Ana SayfaSEOAnalizlerde karşılaşılan ve yoksayabileceğiniz SEO Hataları

Analizlerde karşılaşılan ve yoksayabileceğiniz SEO Hataları

-

Screaming Frog, Ahrefs, Ubersuggest gibi bir çok SEO Analiz aracı internet siteniz hakkında çokça hata gösterebilir fakat bunların arasında güvenle yoksayabileceğiniz SEO hataları da var.

Çoğu zaman SEO Araçları internet sitenizin aracını çıkartırken korkunç olarak gösterdiği hatalar o kadar da önemli olmayabilir bunların arasında Semrush, Screaming Frog ve Ahrefs gibi araçlar da dahilken öncelik sıralamanızı değiştirmeniz gerekiyor. Aşağıdaki listede sizlerle paylaşacağımız durumlar seo açısından yararlı olmayan anlamına gelmemekle birlikte öncelik listenizi düzenlemeniz için hazırlandı.

Noindex işaretlenmiş sayfalar

Screaming Frog ve Ahrefs gibi seo araçlarında bu hatayla sıkça karşılaşabilirsiniz, sizlere çokça vurgulanan bu durum bir seo hatası olmayabilir. Örnek verecek olursak bir haber sitesindeki etiketleri spam’ı engellemek için noindex olarak işaretlemek kimi zaman daha yararlı olabilir. Gözlerinizi korkutan bu uyarı Google Search Console ekranlarında Hariç Bırakıldı olarak işaretlenir ve bir sorun teşkil etmez. İşte Search Console görüntüsü;

Google Search Console Hariç bırakıldı

Meta keywords eksik uyarısı

Meta keywords’ler en son 20 yıl önce Altavista gibi eski arama motorlarında kullanımı kolaylaştırmak için kullanılırken 2009 yıllarında arama motorları spam çalışmalarla suistimal edildiği için kullanımı tamen kesildi.

Screaming Frog’da karşılaşabileceğiniz bu hatayı umursamayarak sitenizin analizini yapmaya devam edebilirsiniz.

Boyutu büyük görseller

Screaming Frog’da Images menüsünde Over 100 KB. alanından bu hatayı görüntüleyebilirsiniz. SEO Analizlerinde önceliğini geri sıralara atmanız gereken hatalardan birisi de 100 KB’den büyük boyuta sahip görsellerin düzenlenmesi olabilir çünkü internet sitesi genelindeki tüm görüntüleri 100 KB boyutunun altında bir boyuta sokmak mümkün olmayabilir. Bu yüzden diğer önemli seo hatalarına önem vermelisiniz.

Burada bir dikkat etmeniz gereken nokta ise PageSpeed Insights değerlerine göre hareket etmeniz olabilir. Pagespeed Insights gibi hız testi araçları sitedeki görselin potansiyel olarak ne kadar sıkıştırılabileceğini size bildirdiği için özellikle bu görsellerin sıkıştırılması üzerine gidebilirsiniz.

XML site haritasının robots.txt dosyasında belirtilmesi

Robots.txt dosyası internet sitenizi ziyaret eden botları belirli yönergeleri takip ederek taramasını kararlaştırır. Ek olarak burayı ziyaret eden arama motoru botlarını yönlendirerek içeriğe erişmesini sağlayabilirsiniz fakat belirli şartlar dışında bunu kullanmanıza gerek yoktur;

  • 10.000 altında tekil ziyaretçiye sahip küçük siteye sahipseniz herhangi bir tarama sorunu yaşamazsınız,
  • Site içi linklemenizin doğru olduğuna eminsiniz ve tarama sakıncanız yoksa,
  • Google Search Console’a sitemap’i başarılı bir şekilde girdiyseniz

Robots dosyasında sitemap dosyasını belirtmenize gerek yoktur.

Emirkan Damar
Emirkan Damar
SEO alanında yazılar yazan Emirkan, iki yılı aşkın İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyor. 20 Yaşındayım, Nişantaşı Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisiyim, okuluma ek olarak İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Pazarlama alanında çalışmalar yapıyorum. Kişisel bloğumda da kendi deneyimlerimi ve dijital gelişmeler hakkında tecrübelerimi ve güncellemeleri sizlerle paylaşıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
Domain sorgulama, internet üzerindeki dijital varlığınızı oluşturmak için atmanız gereken ilk adımdır. Peki, domain nedir? Basit bir ifadeyle, bir web sitesinin adıdır. İnternet kullanıcıları,...