Ana SayfaSEO2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi'si Olun!

2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

-

2018’de SEO hakim olmak istiyorsanız, bir Tıklama Oranı Jedi’si olmanız gerekir. Evet tahmin ettiğiniz gibi RankBrain yüzünden.

Ancak aynı zamanda dikkat etmeniz gereken durumlar:

ve

en ölümcül olanı

Aslında, bir sektör araştırmasında organik Tıklama Oranı’nın 2015’ten bu yana % 37 düştüğü tespit edildi. Tabi 2015’ten bu yana Google’ın yaptığı arama sonuç sayfasındaki değişikliklerin de bunda etkisi büyük.

Bu bir sır değil: Google, cevap kutuları, reklamlar, karuseller, “İnsanlar ayrıca bölümlere sormak” ve daha fazlasıyla organik arama sonuçlarını görünürlüğünü azaltıyor. Organik arama sonuçları öncesinde yer alan bu alanlarda yer alan verilerle asıl arama sonuçlarının biraz daha geri planda kaldığı bir gerçek.

Gerçekten öne çıkmak için sayfanızın arama sonuçlarında “bana tıklayın!” diye bağırması gerekiyor, yoksa yok sayılırsınız.

Tıklama Oranı’nı arttırmak için backlinkleri, içerikleri ve sosyal paylaşımları bir kenara koyup yeni bir stratejiye odaklanmak gerekiyor. Tıklama oranını arttıracak yeni stratejinin adı “Tıklama Ortalaması Mıknatısı Yöntemi (The Click Magnet Method)”

TO Mıknatısı Yöntemi, web sitenize tıklama oranını artırarak daha fazla trafik elde etmek için şu anda uygulayabileceğiniz basit ve 2 adımlı bir işlemdir. Tıklama oranı çoğunlukla pazarlamacılar tarafından online reklamcılık kampanyalarının başarısını ölçmek için kullanılan bir terim olarak dikkat çekiyor. TO ne kadar yüksekse, kampanya o kadar verimli olarak kabul edilir.

Adımlar şunlardır:

1. Adım: AdWords Reklamını Tespit Etme

Arama sonuçlarında daha üst sıralara yükselmek etmek istediğiniz anahtar kelimelere odaklanın. Örneğimiz (ör. “Singapur’daki Uluslararası Okullar”(International Schools in Singapore)) olsun ve reklamlarına bir göz atalım.

  • Reklamlarında hangi kelimeleri kullanıyorlar?
  • Kullandıkları yaygın isimler / fiiller nelerdir?

Google SEM‘de sıralamada en üst sırada yer alanlar yüksek tıklama bütçesinden daha fazlasını gerektirir. Yüksek TO ve kalite puanı gibi diğer faktörler de çok önemli bir rol oynamaktadır. Reklamverenler, Google Adwords için çok ciddi bütçelere sahip olduklarından, bu reklamların düzgün şekilde optimize edildiğini kabul edebiliriz… Google Adwords hesabınızı bir ajans yönetmiyorsa ve reklam sonuçlarınızı yakından izlemiyorsanız herkes için geçerli olmayabilir).

2. Adım: Başlık ve açıklamalarınızda Google Adwords reklamındaki kelimeleri ve cümleleri ekleyin

Ortak sözcükleri ve/veya kalıpları belirledikten sonra bunları kendi web sayfanız için değerlendirin. Yukarıdaki örnek üzerinden değerlendirme yaparsak, reklamverenlerin “Reklam Okulu” na “Uluslararası Okul” kelimesini dahil ettiğini fark ettik.

Bu kategoride yeni bir sayfa oluşturarak, o anahtar kelimeleri sayfanızın başlığında olduğundan emin olun! 😉

Sadece başlığa bakmakla kalmamalı, aynı zamanda açıklamaya da göz atmalı ve kendi web sayfalarını daha da hassaslaştırmak için bir kılavuz olarak kullanmalısınız. Unutulmaması gereken bir nokta, reklam kelimelerini kesinlikle izlemelisiniz.

Videoda “Tıklama Mıknatısı Yöntemi” olarak adlandırılan yöntemi kullanarak TO’nuzu artırmanıza yardımcı olacak ip uçları bulunuyor.

Bu 2018 SEO Kılavuzu serisinin 2. yazısı, önceki yazıyı aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

#1 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 1: RankBrain & Kullanıcı Deneyimi Sinyalleri

#2 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 2: Tıklama Oranı Jedi’si Olun!

#3 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 3: Detaylı Anlatıma Sahip İçerikler Kazanacak

#4 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 4: Mobil Öncelikli İndekslemeye Adapte Olun

#5 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 5: Video İçerik Oluşturun

#6 2018 SEO Kılavuzu Bölüm 6: Sesli Aramayı Önemseyin

KAYNAK: https://backlinko.com/seo-this-year

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Pillar Content (Ana İçerik) Nedir ve Neden Önemlidir?

Pillar Content (Ana İçerik) Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Pillar Content, bir web sitesinin belirli bir konu hakkında kapsamlı bilgi sunan ana içerik parçalarından biridir. Genellikle, bir ana konuya odaklanır ve o konuyu...