Ana SayfaWordPressWordPress internal server error hatası çözümü

WordPress internal server error hatası çözümü

-

WordPress, Dünya’da en çok kullanılan CMS sistemlerinden bir tanesidir. Internal server error hatası da WordPress’te karşılaşabileceğiniz en yaygın sorunlardan biridir. WordPress internal server error hatası yani dahili sunucu hatası anlamına geliyor. Bu yazıda WordPress internal server error hatasına neden olan birkaç etmenden bahsedeceğiz. Bunun haricinde internal server error hatasına WordPress olmayan sitelerde de karşılaşılıyor. WordPress’te ki internal server error hatası genelde eklenti veya tema yükledikten sonra karşılaşılıyor. Tema ve eklenti yüklemenin yanı sıra .htaccess dosyasının bozuk olması veya PHP bellek sınırının yetersiz olması da bu soruna neden olabiliyor. WordPress hakkında bilgi sahibi değilseniz WordPress nedir? yazısını okumanızda fayda var.

Bozuk .htaccess dosyası

.htaccess bir yapılandırma dosyasıdır ve Apache’nin yapılandırma değişikliklerini her dizine göre ele alma şeklidir. WordPress, bu dosyayı Apache’nin dosyaları kendi kök dizininden ve alt dizinlerinden nasıl sunacağını değiştirmek için kullanır.

Internal server error hatası çözümü için öncelikle sorunun .htaccess dosyasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak gerekiyor. Bunun için mevcut .htaccess dosyanızı .htaccess_old olarak yeniden adlandırın. Htaccess dosyasının adını değiştirdikten sonra WordPress internal server error hatası çözüme ulaştıysa standart .htaccess kodları aşağıda bulunmaktadır. Bu kodları kopyalayarak yeni .htacces dosyanızı oluşturun ve sorunu çözmüş olacaksınız.

# BEGIN WordPress 
RewriteEngine On
RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]
RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] 
# END WordPress

PHP bellek limiti nasıl artırılır?

WordPress tabanlı sitenizde PHP bellek limiti yetersiz kalıyorsa internal server error hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Sorunun .htaccess dosyasından kaynaklı olmadığını anladıktan sonra bu çözümü denemelisiniz. Öncelikle “php.ini” uzantılı bir dosya oluşturup not defteriyle açın. Dosyanın içine “memory=64MB” yazıp kaydedin ve dosyayı WordPress’in kurulu olduğu alanda bulunan “wp-admin” klasörünün içine atın. Daha sonra internal server error hatasının çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer sorununuz çözüldüyse buna temanız veya yüklediğiniz bir eklenti neden olmuş olabilir. Bu eklenti ve temaları kaldırmanızı öneriyoruz.

Tüm eklentileri devre dışı bırakın

WordPress tabanlı sitenize kurduğunuz bir eklenti ya da eklentiler internal server error hatasına neden olabilir. Eklentilerin neden olup olmadığını öğrenmek için de FTP programı ile WordPress sitenizin kurulu olduğu klasörde bulunan wp-content > plugins klasörünün adını plugins-delete olarak değiştirin. Sorununuz çözülüyorsa buna neden olan eklentiyi ya da eklentileri kaldırmanız gerekiyor bunu da eklentinin klasörlerini silerek yapabilirsiniz.

Tüm bu çözümleri denediyseniz ve sorununuz hala çözülmediyse WordPress dosyalarını FTP programı yardımıyla üzerine yaz diyerek yeniden yükleyebilirsiniz ya da barındırma hizmeti aldığınız firmaya yazarak çözüm hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kadir Kılıç
Kadir Kılıç
1999 yılında Ordu'da doğdum. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik 4. sınıf öğrencisiyim. Üniversite yıllarımda kendimi yazılım ve dijital pazarlama alanlarında geliştirmeye başladım. İmza İnternet Teknolojileri firmasında Staj yaparak kendimi bu alanlarda geliştirmeye devam ediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Lovemark Nedir? Markanız İçin İpuçları

Lovemark Nedir? Markanız İçin İpuçları

0
Türkçe karşılığı aşk markası olarak ifade edilirken, tutkuyla bağlı olduğunuz marka anlamına gelir. Lovemark kullanıcı ile marka arasında yaratılan duygusal bağı temsil eder.  Lovemark kavramını...