Ana SayfaSEOAcil hataları Google Search Console'dan bildirmek mümkün olacak

Acil hataları Google Search Console’dan bildirmek mümkün olacak

-

Google, acil hataları ve güvenlik sorunlarını bildirmek için daha verimli bir süreç sunuyor. Google Search Console hata bildirimi bu gelişme ile daha kolay hale gelecek.

Google, site sahiplerinin hataları ve güvenlik sorunlarını zamanında bildirmeleri için yeni bir sistem deniyor.

Google, Search Console güvenlik sorunları açıklaması yaptı

Google Search Console hata bildirimi daha kolay

Hata raporların gönderilmesine yönelik haber süreci başlangıçta güvenlik sorunları için kullanıma alınıyor ve diğer hata türlerini de önümüzdeki süreçte kullanıma sunulacak.

Google birçok destek mekanizması sağlar ancak site sahiplerinin acil hataları veya diğer sorunları kısa zamanda bildirmek isteyebilecekleri durumlar olabileceğini biliyoruz. Yardımcı olmak için, güvenlik sorunlarından başlayarak yeni bir raporlama sistemi deniyoruz.

Google’ın güvenlik sorunlarını bildirme ve çözme konusundaki yeni yöntemi süreci Search Console’un yardım sayfalarına danışmakla başlıyor.

İlgili sayfada, site sahiplerinin olası hatalı pozitifleri bildirmek veya yeniden inceleme talep etmek için kullanabilecekleri bir “Güvenlik Sorunu Bildir (Report a Security Issue)” butonu bulunuyor.

Site sahiplerinin “Güvenlik Sorunu Bildir” düğmesini kullanmak için Search Console’da oturum açmış olması gerekli.

Güvenlik Sorunu Bildir / Report a Security Issue

Güvenlik sorunlarını gidermek için Google Search Console kullanımı

Yeni raporlama süreci yalnızca siteler Search Console’da bir güvenlik sorunu bildirildiğinde kullanılabilir. Sorun Google’ın mevcut destek mekanizmalarıyla çözülemezse, yeni raporlama yöntemi kullanılabilir.

Önemli detay: Site sahipleri bu yeni raporlama aracını ilk seçenek olarak kullanmamalıdır.

Mevcut yöntemlerden herhangi birini kullanmadan “Güvenlik Sorunu Bildir” butonunu kullanarak çözmek isterseniz, Google sizi genel kaynaklara yönlendirecektir.

Bu raporlama aracı şu anda yalnızca İngilizce yardım sayfalarında mevcuttur. Şu an test aşamasında olan bu aracın başarılı olduğu kanıtlanırsa, gelecekte daha fazla dil desteklemesi bekleniyor.

Aynı zamanda bu araç başarılı olursa güvenlik sorunlarının ötesinde diğer hatalar da desteklenebilir. Yeni “Güvenlik Sorunu Bildir” butonunun bulunabileceği Google’ın Search Console yardım sayfalarına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

E-ticaret Web Sitesi

Bir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

0
Bir e-ticaret web sitesi kurarken ilk adım, hedef kitlenizi belirlemek ve sunduğunuz ürün veya hizmeti net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından işinizi yasal olarak kurmalı...