Ana SayfaSEOİçerik yazmanın incelikleri ve sıralamaya etkisi

İçerik yazmanın incelikleri ve sıralamaya etkisi

-

Google’dan John Mueller, içerik yazmanın en iyi yolu hakkında bir Twitter tartışmasına katıldı ve içerik yazmanın incelikleri ve sıralamaya etkisi hakkında bilgiler verdi.

Google Web Yöneticisi Analisti John Mueller, ideal web içeriği oluşturmanın ne anlama geldiğiyle ilgili bir Twitter tartışmasına katıldı. Google’ın uzun form içeriğini daha yüksek sıralayıp sıralamadığını yanıtladı, kelime sayısı hakkında yorum yaptı ve yayıncıların neye odaklanmaları gerektiği konusunda görüşlerini sundu.

İçerik yazmanın incelikleri

Tartışma, kelime sayımının kapsamlı olmasıyla ilişkisini ve kelime sayısının bir sıralama faktörünün parçası olup olmadığını içeriyor.

Rakip Kelime Sayımıyla Eşleştirme

Tartışma, rakip araştırmasıyla ilgili bir soruyla başladı. Soruyu soran kişi, görünüşe göre arama motoru sonuç sayfalarında en üst sıradaki sayfaları gözden geçirmiş ve en üst sıradaki sitelerin kelime sayısını keşfetmiştir.

Araştırmayı yapan kişinin sorusu:

“Ya rakiplerden daha az kelimeyle daha fazla bilgiyi aktarıyorsam? Google, kelime sayısı hakkında ne düşünüyor? “

Rakip araştırması genellikle en üst sıradaki sayfaların ne yaptığını incelemek ve hazırladıkları içeriklerdeki kullanılan anahtar kelimeler, kelime sayıları vb. açısından benzerini yapmak olarak düşünülür. Bunun genelde başlangıç aşamasındaki SEO ilgililerinin tercih ettiği bir yol olduğunu biliyoruz.

Bu yaklaşımla ilgili sorun, sırf üst sıradaki sitelerin içeriklerinde minimum 1200 kelimeye sahip olmasının yani kelime sayısının sıralamada yer almak için ideal kelime sayısıyla ilişkili olduğu anlamına gelmemesidir. Ya en iyisinin bu olduğunu düşündükleri için bunu yapıyorlar ya da birbirlerini kopyalıyorlar.

Her zaman, her türden anahtar kelime için ustaca sıralamaya sahip, 8.000 kelimelik destansı bir web sayfasına sahip olan ve 1200 kelimenin ideal olduğu fikrini ortadan kaldıran bir aykırı örnek vardır. 8.000 kelimelik bir içerik nefes kesici olabilir!

John Mueller bu soruyu cevapladı:

“Bir arama motoru neden bir metrik olarak kelime sayısını kullanır?”

Araştırmayı yapan kişi açıklamayı aşağıdaki gibi devam ettirdi:

“Muhtemelen daha fazla kelime sayısı, daha kapsamlı bilgiler ve arama sorgusu için ayrıntılı yanıt anlamına gelir”

Kapsamlı içerik sendromu

Google, tüm web sayfalarının kapsamlı olması gerektiği fikrinden biraz sorumlu diyebiliriz çünkü Google’ın SEO Başlangıç ​​Kılavuzu şunları söylüyor:

“İçerik, gerçeklere dayalı olarak doğru, açık bir şekilde yazılmış ve kapsamlı olmalıdır.”

Bu, Google’ın aşağıdakileri belirten Kalite Değerlendirme Yönergeleri‘nde de yinelenmiştir:

“Yüksek kaliteli bilgi sayfaları gerçeklere dayalı olarak doğru, açık bir şekilde yazılmış ve kapsamlı olmalıdır.”

Kalite Değerlendirme Kılavuzu’nda ayrıca şunlar belirtilmektedir:

“Tatmin edici veya kapsamlı miktarda çok yüksek kaliteli temel içerik …

… Çok yüksek kaliteli temel içerik orijinal, doğru, kapsamlı…

… Her tür çok yüksek kaliteli bilgi içeriği, doğruluk, kapsamlılık ve açık iletişim gibi ortak özellikleri paylaşır… ”

Kalite Değerlendirme Kılavuzu’nda “kapsamlı” kelimesi 30 kez kullanılmaktadır. Bu nedenle, yayıncıların “kapsamlı” içerikle ilgili endişelerinden dolayı Google’ın en azından biraz suçlu olduğunu söylemek doğru olur.

Kapsamlı içerik kaygısı pratikte bir sendromdur çünkü olması gerekenden çok daha uzun içeriğe yol açar. Kapsamlı içerik sendromu aslında bir tarifi araştırmış olan herkes tarafından kanıtlayabilir.

Yine de yayıncıları suçlayabilir misiniz?

Kapsamlı kavramın tanımı şudur: “tam; bir şeyin tüm unsurlarını veya yönlerini içeren. “

“Kapsamlı” içerik fikrindeki sorun, bir konu hakkında yazarken “kapsamlılık” ile “neredeyse içeriği tüm detaylarını” dahil etmenin kolay olmasıdır, bu da yüksek bir kelime sayısına yol açabilir.

Bu bilgilerle başa dönersek

Yayıncı / SEO uzmanı, kelime sayısını artırma ihtiyacı için şu nedeni sundu:

“Muhtemelen daha fazla kelime sayısı, daha kapsamlı bilgiler ve arama sorgusu için ayrıntılı yanıt anlamına gelir”

John Muller: “Neden kelimelerin sayısı içeriğin kapsamlı olup olmadığı ile ilişkili olsun?”

BERT algoritması kapsamlı içeriği ön plana mı çıkartıyor?

İnternette birçok köşe var. Görünüşe göre bu köşelerden birinde Google’ın uzun biçimli içeriği, sözlü içeriği ödüllendirdiğine dair bir inanç var.

Bu kişi, BERT algoritması uzun makaleleri ödüllendirdiğini iddia etti:

John Mueller hızla doğru olmadığı söyledi.

https://twitter.com/JohnMu/status/1300391211031814144

Tartışmanın ilerleyen kısımlarında birisi şu önemli görüşü ekledi:

https://twitter.com/Nicholas_Tri/status/1300378824836866048

Mueller, daha sonra kelime sayısının bir sıralama faktörü olmadığını doğruladı ancak daha da önemlisi, içerikleriniz için kelime sayımını bir kılavuz olarak kullanmanın iyi olduğunu söyledi:

Bu iyi bir fikir. Bazen o kadar kısa makaleler görüyorum ki tweet olarak da paylaşılabilir. Bu tarz içerikler zayıf olarak algılanabilecek içerik türüdür.

Bu nedenle, kendinize keyfi bir minimum kelime sayısı hedefi vermek dışarıda bırakılacak önemli noktaları düşünmeye zorlayabilir ve içeriği geliştirmenizi sağlayabilir. Yani mesele belirli bir kelime sayısına ulaşmak değil, öğretici içeriğe odaklanmakta ve bir yazar olarak kendinizi yararlı bir şekilde kapsamlı olmaya zorlamaktır.

Mesaj alınmış

Tartışma katılımcılarından biri alınan dersleri yineledi ve Mueller olumlu yanıt verdi:

https://twitter.com/JohnMu/status/1300827523836710912

Sonuç olarak…

Kalite değerlendirme kriterleri ve Google’ın SEO başlangıç rehberi, yayıncıları kapsamlı makaleler yazmaya teşvik eder. Bununla birlikte John Mueller’in vurguladığı konu tüm makalelerin kapsamlı olması gerekmediği şeklinde.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

SEO Denetimi Nedir?

SEO Denetimi Nedir?

0
SEO denetimi, web sitenizin arama motorları sonuçlarında en yüksek performansı elde etmesini sağlamak amacıyla, çevrim içi varlıklarınızı detaylı bir şekilde inceleme sürecidir. Bu süreç,...
Video Pazarlaması Nedir?

Video Pazarlaması Nedir?