Ana SayfaSEOSitemize SSL Serfikası Kurduktan Sonra Yapmamız Gereken İşlemler Nelerdir?

Sitemize SSL Serfikası Kurduktan Sonra Yapmamız Gereken İşlemler Nelerdir?

-

Merhabalar, Bir önceki makalemizde Hangi SSL’i kullanmalıyım? Doğru SSL Seçimi Nasıl Olmalı?  şeklinde paylaşım da bulunmuştum. Bugün konumuz ise ilgili makalemizin devamı niteliğinde Https (Hyper Text Transfer Protocol Secure)  SSL kurulumundan sonra yapılması gerekenler şeklinde olacaktır.  Makalemiz de WordPress CMS sistemi örnek olarak alınmıştır.

SSL kurulumundan sonra yapılması gerekenler

1- 301 Yönlendirmelerini tam ve eksiksiz bir şekilde yapmak.

Öncelikle Wp-admin sayfasından ayarlar sekmesi altında site adresimizi https olarak değiştirmemiz gerekmektedir.Şüphesiz SSL kurulumundan sonra en çok unutulan noktalardan birisi de 301 yönlendirmelerini yapmaktır. Aşağıda bulunan komutu .htaccess dosyanıza tanımlamanız durumunda 301 işlemini tamamlamış olacağız.

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+)$ [NC]
    RewriteRule ^ https://%1%{REQUEST_URI} [R=301,L]

2 – Google Webmaster Araçlarından https olarak mülk eklemek

Google Webmaster Tools ekranına geçiş yaparak sitenizin ssl sertifikalı halini (https://) mülk olarak ekleyelim.

3- Dışarıdan çağrılan linkleri https olarak değiştirmek

Muhtemelen alacağınız hata kodu örneği bu şekilde olacaktır: 

Mixed Content: The page at ‘https://www.sunucucozumleri.com/’ was loaded over HTTPS, but requested an insecure script ‘http://www.sunucucozumleri.com/dosyaadi.css’. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.


SSL kurulumu yaptınız ancak halen siteniz “güvenli” olarak yer almıyorsa yapmanız gereken işlem, chrome kullanıyorsanız eğer sağ tıklayarak incele kısmından konsolda hata veren linkleri https olarak değiştirmek olacaktır.İlgili değişikliği yaptıktan sonra adres çubuğumuz aşağıdaki gibi olacaktır.

 

4- Site haritasını kontrol edelim

Site haritaları arama motorları için ayrı bir öneme sahip konumdadır. site haritalarımızı kontrol ederek, http:// ile başlayan linkler varsa ivedilikle bu linkleri https:// olarak düzenlememiz gerekmektedir.

5 – Canonical Link Kontrolü

Canonical Link, sayfalarımızın arama motorları tarafından farklı uzantılar ile index almasını önleyecek (Duplicate Content) önemli bir etikettir. Bu özellik sayfalarımızda kullanılmadığı zaman hem sayfalarımız filtreye girebilir hemde buna bağlı olarak arama motorlarındaki içerik sıralamanızı etkilemesi kuvvetle muhtemel olacaktır.

 

WordPress kullanıcıları Yoast Eklentisi sayesinde kolaylıkla bu etiketi aktif veya pasif hale edebilirler.

SSL kurulumundan sonra yapılması gerekenler neler öğrendik. Bir sonraki makalemiz, HTTP/2 Nedir ? Neden Geçmemiz Gerekir? ‘de görüşmek üzere.

Bol trafikli günler dilerim.

6 YORUMLAR

  1. Ferdi bey bilgilendirici makale için teşekkürler, dışarıdan çağrılan linkler derken kastettiğiniz bu zamana kadar aldığımız tüm backlinlkler mi ? Hepsinin değiştirilmesini mi talep etmeliyiz.? Binlerce backlinki olan siteler için sanırım bu imkansız bir süreç olur.

  2. Yazı için teşekkürler ama keşke daha detaylı olsaydı 🙂

    Bu arada sorun yaşayan wordpress kullanan arkadaşlar “WordPress HTTPS” eklentisi ile bir çok sorununuzu çözebilirsiniz.

    Benim size sorum: yeni mülk ekledik ve site haritası gönderdik. Fakat saatlerdir dizine eklenen “beklemede” yazıyor. Bu durum ne zaman geçer ve hit kaybı yaşar mıyım?

  3. Merhaba, hocam teşekkürler makale için, herşey güzel ama bi türlü olmuyordu, halbuki benden değil hosting firmasından kaynaklanan bir problem olduğunu öğrenince oh be dedim..: )

    saygılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Nöropazarlama Nedir

Nöropazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Nöropazarlama beyindeki satın alma algılarını inceleyerek; insan davranışlarının, karar alma süreçlerinin ve tüketici tercihlerinin anlaşılmasında nörobilimsel tekniklerin kullanılmasını içerir. Nöropazarlama, tüketicilerin beynindeki aktiviteleri inceleyerek,...