Ana SayfaSosyal Medya2021 En Popüler Sosyal Medya Siteleri

2021 En Popüler Sosyal Medya Siteleri

-

Şüphesiz ki son yıllarda sosyal medya hayatımızın bir parçası haline geldi. Özellikle 2020 yılında ortaya çıkan ve global anlamda yayılan pandemi nedeniyle insanların sosyal medyada geçirdikleri süre yaklaşık 1.5 ile 2 kat arasında artış gösterdi. Sosyal medya kullanımının bu derecede artması da bazı kitleler için olumlu yönde meslek veya gelir kapısı haline gelirken bazı kitleler için ise bağımlılık haline geldiği için olumsuz etkiler göstermektedir.  Öyle ki sosyal medyanın etkisinin o kadar kapsamlı olduğu düşünülmektedir ki devletler, genel seçimler için en tesirli araç olarak sosyal medyayı göstermektedir.

Facebook Sayfaları 5 Yeni Özellik Kazandı

En çok kullanılan sosyal medya siteleri hangileri?

1. Facebook:
2021 yılı itibari ile Facebook’un en çok kullanılan sosyal medya sitesi olduğunu bilmeyen yoktur. Aylık ortalama 3 milyar aktif kullanıcı sayısı ile dudak uçuklatan bir popülariteye sahip. Türkiye ise 37 milyon kullanıcı ile ilk 10 da yer alıyor. Duruma Facebook tarafından bakıldığı takdirde Facebook şu şekilde tanımlanıyor; “İnsanlar için modern bir günlük paylaşımı.”.

2. Youtube:
Bu sırada Facebook’u yaklaşık aylık olarak 2,5 milyar kullanıcı ile Youtube takip ediyor bu sayı Facebook kullanıcı sayısının yaklaşık olarak 84% ‘ü. YouTube’a günlük olarak 720.000 saatlik video yüklendiği göz önüne alındığında, videonuzun fark edilmesini sağlamak zor görünebilir. Ancak şu YouTube istatistiklerini de göz önünde bulundurun: YouTube’da günde 1 milyar saatlik video izleniyor ve insanların yüzde 90’ı YouTube aracılığıyla yeni markalar ve ürünler keşfettiklerini söylüyor.

Üçüncü ve dördüncü en popüler sosyal medya platformları, sırasıyla 1,6 milyar ve 1,3 milyar aktif kullanıcıyla WhatsApp ve Facebook Messenger’dır. Facebook ve YouTube’dan farklı olarak, mesajlaşma, sohbet ve / veya aramalar için bir platform olarak sınıflandırılırlar.

Bunu, sırasıyla 1.112 milyar aktif kullanıcısı olan Çin’in WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulaması olan WeChat takip ediyor. beşinci sırada 1 milyar aktif kullanıcısı olan Instagram bulunuyor. En popüler sosyal medya platformları listesinde nispeten yüksek olmasına rağmen, birleşik aktif kullanıcı sayısı Facebook’unkinden hala daha düşük.

En popüler yerli sosyal medya sitesi hangisi?

Türkiye’nin ise yerli sosyal medya mecrası olarak en çok kullanılan sosyal medya sitesi Ekşi Sözlük olarak biliniyor. Aktif kullanıcı sayısı ve ziyaretçi sayısı oldukça yüksek olan ekşi sözlük yıllardır tahtını koruyor.

Melisa Karadaş
Melisa Karadaş
İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyorum ve sosyal medya yönetimi alanında çalışmalarımı sürdürüyorum. Bir bilgisayar akademi kursunda sosyal medya ve pazarlama uzmanlığı eğitimi aldım. Bu alanı sevdim ve ilerlemek istediğime karar verince İstanbul Kültür Üniversitesin ’de yeni açılan Dijital Medya ve Pazarlama bölümünü yazdım. Son sınıf öğrencisiyim. Hem okuyorum hem de İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Medya alanında çalışmalar yapıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

Dijital Pazarlamada Yükselen Trendler: 2024 ve Ötesinde Ne Bekleniyor?

0
Teknolojinin gelişimi her geçen yıl hızlanarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yapay zekâdan robotlara, yazılım inovasyonlarından kuantum bilişimi birçok çarpıcı gelişme yaşandı. İş süreçlerinde, günlük...
SWOT Analizi Nedir?

SWOT Analizi Nedir?