Ana SayfaPazarlamaMng.com 520 Bin TL'ye Satıldı!

Mng.com 520 Bin TL’ye Satıldı!

-

Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olan MNG Holding Türk Lirası bazında şimdiye kadar açıklanan en yüksek bedelli alan adı satın alımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 520 bin Türk Lirası (140 bin $) olarak belirtilen bu satış Mehmet Nazif Günal tarafından kurulmuş ve 7 farklı sektörde faaliyet gösteren MNG Holding tarafından gerçekleştirildi, mng.com satıldı.

Henüz MNG Holding tarafından bu konuda bir açıklama yapılmadı ama şu an mng.com‘da mng.com.tr ile aynı içerikle ulaşılabiliyor. Bu durum “duplicate content” yani tekrarlanan içerik olacağı için SEO anlamında sıkıntılı. Kısa bir süre içinde dnjournal.com’da günlük alan adı satışları yazısında bir düzenleme yapıldı ve mng.com satışının bilgileri eklendi. Haberde bu satışa Arif Şengören ve alanadlari.com’un beraber aracılık yaptıkları ve yılın 10 büyük satışından biri olduğuna yer verildi.

Türk Lirası bazında gerçekleşen en büyük satın alma işlemine aracılık yapan alanadlari.com‘un kurucusu Okan Yıldırım ‘dan aldığımız bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. “Alıcıyı temsilen alan adını en karlı şekilde satın alabilmeleri için pazarlık stratejisi geliştirdik. Satan tarafı Uniregistry’den Arif Şengören temsil etti. Tüm süreci AlanAdlari.com & Uniregistry.com olarak yürüttük. Alan adı alım-satım konusunda uzman iki ekip tarafından sürecin yönetilmesi sonuca hızla ve en düşük risklerle ulaşmamızı sağladı.

Alan adı yatırımı yapan kurumsal firma sayısı günden güne artsa da henüz alan adı yatırımı fırsatlarının farkında olan firma sayısı çok fazla değil. Firmalar ne kadar erken alan adı yapmaya başlarlarsa yatırımlarının geri dönüş oranı riski o kadar düşük olacaktır.”
Ayrıca Okan Yıldırım 2017’de mng.com öncesi en yüksek 5 satış ile ilgili aşağıdaki bilgileri paylaştı.
kimdir.com 30,000 TL
satgitsin.com 9,999 TL
bandirma.com 5,600 TL

MNG Holding, inşaat, turizm, hava taşımacılığı, kargo taşımacılığı, finans ve enerji kategorilerinde yurt içi iştiraklerin yanı sıra Afrika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da hizmet veren bir marka olduğunu ekleyelim. Yapılan bu satın alma global büyüme hedefinin ciddiyetini ortaya koyuyor. Çok yüksek bir bütçe ayrılmış gibi görünse de MNG’nin yıllık reklam harcamalarına oranla oldukça küçük bir miktar olarak kalacağını öngörebiliriz.

Son 24 saatte mng.com ile alakalı 2410 haber yapıldı! İlerleyen zamanlarda mng.com alan adı alımının ve sonrasındaki uygulamaların SEO açısından değerlendirmesini sizlerle paylaşacağız.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

E-ticaret Web Sitesi

Bir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

0
Bir e-ticaret web sitesi kurarken ilk adım, hedef kitlenizi belirlemek ve sunduğunuz ürün veya hizmeti net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından işinizi yasal olarak kurmalı...