçtiği karakter sayısıdır.

Masaüstünde, görüntülenen karakterlerin 156’da zirve yaptığı ve 165’ten sonra keskin bir şekilde göstermediği bulundu. Arama sonuçlarında yer alan sayfada bir tarih görüntülenirse bu sayı yaklaşık 142 karaktere düşebilir.

Google meta açıklamayı yeniden yazdığında, 160 ila 167 karakter arasında görüntülenmesi muhtemeldir. Tarihlerle, aralık 147 ila 149 karakter arasındadır.

Açıkçası, Google meta açıklamaları yazarken site sahiplerine verdiğinden daha fazla çalışma alanı veriyor.

Mobil

Mobil cihazlarda, yayın tarihi olmayan snippet’ler için görüntülenebilir karakterler 118’de zirve yapar ve 121’den sonra gözükmez. Mobil cihazlarda yayın tarihi olan snippet’ler için meta açıklama uzunluğu 95 ila 105 karakter arasındadır.

Google meta açıklamayı mobil cihazda yeniden yazdığında, 114 ila 121 karakter arasında görünecektir. Tarihlerde aralık 99 ila 105 karakter arasındadır.

Sayfa İçi SEO Temelleri: Meta Açıklaması

SEO uzmanları meta açıklamalarla ilgili tüm bu yeni verilerle ne yapabilir?

Portent’in önerisi: “Normal sayfalar için meta açıklamaları 150 ile 160 karakter arasında tutun. Blog gönderileri için meta açıklamaları 138 ila 148 karakter arasında (ve yayın tarihi olan diğer sayfalarda) tutun.

En önemli bilgileri ilk 100 karaktere yerleştirin. Google’ın site sahiplerinin meta açıklamalarını zamanın yalnızca %30’unda kullanmasından bağımsız olarak bunları yazmaktan vazgeçmemek önemlidir.”

Daha fazla veri ve öngörü için buradan çalışmanın tamamına bakabilirsiniz.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?