Ana SayfaSEO2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

-

Yeni yıla doğru yaklaşırken artık yavaş yavaş SEO beklentileri gün yüzüne çıkmaya başladı. 2018 SEO Kılavuzu serisiyle sizlere adım adım bu gelişmelerden bahsedeceğiz. Sekiz adımdan oluşacak 2018 SEO Kılavuzu serisinin ilk adımında RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri ile başlayacağız.

Geçtiğimiz yıl bGoogle, RankBrain’in üçüncü en önemli sıralama faktörü olduğunu açıkladı: “Uygulanmasıyla birlikte birkaç ay içerisinde RankBrain, bir arama sorgusunun sonucuna katkıda bulunan üçüncü en önemli sinyali haline geldi.” Google algoritmasını geliştirirken, RankBrain 2018’de daha da önemli hale geleceği tahmin ediliyor.

RankBrain nedir tam olarak? Nasıl optimize edebilirsiniz?

En Basit Haliyle Google RankBrain Tanımı

RankBrain, Google’ın arama sonuçlarını sıralamasına yardımcı olan bir makine öğrenme sistemidir. Bu alışkın olmadığımız bir durum olmasından dolayı karışık gelebilir, ama öyle değil.

RankBrain, kullanıcıların arama sonuçlarıyla nasıl etkileşim kurduğunu ölçer …

… ve onları buna göre sıraladı.

Örneğin, Google’da “cold brew coffee (soğuk demlenmiş kahve)” araması yaptığını varsayalım.

soğuk demlenmiş kahve

4. sonuç özellikle ilgi çekici görünüyor. Bu yazıyı tıklayıp sayfaya ulaştığınız zaman şimdiye kadar okuduğunuz soğuk demlenmiş kahvelere ilişkin en ilginç makale. Yani yazıyı sonuna kadar okudunuz ve bir çırpıda bitirdiniz.

RankBrain bunu not alacak ve büyük olasılıkla 4 numaralı sonuca sıralamada güçlenecek. Öte yandan, aynı aramayı yaptığınızı varsayalım. Ama bu sefer, # 1 sonuçlara bile bakmadan tıklıyorsun.

Ancak içerik berbat. Yani sayfa açıldıktan bir kaç saniye sonra sayfadan çıktınız. Aslında okumaya değer olan kahve hakkındaki içerik 4. sıradaki. Kullanıcı deneyiminin getirisi olarak RankBrain de bunu fark edecektir. Yeterli sayıda kullanıcı bu arama sonucunda ilk sıradaki sayfaya gidip hızlı bir şekilde çıkmış olursa, Google bir süre sonra ilk sırada yer vermemeye başlayacaktır.

Gördüğünüz gibi RankBrain iki noktada yoğunlaşıyor:

1. Birisinin sayfanıza ne kadar süre kaldığı (Bekleme Süresi/Dwell Time)
2. Sonuçlarınızı tıklayan insanların yüzdesi (Tıklama Oranı/Click Through Rate)

Bunların her birini ayrı ayrı inceleyelim.

RankBrain ve Bekleme Süresi

Bekleme Süresi = Google aramasıyla sayfanıza gelen kişinin sayfanızda ne kadar süre kaldığı olarak tanımlayabiliriz.

Sonuçta, RankBrain Bekleme Süresine çok fazla dikkat eder. Aslında Kanada’daki Google Brain başkanı, Google’ın Bekleme Zamanını sıralama sinyali olarak kullandığını kısa süre önce doğruladı. RankBrain bekleme süresini “herhangi bir kullanıcının bir sayfayı tıkladıktan sonra çıkış yaptığı ana kadar sayfada geçirdiği zaman olarak” algılar.

 

RankBrain ve Bekleme Süresi

Bekleme süresi ve SearchMetrics tarafından yapılan son bir sektörel araştırma bu tanımı destekliyor. Google arama sonuçlarının ilk sayfası için ortalama bekleme süresinin 3 dakika 10 saniye olduğunu tespit ettiler. Google Analytics‘te biraz zaman harcadıysanız, 3 dakikalık bir Bekleme Süresinin mantıklı olduğunu göreceksiniz.

Harika Bekleme Süresine sahip sayfaların arama sonuçlarında üst sıralarda yer alma eğilimi göstermeleri tesadüf değildir. Aslında, RankBrain bu nedenden ötürü bu sayfalara sıralamalarda öncelikli olarak yer verir.

Düşünürseniz bu mantıklı olur:

Bir sayfada uzun süre harcarsanız, muhtemelen o sayfadaki içeriği beğenirsiniz ve/veya içerik aradığınız bilgileri içeriyordur. Yeterli sayıda kişi aynı şekilde davranıyorsa Google, kullanıcılara aradığı içeriği bulmalarını kolaylaştırmak için bu sayfalara öncelik vermeye başlar.

RankBrain ve Organik Tıklama Oranı (TO)

Google mühendislerinden Paul Haahr, aşağıdaki slayt sayfasını bir konferansta paylaştığında SEO dünyasında heyecanlanmaya neden oldu:

RankBrain ve Organik Tıklama Oranı

 

Bu slayt temelde “RankBrain bazen sayfaların istatistiklerine göre sıralamalarda daha  üste yer verebiliyor.” Aynı zamanda bu sayfa ortalamanın üstünde bir TO’ya ulaşırsa, bunu sayfanın arama sonuçlarında sürekli bir sıralama artışı sağlamasının bir işareti olarak algılayabiliriz. ”

Aslında sürpriz bir bilgi değil. Sonuçta, hiç kimse sizin arama sonucunda yer alan sayfanızı tercih etmezse, Google neden ilk sayfada yer versin ki?

 

#1 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

#2 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

#3 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 3: Detaylı Anlatıma Sahip İçerikler Kazanacak

#4 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 4: Mobil Öncelikli İndekslemeye Adapte Olun

#5 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

#6 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 6: Sesli Aramayı Önemseyin

KAYNAK: https://backlinko.com/seo-this-year

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

3 YORUMLAR

    • Bence “uzun” kelimesi biraz yanlış. 🙂 Sonuçta ziyaretçi bizden uzun içerikler değil faydalı ve doyurucu makale istiyor. Siz eğer “prezentabl ne demek” diye yazı yazıp içine cümleleri dizerseniz ziyaretçiye bu cümleler fazla gelir. Ziyaretçinin istedi. Prezentabl X’dir cümlesini arar. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

İçerik Kişiselleştirme Nedir?

İçerik Kişiselleştirme Nedir?

0
İçerik kişiselleştirme, sunulacak olan hizmeti, ilgi alanlarınızı, lokasyon, cinsiyet, yaşınız ve aramalarınız gibi birçok veriye dayanarak size özel hale getirmek olarak adlandırılabilir.  İstatistiklere göre...