Ana SayfaSEODinamik link almak zararlı mı?

Dinamik link almak zararlı mı?

-

Genellikle ürün sayfalarında ve hatta blog gönderilerinde, alakalı ürünler veya alakalı yazılar için bir bölüm olduğunu görürsünüz. Ya alakalı linkler dinamik bir öğe olsaydı, sayfa her yüklendiğinde yeniden eski linklerden farklı olarak bir dizi link karşımıza çıksaydı? Bu tarz bir deneyim, Google ve SEO çalışmaları için kötü mü?

Google çalışanı John Mueller Twitter’da paylaştığı bir tweet içerisinde yukarıda bahsettiğimiz olayın yani linlerin her seferinde değişmesinin  çok kötü olmayacağını belirtti. Bu tarz kurulmuş siteler görmenin aslında pek yaygın olmadığını, ancak sürekli değişen linklerin SEO açısından “korkunç” olmayacağını söyledi. Linkler, Google’a o ürün veya sayfayla ilgili etkileşim sağlamaya devam eder.

Alınan linki farklı sayfalara yönlendirmek yararlı olabilir!

John, “SEO bakış açısından bakıldığında, bu linkler daha fazla etkileşim sağlıyor ve web sitesini taramayı kolaylaştırıyorlar. Genellikle her zaman değişmezler.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren bir twitter hesabından John Mueller tarafına bir soru soruldu.

“Sayfanın içinden ilgili tarifleri linkliyoruz ve altta dinamik alakalı bir yazının olması her seferinde bu alakalı linkin değişmesinin kötü bir fikir olduğunu düşündük. Ancak, Google’ın mevcut ve alakalı sayfaları iyi anlamasına yardımcı olabilecek dinamik alakalı sayfalara sahip olmanın tamamen iyi bir şey olduğunu söylüyorsunuz gibi görünüyor. Anlayışım doğru mu?”

Buna cevap olarak Google çalışanı John Mueller

“SEO açısından bakıldığında, bu bağlantılar daha fazla bağlam sağlar (“bu sayfalar alakalı/ benzerdir”) ve web sitesinin taranmasını kolaylaştırır. Genellikle her zaman değişmezler, ancak bu çok kötü bir sonuç doğurmaz(sadece trackkerları izlemeyi/hata ayıklamayı zorlaştırır).

Bir konuşma esnasında sorulan soruda “alaka düzeyine göre menülere yerleştirilmiş dinamik bağlantıların SEO tarafındaki etkilerini merak ediyorum” dendi. Bunun üzerine Google çalışanı John Mueller, “Gördüğümüz birçok blog sayfasında alt tarafta alakalı yazılar üzerine bir bölüm var ve bu oldukça yaygın. Söylediğin şey de buna benzer bir yaklaşım ancak bu menü üzerinde Google bağlantılar nerede olursa olsun arkada çalışarak bu kelimelerin bir anahtar kelime olduğunu ve bağlantını başka bir sayfaya açıldığının farkında ve açıkçası bu kullanıcıya da oldukça yararlı. ” şeklinde bir açıklama yaptı.

Emirkan Damar
Emirkan Damar
SEO alanında yazılar yazan Emirkan, iki yılı aşkın İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyor. 20 Yaşındayım, Nişantaşı Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisiyim, okuluma ek olarak İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Pazarlama alanında çalışmalar yapıyorum. Kişisel bloğumda da kendi deneyimlerimi ve dijital gelişmeler hakkında tecrübelerimi ve güncellemeleri sizlerle paylaşıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

Dizine Ekleme Hataları Nelerdir?

0
Web sayfanız dizine eklenmemiş veya eklenememişse sayfalarınız Google’da yer almıyordur. Dizine ekleme, genellikle veritabanı yönetimi veya bilgi işlem sistemlerinde sıkça kullanılan bir işlemdir.  Dizine Eklenen...