Ana SayfaSEOSimilarWeb 800 Milyon Dolar Değerleme İle 47 Milyon Dolar Yatırım Aldı

SimilarWeb 800 Milyon Dolar Değerleme İle 47 Milyon Dolar Yatırım Aldı

-

Şirketler işleri geliştirmek ve büyütmek için giderek dijital platformlara bağımlı hale geliyor ve bu, bu dijital görünümlerini daha iyi anlamaları için analitik firmalara destek olarak yansıyor. Web sitelerinin ve uygulamaların performansı hakkında analitik bilgiler ve analizler sunan SimilarWeb yatırım aldı. Bunun yanı sıra diğer uygulamaların ve sitelerin nasıl performans gösterdiğine ilişkin rekabetçi veriler (190’dan fazla ülkede 80 milyon web sitesi ve üç milyon uygulama kapsıyor) sunuyor. Techcrunch’ın duyurduğu 800 milyon dolar değerleme ile 47 milyon dolarlık SimilarWeb yatırımı sonrası SimilarWeb CEO’su aldıkları yatırımın analitik, iş geliştirme ve satın alımlarını geliştirmeye devam etmek için kullanılacağını söyledi.

Teklif sonrası CFO Jason Schwartz da değerleme konusunda yorum yapmayacaklarını söyledi. Anlaşılıyor ki, son tura kıyasla bunun oldukça fazla, iki katına yakın. Son tur, SimilarWeb’i 400 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. Tahmin edilen rakam bu turda 800 milyon dolara yaklaşan bir değerleme var. Şirkete yakın bir kaynak, pek çok yeni işletmeye (ya da belki de daha fazla yatırımcısına) hedef olan bu 1 milyar dolar seviyesine atıfta bulunarak “Unicorn olmaya çok daha yakınlaşıyor” dedi.

Merkezi San Francisco ve İsrail’de olan SimilarWeb şimdiye kadar üç yatırım aldı. Hepsi, aldığı ve analiz edebildiği veri türlerini genişletmek için. Örneğin, 2015 yılının sonunda, mobil uygulama verilerine daha da derinlemesine inebilmek için Quettra’yı satın aldı. Bu son tur, Viola Growth tarafından yönetildi. Saban Ventures, CE Ventures ve diğer adsız yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. (Önceki destekçiler, önceki turunda 25 milyon ABD doları olan Naspers’ı içeriyor.) SimilarWeb’e yapılan yatırım toplam 112 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

SimilarWeb’in Gelişimi

Rekabetçi pazar bilgilerinde, isminin “similar(benzer)” olması aslında iyi bir ürün / marka uyumu oluşturuyor ancak aslında farklı bir iş olarak başlamıştı. İlk başlarda bir Firefox eklentisi olarak, web sitelerini bulmanıza yardımcı oldu. Zaten tarama yapanlara “benzer” olan ziyaret etmeyi isteyebilirsiniz.

Rakip rekabet alanının büyüklüğüne rağmen yapılan bu yatırım SimilarWeb’in daha kapsamlı metriklere (örneğin, temel trafik verileri üzerine odaklanma) odaklanmasının, işletmelere daha benzersiz bir veri sağlaması anlamına geldiğini ve bu durumun hızla büyümesine neden olduğu belirtildi.

Yapılan bu yatırım “Nielsen televizyon çağında hala sıkışmış durumda olduğunu. Pazar araştırmalarında, dönüşümler ve kitle verileri gibi alanlara odaklanan şaşırtıcı bir veri grubumuz var olduğunu ve eski modellerin dijital ortama geçişle birlikte ölmesinden dolayı pazar araştırması dünyasının tamamına zarar verecek verilere sahip olduğunu düşünüldüğü.” anlamına geliyor diyebiliriz.

Bugün şirket, tüm Fortune 100 şirketlerinin yarısından fazlasının “binlerce” diğer CMO’lar, yatırımcılar, analistler, pazarlama ajansları ve danışmanları ile birlikte ürünlerini kullandığını söylüyor. Müşterilerine Google, eBay, Airbnb ve Staples müşterileri de dahil. Platform kullanıcılarının hangi yüzdeyle ücretsiz ve ücretli sürümlerini kullandığına dair hiçbir bilgi verilmemiştir (SimilarWeb, kendi gösterge tablosunu kullanabileceğiniz veya analizini bir API aracılığıyla uygulayabileceğiniz bir freemium modeli üzerine kurulmuştur).

Yatırım yapmak için, yalnızca müşterilerin mülklerinin performansını iyileştirmek için değil, aynı zamanda pazarlama bütçelerini planlayıp nasıl yatırım yapacaklarını, ürünlerini nasıl geliştirdiklerini, nasıl daha büyük kitleler yarattığını ve belki de satın almaları yapmak için neler yaptıklarını tahmin ettiler. SimilarWeb’in kendisi, işini ileride nasıl geliştireceğini bulmak için bu listeden bir ipucu alıyor.

Pazar araştırmasının gidişatındaki yorumlardan tahmin edebileceğiniz gibi yapılan bu yatırım, gelecekte daha fazla şey yapabileceği bir alanı işaret eder. Yalnızca bilgi ve analitik veriler sağlaması değil, aynı zamanda bu bilgilerin nasıl kullanılacağına dair bazı bilgiler veren bir alan olduğuna ikna etti.

Viola Growth’un kurucu ortağı Harel Beit-On, yaptığı açıklamada, “Bu pazara öncülük etme ve SimilarWeb’in sektöründe küresel lider olma konumunu güçlendirme yönündeki heyecanını desteklemekten heyecan duyuyoruz” dedi. “SimilarWeb, dünyanın önde gelen küresel markalarının bazılarını, daha iyi anlamak, büyümek ve dijital pazar payını geliştirmek için güçlendirerek, SimilarWeb’in platformunun hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlıyor. Kanıtlanmış teknolojisi, etkileyici ekibi ve global müşteri listesiyle şirket, hızlanan büyüme ve kitlesel pazar penetrasyonu için iyi bir konumda.”

KAYNAK: https://techcrunch.com/2017/07/25/similarweb-47-million/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Web Tasarımda Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Web Tasarımda Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır?

0
Web sitesi güvenliği, kullanıcıların verilerini korumak ve siber saldırılara karşı alınan önlemlerin tümüdür. Bu önlemler, web sitenizin bütünlüğünü, gizliliğini ve kullanılabilirliğini sağlar. Web sitesi güvenliği,...