Ana SayfaSEMGoogle Ads reklam uzantıları yazı dizisi 9: Potansiyel müşteri formu uzantısı

Google Ads reklam uzantıları yazı dizisi 9: Potansiyel müşteri formu uzantısı

-

Google Ads reklamcılığı hakkında aramamotoru.com’da yazılarımızla önemli bilgiler aktarmaya devam ediyoruz, yeni uzantımız potansiyel müşteri formu uzantısı. Dijital reklamcılık gün be gün gelişmeye devam ediyor ve yeni performans metrikleri beraberinde getiriyor. Globalde dijital reklam harcamalarına göz attığımızda pastadan en büyük payları Google ve Facebook’un aldığını görüyoruz. Bu durum, her iki dünya devi arasında reklam performansları konusunda kıyasıya bir yarışa sebep oluyor.

Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 8: Mobil Uygulama Uzantısı

Potansiyel müşteri formu uzantısı hakkında bilmeniz gerekenler

Dijital reklamcılığın önemli mecralarından olan facebook ve instagram reklamcılığı kullananlar bilir, potansiyel müşteri formu toplamaya yönelik bir reklam hedefi / modeli bulunuyor. Lead odaklı reklam verenlerin özellikle tercih ettiği bu reklamlar sayesinde hızlı bir şekilde kullanıcıların iletişim bilgilerine ulaşılabiliyor. Facebook veya Instagram kullanıcıları facebook reklam alanlarından, akış, hikaye gibi alanlarda reklamlarla karşılaşıyor. Reklamlara tıklamayı tercih ettiklerinde karşılarına iletişim veya çeşitli bilgilerini paylaşabileceği potansiyel müşteri formu ile karşılaşıyorlar. İlgili bazı bölümler(isim, soyisim, email, telefon vb.) hali hazırda facebook hesabımız ile ilişkilendirdiği için otomatik olarak dolduruluyor. Kullanıcı data kısmını doldurmadan sadece gönder tuşuna basarak iletişim bilgilerini reklam veren ile paylaşabiliyor. Bu model çok uzun süredir facebook business manager üzerinden kullanılabiliyor.

Bu gelişmelere karşı Google Ads platformu, hedefi lead toplamak olan reklam verenlere yönelik yeni reklam uzantısını açıkladı.

Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 7: Promosyon Uzantısı

Potansiyel müşteri formu uzantısı nasıl gösterilir?

Bu uzantı sayesinde reklam metinlerine ek olarak kullanıcıların kişisel verilerini paylaşabileceği bir form ekranı çıkıyor. Potansiyel müşteri formu uzantıları, mobil ve/veya tablet cihazlarda metin reklamların alt kısmında tıklanabilir olarak görüntülenir. Arama Ağı metin reklamlarınıza daha fazla değer katabilir.

Search metin reklamlarınızın hemen altında görüntülenebilen potansiyel müşteri formu uzantıları, potansiyel müşterilerinizin dikkatini çeker, kişisel iletişim bilgilerine ulaşmanızı sağlar.

Potansiyel müşteri formu uzantısı
Potansiyel müşteri formu uzantısı

Formda kullanıcıdan isteyeceğiniz bilgileri belirleyebilirsiniz. Doldurulan form datalarına Google Ads panelinden ulaşabiliyor. Google bu dataları 30 gün boyunca tutuyor. O yüzden form datalarını kontrol edip indirmeniz gerekiyor. Eğer kurduğunuz tüm kampanyalarda aynı formu kullanmak istiyorsanız bu kampanyaları da seçerek tek seferde hepsine aynı form uzantısını ekleyebilirsiniz. Ayrıca ekleyeceğiniz form uzantısına gizlilik politikası eklemeniz gerektiğini unutmayın.

Potansiyel müşteri formu uzantısı maliyeti

Google Ads hesabınıza potansiyel müşteri formu uzantısı eklemek için ekstra bir ücret ödemezsiniz.  Yalnızca tıklamalar için ücretlendirilirsiniz.

Yazı dizisi için daha önceki yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

#1 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 1: Site Bağlantısı Uzantısı

#2 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 2: Açıklama Metni Uzantıları

#3 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 3: Mesaj Uzantısı

#4 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 4: Telefon Uzantısı

#5 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 5: Yer Uzantısı

#6 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 6: Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

#7 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 7: Promosyon Uzantısı

#8 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 8: Mobil Uygulama Uzantısı

#9 Google Ads reklam uzantıları yazı dizisi 9: Potansiyel müşteri formu uzantısı

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Google Engellenen Web Sayfalarını Neden Dizine Ekler?

Google Engellenen Web Sayfalarını Neden Dizine Ekler?

0
Google, interneti tararken çeşitli yöntemler kullanarak web sayfalarını dizine ekler. Ancak, bazı web yöneticileri belirli sayfaların Google tarafından dizine eklenmesini istemeyebilir ve bu amaçla...