Ana SayfaSEOAlışveriş çılgınlığı başlıyor! Video reklamlar ile performansınıza katkı sağlayın

Alışveriş çılgınlığı başlıyor! Video reklamlar ile performansınıza katkı sağlayın

-

Dijital dünyada son yıllarda video tüketim çılgınlığı yaşıyoruz. Dijital pazarlama stratejilerinde başarıya ulaşmak isteyenlerin, hedeflediği ilgili kitlelere sadece konuşması yetmiyor. İlgiyi eyleme dönüştürmek en önemli hedeflerimizden. Bu da bütünsel bir stratejiyle olmalı. Söz konusu online videolar ise başarılı sonuç almak için kampanya kurgusu ve bunu ölçümlemeyle desteklemek büyük önem taşıyor.

E-Ticaret siteleri için performansta video etkisi nedir?

Performans odaklı videolar, kullanıcılara gösterim sağladığımız, bahsedilen ürün ya  da hizmeti vurgulayarak, web sitemizde istediğimiz aksiyonu almalarını sağlayacağımız içerikleri ifade ediyor. Beklediğimiz aksiyon alışveriş veya form doldurma olabilir. Bu reklam formatları Youtube’da TrueView for Action, Alışveriş için TrueView ve Video için Evrensel Uygulama çatısı altında toplanıyor.

Videoyu bir kenara attığımızda yüksek kaliteli bir kitleye erişmeyi göz ardı ediyor ve müşteriye dönüşme fırsatını kaçırıyoruz. Dünya’nın en büyük ikinci arama motoru olan Youtube’da marka bilinirliğimizi ve sadakati sağlamanın yanı sıra dönüşümlerimizi arttırmak üzere stratejiler planlayabiliriz. YouTube bir taraftan eğlence odaklı olsa da izleyiciler YouTube’a sadece trend videoları arasında dolanmaya gitmiyor. Örneğin, Y kuşağının %70’i yeni bir şey yapmayı öğrenmek veya ilgilendikleri bir şey hakkında daha fazla bilgi edinmek için YouTube’u kullandığını söylüyor. (*Google/Ipsos Connect) Bu da Google’da yapılan aramalar gibi kıymetli bir arama amacı gibi geliyor bana. Bu da gerek Google gerekse de Facebook gibi devlerin gözünden kaçmıyor. Video reklam araçlarını geliştirmeye devam ediyorlar.

Google Ads reklam uzantıları yazı dizisi 9: Potansiyel müşteri formu uzantısı

Kime satış yapıyoruz?

Örneğin, Google’da belirli aramalar yapan kullanıcıları bir hedef kitle grubunda toplayıp Youtube’da o kitleye reklam gösterimi yapabiliyoruz. Özellikle Türkiye’de 2018’den 2019’e geçtiğimizde izleme sürelerinin %39 arttığını görüyoruz. Yine Dünya genelinde YouTube reklamlarına ait dönüşümlerin %150 artış gösterdiğini görüyoruz.(* Google Internal Data) Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Dönüşüm ve aksiyon odaklı video reklamlar artık tüketicilerin dönüşümü tamamlayabilmesi ürün ve hizmetler hakkında bilgi edinmeleri için çok önemli.

Trueview for action kampanyaları ile hedeflediğimiz işletme amacını seçin. Google arama dataları, müşteri datalarınız ve sitenizde daha önce etkileşimi geçmiş (örn. Sepet adımına kadar gidenler) kitleleri oluşturun.

Doğru teklif stratejisini seçin!

Youtube reklamlarında kullanabileceğimiz hedef işlem başına maliyet (target CPA) veya dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkar (maximize conversion) seçenekleri kullanılabilir. Geçmiş reklamlarımıza dayanan bir dönüşüm datası hesabımızda varsa makine öğrenmesi odaklı bu teklif stratejileri oldukça iyi çalışıyor.

Ölçmezsen olmaz! Raporlarımızda Youtube etkisini ölçümlemek için dönüşüm ayarlarını doğru kurgulamak gerektiğini unutmayın. Last click ilişkilendirme modelinde Youtube etkisini ölçmekte yeterli olmayacaktır.

Dönüşüm adımlarını daha doğru gözlemleyebileceğimiz time decay, data driven veya position based modellerini kullanmak daha doğru olacaktır.

Sonuç

TrueView for Action ve  youtube for shopping modelleri dijital pazarlama stratejinizde doğru yönde atılan çok önemli bir adım. Tıklama oranlarında elde edilen iyileşme, hedeflerinize ulaşabilme, dönüşümlere olan etkisini göz önünde bulundurduğumuzda YouTube’un performansa dayalı pazarlama için daha çok fırsat yarattığını söyleyebilirim.

Yasin Kaplan bu yazıyı aramamotoru.com için özel olarak hazırladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Google Engellenen Web Sayfalarını Neden Dizine Ekler?

Google Engellenen Web Sayfalarını Neden Dizine Ekler?

0
Google, interneti tararken çeşitli yöntemler kullanarak web sayfalarını dizine ekler. Ancak, bazı web yöneticileri belirli sayfaların Google tarafından dizine eklenmesini istemeyebilir ve bu amaçla...