Ana SayfaSEOGoogle Adwords'e Youtube Remarketing Eklendi

Google Adwords’e Youtube Remarketing Eklendi

-

Yapılan bu güncelleme ile Google AdWords, arama ağı reklamlarını bir işletmenin YouTube videolarını izleyenlere yeniden pazarlama olanağı sağlamıştır. YouTube zaten reklamverenlerin daha önce kendi kanallarıyla etkileşime giren kullanıcılara yeniden pazarlama yapmalarına izin veriyordu. Yani YouTube reklamcılığı ile ilgileniyorsanız artık Google Adwords’e Youtube remarketing eklendi.

Şimdi, aynı kullanıcıların listesi yeniden pazarlama listelerinde kullanılabilir. Bu, AdWords hesabınıza giriş yapıp Paylaşılan kitaplık> Kitleler> Yeni video yeniden pazarlama listesi’ne giderek gerçekleştirilebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünü göreceksiniz.

foto

Bir video yorum listesi oluşturmanın potansiyel müşterileri, satış dönüşüm hunisine yönlendirmek için etkili bir yol olabilir.

Örneğin, bir potansiyel müşteri ürünlerinizden biriyle ilgili bir video izlediyse, bundan sonra aynı potansiyel müşteriye videosunu izlediği ürün kategorisini aradıklarında onlara bir Google arama reklamı gösterebilirsiniz.

Google, YouTube’un herhangi bir TV ağından daha fazla 18 yaş üstü kullanıcıya ulaştığını ve bu nedenle, daha çok satın alma gücüne sahip müşterilere ulaşmanın önemli bir potansiyeli olduğunu belirtti.

Eğer YouYube reklamları ile ilgileniyorsanız YouTube’a Nasıl İçerik Hazırlanır? yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Google Adwords Google Plus hesabından yapılan açıklama

“Artık markalar YouTube’daki videolar aracılığıyla müşterileri ile bağlantı kurabiliyor. Aslında, ortalama bir günde YouTube, herhangi bir TV ağından daha fazla 18 yaş üstü kullanıcının görüntülenmesine sahiptir. YouTube’da video izleyenlere ulaşıp onlara kullandıkları tüm Google mülklerinde tek bir hikaye anlatmak, onları satın almaya teşvik etmek açısından kritik önem taşımaktadır. Zaten markanıza ilgi duyan daha fazla kişiye ulaşmanıza yardımcı olmak için arama ağı kampanyalarınızda yeniden pazarlama listelerini güçlendirmek için YouTube video görüntülemelerini ve kanal etkileşimlerini kullanabilirsiniz.

YouTube yeniden pazarlama listeleriyle (https://goo.gl/eWqj2F) daha önce YouTube kanalınızla etkileşime giren kullanıcılara yeniden pazarlama yapabilirsiniz. Artık videolarınızı izleyen kitleleri arama ağı reklamları için yeniden pazarlama listeleri (RLSA) ile kullanabilirsiniz (https://goo.gl/UhdLJC). Örneğin, YouTube’da bir kullanıcıyla birlikte bir evde beslenen hayvan gıda markası iseniz, artık Google.com’da “en iyi köpek maması” için arama yaptıklarında müşterilerinizle iletişiminizi sürdürebilirsiniz. Amaçlarını ve ilgi alanlarını bildiğiniz için” alakalı bir arama ağı reklamı deneyimi oluşturabilirsiniz.

KAYNAK: https://www.searchenginejournal.com/google-adwords-now-supports-remarketing-youtube-viewers/206018/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

E-ticaret Web Sitesi

Bir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

0
Bir e-ticaret web sitesi kurarken ilk adım, hedef kitlenizi belirlemek ve sunduğunuz ürün veya hizmeti net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından işinizi yasal olarak kurmalı...