Ana SayfaSEOİşinize Yarayacak 4 Ücretsiz Veri Kaynağı

İşinize Yarayacak 4 Ücretsiz Veri Kaynağı

-

İnternet teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımızın her köşesinde yerini edindi. Arama motorlarına yazdığımız 1 2 kelime ile milyonlarca bilgi edinebiliyoruz. Bunun yanında yerimizden kalkmadan sesli asistanlarımız ile arama yapabiliyoruz. Evimizi yönetiyoruz, arabamızı kitliyoruz, çocuğumuzun anlık konumunu takip edebiliyoruz. Bunların hepsi teknolojinin gelişmesi ile birlikte var oldu. Fakat İnternet’in doğuşu çok eskiye dayanıyor. Eskiliğinden kaynaklı olarak, yanlış veya doğruluğunu bitirmiş bir çok bilgi bulunuyor. Bugün sizlere İnternette doğru ve devamlı güncel bilgi edinebileceğiniz ücretsiz veri kaynaklarını listeleyeceğiz. İşte 4 ücretsiz veri kaynağı…

4 Ücretsiz Veri Kaynağı

Google Dataset Search

Google Dataset Search
Google Dataset Search

Google Dataset Search, schema.org standardına göre uygun şekilde işaretlenmiş mevcut veri kümelerini aramanızı sağlar. NASA ve ProPublica gibi kaynaklardan gelen verileri içeren kaynak, belirli amaçlar için daha iyi olabilecek birçok yararlı veri kümesini de bünyesinde barındırıyor.

Google Trends

Google Trends
Google Trends

Google Trends ile olduğunuz bölgede, istediğiniz bölgede/bölgelerde arama yapabilir ve bunlar hakkında çeşitli bilgiler edinebilirsiniz. Yaptığınız arama sonucunda çıkan sonuç sayfasında şunları görebilirsiniz;

  • Zaman içindeki dağılımı
  • Bölgelerin ilgisi
  • İlgili konular
  • İlgili sorgular

Hangi ülkeyi görmek istediğinizi, kategorisini veya aramanızı web, resimler, haberler, alışveriş veya YouTube ile sınırlandırmak gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.

Aramanızı bir diğer aramanız ile karşılaştırabilirsiniz.

Altmetric

Altmetric
Altmetric

Ücretli içeriklerinin yanında ücretsiz içeriklerde sunan Altmetric, dünyada en çok okunan 100 makalenin verisine sahip. 2013 – 2018 arası veriler yayındayken 2019’u yıl sonunda göreceğiz.

Reddit

Reddit
Reddit

Kayıt olma zorunluluğu olsa da ücretsiz bir çok veri Reddit’te mevcut. Site içerisinde arama yapabilir, bilgi veren ve talep eden kişileri bulabilirsiniz. Reddit, genel olarak, bilgi aramak ve trendlerin neler olduğunu görmek için de kullanılan bir yer.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

E-ticaret Web Sitesi

Bir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

0
Bir e-ticaret web sitesi kurarken ilk adım, hedef kitlenizi belirlemek ve sunduğunuz ürün veya hizmeti net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından işinizi yasal olarak kurmalı...