Ana SayfaTasarım2019 Renk Trendleri

2019 Renk Trendleri

-

Her yıl için bir renk belirleyen Pantone 2019 yılının rengini Living Coral olarak ilan etti ve herkes bu rengi oldukça sevdi. Peki tasarım tarafında 2019 renk trendleri neler olacak diye merak ediyorsanız gelin birlikte bakalım.

Google’ın Sevdiği Site Tasarımları

2019 Renk Trendleri

Geçtiğimiz hafta incelediğimiz Shutterstock 2019 Yaratıcı Tasarım Trendleri‘nde olduğu gibi 2019 renk trendleri içinde de canlı ve dikkat çekici özelliklerle karşılaşacağız gibi görünüyor. İlk sırada, tasarımlarda dalga etkisi yaratmak isteyenler için neon renklerin güçleri birleştirilmiş hali görünüyor. Bu trendin en güçlü renkleri ise UFO Yeşil, Plastik Pembe ve Proton Mor olarak adlandırılmış. Bu 3 rengi denemek isteyenler için distopya kökenli arka planlar ve çarpıcı neon ışık kombinasyonlarının kullanılması öneriliyor.

UFO Yeşil Plastik Pembe Proton Mor

UFO Yeşili / UFO Green

Matrix’i anımsatan yeşilinin bu parlak tonu, hem doğal hem de doğa dışı bir enerji verdiği izlenimiyle diğer renklerin arasından sıyrılarak trend olmayı başarmış. Doğal etkileri abartarak dijital bir görüntü sağlaması rengin en çok sevilen özelliği olduğu belirtiliyor.

Ufo Green

Plastik Pembe / Plastic Pembe

Pembenin bu sıcak tonu ise, ikonik bir oyuncak hissiyatı yarattığı gibi yoğunluk ve derinlik anlamı katmak istenen tasarımlarda tercih edilerek yükselişe geçmiş. Cesur ve genç bir pembe olan bu tonu heyecan verici ve trend odaklı çalışmalarınızda tercih edebilirsiniz. Pazarlama amaçlı kullanımlarda da maksimum verim vadediyor. Aynı zamanda karanlık ve sert görüntüleri yumuşatmak için mevcut tasarımlarınıza küçük bir dokunuş ile ışık oyunları dahil etmek de iyi bir fikir olacaktır.

Plastik Pembe

Proton Mor / Proton Purple

Mor renginin sakinleştirici ve telepatik etkilerinin yanı sıra lüks ve teknoloji ile de bir bağı vardır. Morun en canlı tonlarından biri olan Proton mor, 2019 renk trendleri arasında benim favori oldu. Hem canlı hem de soft görüntüsü ile yarattığı pozitif etki kaçınılmaz. Bu renk ile enerjik tasarımlar elde edebileceğiniz gibi soyut tasarımlara, logolara ve afişlere de en yakışan renklerden biri olacaktır.

Proton Mor

Türkiye’nin Popüler Rengi

Bu 3 renk 2019 renk trendlerinde zirveye otururken ülkeler arasındaki yerlerine de bir göz atılmış ve yapılan bölgesel araştırmalarda Türkiye’de yükselişe geçen rengin #800080 kodlu mor olduğu belirtiliyor. Favorisi aynı renk olan bir diğer ülke ise Tayland.

Türkiye

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Nöropazarlama Nedir

Nöropazarlama Nedir ve Neden Önemlidir?

0
Nöropazarlama beyindeki satın alma algılarını inceleyerek; insan davranışlarının, karar alma süreçlerinin ve tüketici tercihlerinin anlaşılmasında nörobilimsel tekniklerin kullanılmasını içerir. Nöropazarlama, tüketicilerin beynindeki aktiviteleri inceleyerek,...