Ana SayfaE-TicaretWooCommerce Vergi ayarı nasıl yapılır

WooCommerce Vergi ayarı nasıl yapılır

-

Ticaretin en önemli noktalarından birisi olan vergi konusu E-Ticaret sitelerimizinde vazgeçilmezi durumunda. E-Ticaret sitelerinde vergi ayarı yapmak ürün fiyatlarınızı ve hesaplarınızı yapmanızı kolaylaştıracaktır.

Birçok E-Ticaret site sahibi ürün fiyatlarını Vergi ayarını yapmadan yüklediği için sonradan sattıkları ürünleri için vergi hesaplaması yapmak zorunda kalıyor. WooComerce ise Dünya’nın en çok kullanılan E-Ticaret alt yapılarından birisidir. Aktif çalışan 4,414,537 aktif E-Ticaret sitesi WooCommerce üzerinde çalışmaktadır.

2021 Sanal Pos Komisyon Oranları” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

WooCommerce Vergi Ayarı Nasıl Yapılır?

WooCommerce vergi ayarı yapmak için aşağıda verdiğimiz yolları izleyebilirsiniz.

İlk adım olarak Vergi hesaplamalarını etkinleştirmemiz gerekiyor.

WooCommerce > Ayarlar > Genel

Bölümüne giderek “Vergileri etkinleştir” Seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bu sayede vergi ayarlarını ve özelliğini açmış oluyoruz.

İkinci adım olan Vergi Ayarlarını yapacağız.

WooCommerce > Ayarlar > Vergi

Vergiyle girilmiş fiyatlar:

Bu alanda fiyatları nasıl gireceğinizi seçiyorsunuz. Vergi dahil fiyatları giriyorsanız sistem girdiğiniz fiyat üzerinden fiyat hesaplaması yapacak. Vergi hariç fiyat girdiğinizde ise hesapladığı vergiyi sepette ödenecek tutara ekleyecek.

Vergiyi şuna göre hesapla:

Müşteriler bazen faturayı başka adrese ürünü başka adrese isteyebiliyorlar. Bu durumda vergiyi hangi adrese göre hesaplayacağını seçiyoruz. Ülkemizde standart vergi oranları olduğu için bu özellik çok kullanılmıyor olsa da yurt dışı satışlarınız için kullanmanız gereken bir özelliktir.

Gönderim vergisi sınıfı:

Kargo vergisini hangi sınıfa göre hesaplanacağını bu bölümden seçebilirsiniz. Vergi türlerine “Kargo” sınıfı ekleyerek özel vergi oranı ile işlem yapabilirsiniz.

Yuvarlama:
Vergileri yuvarlamak için bir seçenektir.

Ek vergi sınıfları:

Sattığınız ürünlerin kategorilerine göre bu kısma vergi sınıflarını ekleyebilirsiniz. Farklı kullanım yöntemi ise %18 – %8 gibi oranlar ile adlandırabilirsiniz.

Fiyatları mağazada göster:

Fiyatları mağazada göster seçeneği ile mağaza sayfanızda ürün fiyatlarının vergi dahil mi yoksa vergi hariç fiyatları mı gösterilecek onu seçebiliyorsunuz.

Fiyatları sepette ve ödemede göster:

Sepette ve ödeme adımında vergi dahil veya vergi hariç fiyat gösterimi yapabilirsiniz.

Fiyat görüntüleme ön eki:

Fiyatlara bu seçenek ile ön ek ekleyebiliyorsunuz örnek olarak “KDV Dahil” gibi metinler ekleyebilirsiniz.

Ek vergi sınıfları alanında eklediğimiz vergi sınıflarına işaretlediğim bölümden erişebilir ve vergi oranlarını ülkeye göre ayarlayabilirsiniz.

SEO ve Dijital Pazarlama ile daha fazla müşteriye ulaşmak ister misiniz?

Uzman ekibimiz ile sizleri daha üst sıralara çıkartıyor işlerinizi büyütüyoruz!

İletişim
Can YİĞİTEROL
Can YİĞİTEROL
1999 Yılında Çorum'da doğdum. İnternet teknolojileri alanında kendimi okuma yazmayı öğrendiğim zamandan bu yana geliştiriyorum. Uzmanlık alanı olarak SEO ve Dünya'nın en büyük içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 7 yıldır kişisel blog sayfamda düşüncelerimi paylaşıyorum. Arama motoru optimizasyonunun bir sihir olduğuna inanıyorum ve bu beyinde sihire fazlasıyla yer var...

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

React SEO Nedir?

React SEO Nedir?

0
React, modern web uygulamaları geliştirmek için yaygın olarak kullanılan bir JavaScript kütüphanesidir. Ancak, React tabanlı web sitelerinde SEO uygulamaları, dinamik içerik yüklemesi ve JavaScript'in...