Ana SayfaSEO2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

-

Online video şu anda KAZANDIRIYOR. Aslında, Cisco’ya göre online video, 2021 yılına kadar tüm online trafiğin % 80’ini oluşturacak. Düşünebiliyor musunuz? % 80! Video İçerik Oluşturun başlığı şimdi daha vurgulayıcı oldu mu?

Şu an dünyaki video izleme talebi pek çok kişi için tatmin edici olmayabilir. Her geçen gün video içeriğinde artış olmasına rağmen yani her zamankinden daha fazla video içerik olması gerçeğine rağmen, HubSpot, insanların % 43’ünün daha fazla video içeriği görmek istediğini belirlemiş.

Kısacası: Video içerik oluşturmuyorsanız, eksiksiniz demektir. 2018’de videonun SEO avantajlarından nasıl yararlanacağınız aşağıda bulacaksınız.

YouTube’a El Atın

YouTube hali hazırda zaten dünyanın 2. en büyük arama motorudur. Herhangi bir online video platformunda gözlemlendiği gibi hızla büyümeye devam ediyor (Huffington Post, insanların YouTube’a harcadığı sürenin geçen yıla oranla %60 arttığını açıkladı).

Özetle, giderek artan sayıda insan Google’ı tamamen atlıyor ve YouTube’da bir şeyler arıyor…

2018’de SEO çalışmalarını verimli kılmak ve daha fazla organik trafik almak istiyorsanız özellikle YouTube için içerik oluşturmanızı ve optimize etmeniz çok önemli bir faktör. Youtube görmezden gelmek için çok büyük bir arama motorudur.

Video içerik üretmenin SEO’ya katkısı ne? Çoğu pazarlamacı, video içerik hazırlamak için oldukça tembel davranıyor. Bu nedenle, videolarınızı görünür hale getirmek oldukça kolaydır (ne yaptığınızı bildiğinizi varsayarsak).

Örneğin, Backlinko kanalında toplam 20’den az video var. Bu 20 video, ayda 100 milyondan fazla görüntülenme alıyor.

Video SEO büyüme

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu izleyicilerden bir kısmı web sitesi ziyaretçileri, potansiyel müşteriler ve müşteriler haline dönüşenler.

Daha da iyisi: SEO optimizasyonu yapılmış YouTube videoları yayınladığınızda, daha fazla Google mülküne sahip olursunuz.

Video ile Google araması

Nasıl yani? Yeni başlayanlar için: Tüm Google arama sonuçlarının %55’inde en az bir video bulunmaktadır. Neredeyse tüm videolar YouTube’tan geliyor.

Bir örnek ile pekiştirmek gerekirse

youtube seo

Ayrıca, Google’ın YouTube’a sahip olduğunu düşünürseniz, 2018’de arama sonuçlarında daha fazla YouTube videosu görmemiz kimseyi şaşırtmayacak.

Aslında Google, YouTube sonuçlarını Google Görsel arama ile harmanlamaya başladı:

Video Arama Sonuçları

Sayfalarınıza Videolarınızı Ekleyin

İnsanlar daha fazla video görmek istiyorsa, neden onlara daha fazla video sunmayasınız?

Bu yüzden blog içeriğinize video içeriği yerleştirmeniz oldukça önemli. Bu hamle size ciddi bir süre arama sonuçlarında üst sıralarda görünmenizi sağlayabilir.

#1 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

#2 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

#3 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 3: Detaylı Anlatıma Sahip İçerikler Kazanacak

#4 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 4: Mobil Öncelikli İndekslemeye Adapte Olun

#5 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

#6 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 6: Sesli Aramayı Önemseyin

KAYNAK: https://backlinko.com/seo-this-year

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Dünyada Markalaşma İçin Gerekli Olan Unsurlar

Dijital Dünyada Markalaşma için Gerekli Olan Unsurlar

0
Markalar, uç noktalar ulaşabilen, teknolojik yapılar ile müşterileri iyi analiz eden, hızlı ulaşım imkanları sunan ve engelleri kontrol edebilen imkanlarla ilerlemektedir. Marka için ulaşılabilir...