Ana SayfaPazarlamaMarkalaşmanın şirketiniz için öneminin 5 sebebi

Markalaşmanın şirketiniz için öneminin 5 sebebi

-

Eğer bir şirketiniz varsa ve kendinize markalaşmanızın büyümeniz için önemli olup olmadığını soruyorsanız, satın almış olduğunuz son üç ürünü düşünün.
Bu ürünler markalı mı? Marka satın alma kararınızı bir nebze etkiledi mi?
İşte böyle. Eğer başarılı olmasını istiyorsanız, bunu neden kesinlikle yapmalısınız? Şirketinizi usulüne göre nasıl markalaşmasını sağlayabilirsiniz? Bu cevaplar için biraz daha derin düşünmemiz ve markalaşmanın iyi korunmuş sırlarını sizin ve benim gibi şahısların ürünlerini satın almaya nasıl ikna ettiğini ortaya çıkarmamız gerekir. Bu cevapları tam burada bulabilirsiniz; 5 sebeple, markalaşma her zamankinden daha önemlidir.

Markalaşma şirketiniz için ne yapabilir

Markalaşmamın ne gerçekleştirmesini istediğinizi düşünün. Birçok şirketin markalaşma hedefleri piyasada kendine mahsus, güven telkin eden bir lider olarak görülür. Müşterilerini ön planda tutan, sorunlarını çözen ve ihtiyaçlarını karşılayan, güvenilir biri.

Eğer markalaşmanız bu hedeflere ulaşırsa, Markanız şirketiniz için bunları yapabilir:
● Markalaşma rekabetin dışında olmanızı sağlar.
● Markanın müşteri tarafından tanınmasını sağlar.
● Müşteriler şirketinizin DNA’sı, hikayeniz, değerleriniz ve inançlarınız hakkında bilgi edinirler.
● Müşterilerinizle duygusal bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar.
● Güven yaratır.
● Satışları arttırır.
● Ayrıca personelinizi motive eder.
● Sözlü olarak irtibat yaratır.
● Reklamda para tasarrufu sağlar.
● Şirketinizin değerini arttırır.

Markalaşma süreklilik sağlar

Süreklilik markalaşma dünyasında moda olmuş bir kelimedir, zira samimiyet ve güven yaratır, değişimleri arttırır. Bunu markanıza kendi görünüşünü vererek ve bu görünüşü pazarladığınız her platformda kullanarak elde edebilirsiniz. Markanızın görünüşü, logo tasarımı, kullandığınız renkler ve fontlar, ürettiğiniz ve reklamını yaptığınız içeriğin stili, nasıl ses verdiği ve göründüğünden ibarettir. Fakat süreklilik ayrıca müşteri deneyimi hakkındadır.

Müşteriler markalarla sürekli deneyim isterler, böylece onlara güvenebileceklerini bilirler. Buna müşterilerin İnternet sitesini kullanma, iletişim ve etkileşim kolaylığı, müşteri hizmeti ve güvenebilirliği dahildir. Tüketicileriniz markanızı düşünürken ve ondan bahsederken markanız onların hissettikleri ve zihinlerinde canlandırdıkları her şeydir.

Markalaşma maddi fırsatlar yaratır

Küçük şirket sahipleri çoğunlukla markalamaya masraflı gözü ile bakar. Bu, özellikle şirketin ilk aşamalarında olur. Fakat aslında markalaşma yeni gelir kanalları açarak maddi fırsat yaratır. Markalaşmanız ne kadar iyi ve sürekli ise ona göre markanızı tanıtmak için daha fazla kanalınız olur.

Bunu gerçekleştirmek için marka kişiliğinizi mümkün olduğu kadar çok sayıda pazarlama kanalıyla yaratmanız ve onları tüketicilerin tanıyıp ilgileneceği sürekli markalaşma krokileriyle bağlamanız gereklidir.

Başarılı markalaşma ayrıca büyüme ve gelişme fırsatları yaratır. Perspektif ortaklar, arkasında güçlü bir markaya sahip bir şirkete yatırım yapmaya isteklidirler.
Hemen başlangıçta markalaşma hakkı için bir servet harcamanıza gerek yok, fakat temel önemlidir – logo, uygun renk paleti ve fontlar, iş kartları, marka görüntüsü ve daha fazlası. Bütçeniz düşük olsa bile markalaşma çalışmalarınızı harekete geçirmek için Tailor Brands gibi bir markalaşma platformu kullanabilirsiniz.

Markalaşma güven yaratır

Markanızı ne kadar çok tüketici görürse, ona güvenecek tüketici sayısı artar. Bununla birlikte bunun gerçekleşmesi için tüketicilerin gördükleri şeyleri beğenmeleri gerekir, öyle değil mi? Fakat bunun için ilk önce sizi bulabilmeleri gerekir! Markalaşma devreye girer.

Godaddy veya Hootsuite gibi bilgisayar aletleri kullanarak nispeten çabuk sosyal medya, İnternet siteniz ve reklam kampanyalarıyla şimdi marka farkındalığı yaratabilirsiniz. Bunlar düzgün ve sorunsuz çalışınca, şirketinizin markanızın garanti ettiği hizmeti sağlayabilecek durumda olduğundan emin olmalısınız. Markalama, hedef piyasanızla bağ kurmak için gerekli farkındalık, olumlu intiba ve güveni yaratır. Bu gerçekleşince müşteriler markanızın sadık izleyicileri olur.

Markalaşma hisler yaratır

İyi bir markalama his gücünü kuvvetlendirir ve müşterilerinizin hisleriyle bağ kurar.
Çocukluğunuzu hatırlayın. Sevgiyle hatırladığınız bir şey var mı? İyi bir markalamanın yaptığı kesinlikle budur. Duygusal bir şekilde yankı uyandırır, bize iyi zamanları hatırlatır, değerli hatıralar canlanır. Eğer tüketiciler markanızın onlara ne hissettirdiğine önem verirlerse, markanıza önem verirler.

Bu durumda tüketiciler markanıza ait şeyleri satın almaya istekli olurlar. Aldığımız kararlar mantıktan ziyade hislere dayanır. Markalaşmadaki insanlık unsuru özellikle bugünlerde çok sayıda reklam ve bilgiden dolayı evrensel bir şekilde insan ile ilgilidir. Tüketiciler bugünlerde ürünleri filtreden geçirerek ve taramak zorunda kalıyorlar. Markalar sadece milisaniyeler içinde tüketiciler ile bağlantı kurabiliyorlar.

Sonuç

Şimdi markalaşma neden bu kadar önemli olduğunu biliyorsunuz; siz markalaşmanın gücünü ve insanları bağlamak ve onları hayat boyu tüketicilere dönüştürmek için nasıl kullanıldığını anlayan insanların küçük bir yüzdesini teşkil ediyorsunuz. Kendi şirketiniz varsa, bunu kullanarak şirketinizi unutulmayacak bir şirket haline getirin.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Google Analytics ile Kullanıcı Deneyimi Nasıl Geliştirilir?

Google Analytics ile Kullanıcı Deneyimi Nasıl Geliştirilir?

0
Web sitenize daha fazla trafik çekmek ve web dönüşüm oranını artırmak için kullanıcı deneyimini geliştirmeniz gerekmektedir. Nitelikli bir kullanıcı deneyimi ile web sitenize gelen...
React SEO Nedir?

React SEO Nedir?