Ana SayfaSEOKullanıcı tarafından oluşturulan içerik ile ana içerikten farklı değil

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ile ana içerikten farklı değil

-

Google tarafından bir web sayfası sıralanırken, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (User Generated Content) ve ana içerik aynı şekilde ele alınır.

Google’dan John Mueller kısa bir süre önce, sıralamalar söz konusu olduğunda, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ile ana içerik arasında hiçbir fark olmadığını açıkladı.

YouTube’daki Ask Google Webmasters video serisinin bir bölümünde Mueller, bir site sahibi tarafından yöneltilen şu soruyu yanıtladı:

“Google, web sayfalarını içerik alaka düzeyine ve kalitesine (diğer faktörlerin yanı sıra) göre sıralıyor. Bu, Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik için de geçerli mi? ”

Google’ın nofollow, sponsored ve ugc bağlantı özellikleri SEO’yu nasıl etkileyecek?

Mueller’in yanıtı

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, sayfa orijinal olarak yayınlandıktan sonra kullanıcılar tarafından bir sayfaya eklenen her şeyi ifade eder. Bu, bir makalenin sonundaki yorumlardan, kullanıcılar arasındaki canlı tartışmalara, sitenin diğer kullanıcıları tarafından yazılan tüm sayfalara kadar her şeyi içerebilir. Kullanıcı tarafından oluşturulan birçok farklı içerik türü vardır ve Google, bu içeriği orijinal sayfa yazarının yayınladığı içerikle aynı şekilde değerlendirir.

Mueller, bir sitede kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin, site sahibinin kendi içeriği için standartlarına uygun olması gerektiğini tavsiye ediyor. Başka bir deyişle; kullanıcılar tarafından her türlü şeyin yayınlanmasına izin vermeyin.

Google & Geliştirici Arasındaki Köprü: Webmaster Tools

İşte Mueller’in söyledikleri:

“Genel olarak, Google, yazdığınız içerik ile kullanıcılarınızın yazdığı içerik arasında ayrım yapmaz.

Sitenizde yayınlarsanız, yayınlamak istediğiniz içerik olarak görürüz. Ve sıralama için kullanacağımız şey budur.

Sonuçta – bu sizin web siteniz, değil mi?

Bu nedenle, daha fazla sayıda kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğiniz varsa, web sitenizde içerik yayınlama standartlarınızı karşıladığından emin olun. ”

Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği denetleme

Mueller, sitelerin kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği, sıralamaları kötü etkilemeyecek şekilde güvenli bir şekilde kabul etmesinin yollarını önermektedir. İlk olarak, Mueller kalite kontrolünden geçinceye kadar kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin Google’ın dizininden engellenmesini önerir.

Mueller kullanıcıların oluşturduğu içerikleri şu şekilde yönetmeyi öneriyor:

“Bunu yapmanın basit bir yolu, bu sayfaların varsayılan olarak dizine eklenmesini engellemektir ve yalnızca kaliteden memnunsanız dizine eklenmesine izin vermektir.

Örneğin, onları mutlu olduktan sonra kaldıracağınız bir noindex robot meta etiketi ile engelleyebilirsiniz. İçerikten memnun olmanın ne kadar sürdüğünü bulmak size kalmış.

Bazı siteler, diğer kullanıcıların içerikten ne kadar mutlu olduğu hakkında bilgi toplar, bu da bunun için yararlı olabilir. ”

Linkler için UGC özelliği

Mueller, site sahiplerine, link içeren UGC söz konusu olduğunda önlem almalarını önererek videoyu tamamlıyor.

Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği kabul eden birçok site linkleri tamamen yasaklar. UGC linklerine izin verenler için Mueller, UGC bağlantı özelliğini kullanmalarını hatırlatıyor.

“Son olarak, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikle alalkalı akılda tutulması gereken bir şey, varsayılan olarak, eklenen bağlantılara kefil olamayacağınızdır.

Bunlar için, rel = “ugc” özelliği sayesinde bize bu bağlantıların, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik olduğunu söylemenin bir yolu var.

Alternatif olarak, site sahipleri aynı şeyi rel = “nofollow” özelliğini kullanarak da sağlayabilirler.

Videonun tamamını izlemek için, lütfen tıklayın.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

Marka Konumlandırma Stratejileri Nelerdir?

0
Marka konumlandırma, markanın kullanıcısı için sunduğu benzersiz ve etkili değeri ifade eder. Bu, markaların kullanıcı açısından rakipler yerine sizi tercih etmesine sebep olan unsurdur....